fbpx

 

tot ce ati dorit sa intrebati

tot ce trebuie sa stiti

 

DESPRE O CROAZIERA

 

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

CE ESTE INCLUS?

✔ cazare in cabina din categoria selectata pe intreaga croaziera

✔ mese la bord (pensiune completa), de la pranz, cina in prima zi pana la micul dejun in ultima;

✔ bauturi: apa, limonada, ceai si cafea la dozator;

✔ programe de divertisment, incluzand productii muzicale Broadway sau tip Broadway, spectacole de talie mondiala;

✔ acces in toate zonele publice ale vasului (inclusiv piscine, sala de sport, sauna, jacuzzi, teren de sport);

✔ programe pentru copii si adolescenti Adventure Ocean®;

✔ taxe si servicii portuare.

Taxele portuare sunt taxele impuse de autoritatile guvernamentale sau cvasi-guvernamentale, care decurg din prezenta vasului in port.

De asemenea, include taxe impuse de terti, precum cele de andocare, de debarcare, de inspectie, taxe pentru navigatie, acostare, manipulare/depozitare a bagajelor si servicii de securitate etc.

Cel mai adesea, atunci cand plecam intr-o vacanta, toti ne intrebam: „Cati bani mai am nevoie sa iau cu mine?”

Este foarte dificil sa raspundem la aceasta intrebare, pentru ca toata lumea se relaxeaza in moduri diferite. Cineva cumpara excursii in toate porturile de escala, cineva isi petrece toate zilele pe mare in saloanele spa de la bord, si sunt cei care, pentru a economisi bani, nu cumpara nimic si se distreaza in acelasi timp.

Principalele costuri suplimentare pe care le puteti avea in timpul croazierei se refera la:

❌ Taxa pentru servicii la bord (in cazul in care nu a fost platita la data efectuarii rezervarii);

❌ Transportul pana la portul de imbarcare/debarcare;

❌ Transferul la/de la vas;

❌ Cazari pre si post croaziera;

❌ Excursiile optionale;

❌ Asigurarea medicala si asigurarea storno;

❌ Vizele necesare itinerariului;

❌ Bauturile alcoolice si nealcoolice (altele decat cele mentionate la tariful include);

❌Serviciul de spalatorie;

❌ Tratamentele de frumusete si sanatate;

❌ Telefoane; Cazinou; Internet;

❌ Serviciile medicale;

❌ Taxele de rezervare la restaurantele cu specific;

❌ Room service (se achita o taxa de 7.95 USD/comanda);

Pe toate vasele Royal Caribbean International® se obisnuieste sa se ofere o taxa pentru serviciile de la bordul vasului personalului care contribuie la confortul Dvs. in timpul croazierei si care poate fi inclusa in tarif. Daca nu o aveti inclusa in tarif si nu ati preplatit-o, atunci aceasta taxa se va adauga automat in contul SeaPass la sfarsitul fiecarei zile a croazierei.

Din data de 11 noiembrie 2023, taxele pentru servicii la bord (bacsisurile) pentru croazierele Royal Caribbean se vor modifica dupa cum urmeaza:
• 18 USD (16.2 EUR) /persoana/zi pentru cabinele interioare, exterioare, cu balcon si junior suite;
• 20.5 USD (18.45 EUR) /persoana/zi pentru apartamente;

Oaspetii care au rezervari confirmate inainte de 11 noiembrie 2023, pot sa isi achite taxele pentru serviciile la bord (bacsisurile) la tarifele initiale – 16 USD (14.4 EUR)/persoana/zi pentru cabinele interioare, exterioare si cu balcon; 18.5 USD (16.65 EUR) /persoana/zi pentru apartamente – cu minim o saptamana inainte de plecarea in croaziera, insa daca aleg sa le plateasca la bordul vasului, atunci o vor face la noile tarife, in USD.

