
de Royal Caribbean Romania
Tara care a fost izolata de lume secole intregi si care si-a creat o cultura proprie, speciala si surprinzator de bogata, s-a deschis lumii in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si a inceput sa absoarba cu nerabdare din experienta altor tari. Japonia, spre deosebire de alte tari care se confruntau cu necesitatea urgenta de modernizare (de exemplu Rusia lui Petru cel Mare), a perceput intalnirea dintre vechi si nou ca un lucru firesc si nu a provocat nicio contradictie. Tara proaspat deschisa lumii si-a cucerit imediat fanii, iar numarul celor care au fost sedusi de farmecul sau nu scade nici acum.
TOKYO - UN TRECUT INCANTATOR SI UN VIITOR CU RITM ACCELERAT
E greu sa-ti imaginezi orasul Tokyo ca un mic sat pescaresc cu numele Edo. Tokyo este astazi cea mai mare zona metropolitana din lume, un oras interesant, cu optiuni nelimitate de cumparaturi si restaurante Michelin, cu muzee, temple si gradini surprinzatoare. Daca va uitati pe harta, centrul capitalei japoneze este delimitat de palatul imperial si gara principala. Dar inima orasului Tokyo-cel putin pentru un turist – se afla spre sud si est, in cartierele Ginza, Shibuya si Shinjuku, unde si prefera sa se cazeaze. Utilizarea transportului public este un lucru indispensabil: in primul rand statiile de tren si de metrou din Tokyo sunt adevarate centre de putere, in jurul carora sunt construite multe cartiere si in al doilea rand, este dificil sa gasesti un sofer de taxi care vorbeste limba engleza. In al treilea rand, este foarte periculos sa calatoresti pe distante lungi- desigur, nu din cauza criminalitatii, ci din cauza topografiei ciudate: nu exista nume de strazi (cu exceptia celor mai importante), ci mai degraba nume de cartiere si intersectii, iar casele nu sunt numerotate in ordine naturala, ci in in functie de cat de vechi sunt. Cu toate acestea, transportul urban este curat, convenabil si rapid si constituie o atractie in sine: de exemplu, trenul care circula de-a lungul golfului Tokyo, construit in 1964. Incepeti sa explorati orasul vizitand licitatiile din piata de peste Tsukiji – cea mai mare si cea mai aglomerata piata de peste din lume – si incheiati ziua cu o experienta clasica cu sushi – obligatorie pentru oricine se afla la Tokyo. De la metropola frenetica pana la cartierele linistite, marginite de arbori bonsai, Tokyo este cu adevarat bogat in contraste.

FUJI - FRUMUSETE VULCANICA
Oras portuar, la capatul de nord al Peninsulei Izu, Shimizu si portul sau sunt o zona vibranta, plina de atractii comerciale pe care veti dori sa le experimentati inainte de a va indrepta spre frumusetea naturala a orasului. Odata ce v-ati indepartat de portul plin de viata, veti intelege rapid de ce Shimizu se traduce ca „Dealurile Linistite”. O plimbare prin Miho-no-Matsubara nu numai ca va energizeaza, dar va si inspira. Cu peste 30.000 de arbori de pin care se intind pe malul marii si o vedere superba catre Muntele Fuji, nu este de mirare ca aceasta zona pitoreasca se regaseste in numeroase picturi, poezii si legende in intreaga istorie japoneza. In zilele senine, mai ales pe timpul iernii, Muntele Fuji (Fuji-san in japoneza) este vizibil chiar si din Tokyo, iar cand este acoperit cu zapada, privelistea este una fantastica. Printre cele mai cunoscute simboluri ale Japoniei, unul din “Trei Munti Sfinti”, Muntele Fuji a fost considerat sacru din cele mai vechi timpuri, un loc special de o frumusete unica.

KOBE - O DESTINATIE DELICIOASA