In plus, automat se adauga in contul Dvs. SeaPass, o taxa de serviciu de 18% pentru bauturile achizitionate in baruri si pentru tratamentele de infrumusetare de la bordul vasului.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

CAZARE LA BORD

Pentru efectuarea check-in-ului, pasagerii au la dispozitie doua variante:

inregistrarea online care se poate face cu cel puțin 3 zile înainte de plecarea vasului, pe site-ul www.royalcaribbean.com  sau in aplicatia Royal Caribbean App, pana la ora 08:00 AM, in ziua imbarcarii, doar daca se inregistreaza o carte de credit / debit** pentru garantarea cheltuielor de la bord. Pasagerii trebuie sa isi creeze un cont cu user si parola, sa isi adauge rezervarea in cont. Apoi la rubrica check-in online, trebuie completate cateva date personale (ex. adresa, telefon, email, detalii pasaport, persoana de contact în caz de urgență, etc), detaliile cartii de credit/debit si sa isi aleaga un interval orar, in care doresc sa ajunga la vas, pentru a face formalitate de imbarcare (interval ce trebuie respectat). Toate datele introduse trebuie sa fie corecte și perfect valabile. In caz de neconcordanta, compania de croaziere sau biroul de imigrare pot sa nu permita imbarcarea pe vasul de croazieră. In aceasta situatie, nu se ofera nicio compensatie sau rambursare.

In urma inregistrarii online, se emite SetSail Pass-ul, care este cartea de imbarcare pe vas – trebuie prezentat la imbarcare.

inregistrarea la imbarcare in port – daca nu se doreste inregistrarea cartii de credit/debit online, atunci check-in-ul se poate face direct in port, la imbarcare. Formalitatile de check-in trebuie finalizate cu pana la 90 minute inainte de ora de plecare in croaziera, cand se inchide check-in-ul. Aici, pentru garantarea cheltuielilor de la bord se va putea inregistra cartea de credit / debit** sau se poate depune o suma cash in USD (recomandat).

**Daca se doreste inregistrarea cartii de credit/debit pentru cheltuielile la bord, de stiut : Ca si in cazul hotelurilor de pe uscat, oaspetii se pot astepta sa vada o suma initiala de 100 USD blocata pe cardul lor de credit, ca si garantie, pentru a asigura fonduri pentru achizitiile anticipate la bord. Achizitiile care depasesc 100 USD vor genera retineri suplimentare, care pot reduce creditul Dvs disponibil. Sumele retinute, in genere, sunt eliberate in momentul in care se termina croaziera Dvs; cu toate acestea, unele pot ramane blocate pana la 30 de zile. Royal Caribbean® nu controleaza cat timp raman blocate aceste sume, banca dvs. sau institutia financiara stabileste durata acestor retineri. Daca inregistrati un card si apoi, in timpul navigarii, decideti sa schimbati cu un alt card sau cu numerar, puteti inca sa mai vedeti retineri pe cardul folosit initial.

Documentele de calatorie (EDocs) sunt electronice, se emit cu circa 30 zile inainte de plecare și se pot transmite pe e-mail Călătorului.

Tot pe site-ul www.royalcaribbean.com la sectiunea Manage My Cruise / Cruise Planner, puteti achizitiona excursii optionale, pachete de bauturi, pachete de internet, spa sau puteti sa va faceti rezervari la restaurantele cu specific de la bordul vasului. Toate aceste achizitii se achita in EUR cu cartea Dvs. de credit, iar confirmarea serviciilor o veti primi de la compania de croaziere pe e-mail.

Pentru propria Dvs. siguranta, va recomandam ca valabilitatea pasapoartelor sa fie mai mare de 6 luni de la data terminarii croazierei.

Sunteti, de asemenea, direct responsabil sa va asigurati ca atat Dvs. cat si cei cu care calatoriti, aveti toate documentele necesare: pasapoarte, vize si vaccinuri pentru tarile din itinerariu si ca acestea sunt valabile si corecte.

Va rugam sa verificati reglementarile referitoare la vize direct la ambasadele tarilor pe care urmeaza sa le vizitati in timpul croazierei.

Vaccinurile obligatorii pentru anumite destinatii intra, de asemenea, in responsabilitatea Dvs.

Limita maxima a bagajului ce poate fi adus la bordul vasului este de 90 kg / pasager. Nu uitati insa ca si companiile aeriene au restrictiile lor referitoare la cantitate, marimea sau greutatea bagajului acceptat fara plata unei taxe suplimentare.

Va rugam sa va asigurati ca toate obiectele Dvs. importante sau de valoare (medicamente, bijuterii, obiecte fragile, documente de calatorie sau alte documente importante, echipamente electronice, telefon mobil, laptop etc) se afla in bagajul de mana si nu in cel de cala si nu sunt lasate nesupravegheate in cabina ori in alta parte a vasului. Pentru siguranta, aceste obiecte pot fi depozitate la biroul de relatii cu clientii sau in miniseiful din cabina. Compania de croaziera nu isi asuma nicio responsabilitate pentru obiectele ce nu au fost depozitate la biroul de relatii cu clientii.


Nu aveti voie sa includeti in bagaj si nici sa aduceti la bord vreun obiect considerat periculos sau ilegal (de ex. arme, bombe, droguri, animale, obiecte inflamabile etc).

Telefoanele Samsung Galaxy Note 7, cafetierele sau fierul de calcat nu sunt acceptate la bordul vasului din motive de securitate.

Daca doriti, va este permis accesul la bordul vasului cu placa de indreptat parul, conditia este sa fie adusa la bordul vasului in bagajul de cala.

Daca compania sau capitanul vasului considera ca intr-o cabina ar putea exista obiecte sau substante interzise ne rezervam dreptul de a verifica aceasta cabina si de a confisca respectivele obiecte sau substante.

Avand in vedere noile reglementari aeroportuare privind imbunatatirea masurilor de securitate, va rugam sa va asigurati ca orice obiect ascutit inclusiv foarfece, lame de ras, unghiere, pensete, cutite si altele, vor fi impachetate in bagajul de cala.

Important: Check-in-ul la nava se inchide cu 90 minute inainte de ora de plecare in croaziera . Daca pasagerii ajung cu mai putin de 90 de minute, nu vor mai fi acceptati la bordul vasului. Orice modificare va fi adusa la cunostinta pasagerilor, in timp util.

La sosirea in port predati bagajele pe care trebuie sa fie atasate etichetele cu detaliile Dvs., primite de la personalul de la check-in. Bagajele va vor fi livrate la cabina dupa plecarea vasului din port. Daca nu le-ati primit pana la ora 21.00, trebuie sa sesizati biroul de relatii cu clientii. In momentul imbarcarii puteti pastra doar bagajele de mana.

Documentele necesare de prezentat la check-in sunt: Pasaportul, SetSail Pass-ul (cartea de imbarcare daca ati facut check-in-ul online) sau EDocs (documentul de calatorie cu detaliile rezervarii croazierei), formularul de sanatate care se poate completa in aplicatie Royal Caribbean App cu o zi inainte de imbarcare sau se poate completa in port si care atesta starea Dvs. de sanatate. In port vi se va face o fotografie (asta numai in cazul in care nu ati incarcat deja poza Dvs in timpul procesului de inregistrare online check-in).

La check-in primiti cardul de acces SeaPass® sau veti regasi acest card in fanta cabinei Dvs, daca va imbarcati pe unul din vasele SMART din flota Royal Caribbean International®. Daca ati setat contul de cheltuieli la bordul vasului pentru plata cash, atunci dupa imbarcare va trebui sa mergeti la biroul de relatii cu clientii si sa depuneti un depozit in USD.

Daca doriti sa schimbati forma de plata agreata initial (carte de credit sau cash) puteti face acest lucru la biroul de relatii cu clientii. La bordul vasului de croaziera sunt disponibile aparate ATM, de unde puteti extrage numerar de pe card contra unui comision.

Capitanul sau doctorul de pe vas pot refuza imbarcarea oricarei persoane pe care o considera inapta sa calatoreasca sau daca considera ca aceasta reprezinta un risc pentru cei din jur. In acest caz, compania de croaziera nu are nicio responsabilitate de a rambursa tariful croazierei sau alte costuri suplimentare.

Cardul de acces SeaPass pe care il primiti este foarte important pentru ca indeplineste 3 functii:

 • este cheia cabinei Dvs.
 • documentul pe baza caruia va este permisa coborarea/urcarea pe vas la fiecare destinatie din itinerariu
 • este cartea de credit virtuala pentru toate cheltuielile suplimentare de pe vas (bauturi, tratamente spa, fotografii, cumparaturi, internet, casino, restaurante cu specific, telefoane, room service etc). Pentru fiecare achizitie primiti o chitanta in momentul cumpararii, iar un desfasurator al tuturor cheltuielilor Dvs. va va fi transmis cu o seara inainte de debarcare.

Atentie: nu pierdeti acest card pentru ca orice re-emitere va fi facuta contra cost!

Va recomandam sa descarcati in telefon gratuit aplicatia Royal Caribbean App. Prin intermediul acestei aplicatii, odata ajunsi la bordul vasului veti putea verifica programul activitatilor pe toata durata croazierei direct de pe telefonul smart sau Ipad-ul Dvs. De asemenea, utilizand aceasta aplicatie, dar numai pe vasele SMART din flota Royal Caribbean International® puteti urmari traseul bagajelor Dvs. in timp real.

Pentru orientarea la bordul vasului aveti la dispozitie ecranele interactive care va mentioneaza atat locatia in care va aflati, cat si cea spre care doriti sa va indreptati. 

In general, pe vasele de croaziera Royal Caribbean exista patru tipuri principale de cabine:

 • Cabine interioare – standard, studio, cu vedere virtuala sau cu vedere la Promenada
 • Cabine exterioare, cu fereastra/hublou cu vedere la ocean
 • Cabine cu balcon, cu vedere la Central Park, la Boardwalk sau la ocean
 • Apartamente si Loft-uri pe 2 nivele

Unele cabine pot gazdui trei sau patru persoane si in acest scop sunt dotate cu paturi supraetajate, suspendate sau o canapea extensibila. Numarul acestor cabine este limitat, in sensul ca nu fiecare cabina poate fi echipata cu spatiu suplimentar sau cu paturi pliante, ca intr-un hotel. Acest lucru se datoreaza respectarii masurilor de siguranta la bord. 

Cabinele interioare standard sunt situate in mijlocul vasului si, prin urmare, nu au ferestre. De obicei au aceeasi dimensiune ca si cabinele cu ferestre, dar se simt putin mai mici. Astfel de cabine se gasesc de obicei pe toate puntile si sunt destul de accesibilie ca pret. Cabinele interioare cu vedere la promenada au fereastra cu vedere la Promenada Royal, Central Park sau Boardwalk, in functie de vas. Vederile virtuale din cabinele interioare cu vedere virtuala sunt redate pe un ecran de inalta rezolutie care se intinde de la podea la tavan si care ofera imagini in timp real ale oceanului si ale fiecarei destinatii vizitate. 

Cabinele cu vedere la ocean (exterioare) sunt situate in jurul perimetrului navelor si au ferestre sau hublouri. Ferestrele sunt suficient de mari si, in general, de aceeasi dimensiune, indiferent de inaltimea puntii. Hublourile au o vedere mult mai mica si principalul avantaj al acestor cabine fata de cele interne este ca au in plus lumina naturala. Unele nave au un anumit numar de cabine cu vedere obstructionata, adica sunt situate pe punti sau locuri in care exista obiecte (barci de salvare) sau constructii (structuri, cadre ale vasului) care obstructioneaza partial, uneori complet, vederea de la fereastra. 

Cabinele cu balcon sunt cel mai popular tip de cazare de pe un vas de croaziera, iar pe vasele cele mai moderne si mai mari, aceste cabine sunt destul de numeroase. Cabinele cu balcon au aproximativ aceeasi suprafata ca si cabinele cu fereastra. Pe vasele Royal Caribbean cabinele cu balcon sunt de multe tipuri, in functie de suprafata si situare, inclusiv cu vedere la partea interioara a vasului, ca in cazul vaselor din clasa Oasis: cu vedere la Central Park si la Boardwalk. Unele nave au un anumit numar de cabine cu vedere obstructionata, situate pe punti sau in locuri, in care exista obiecte (barci de salvare) sau constructii (structuri, cadre ale vasului) care obstructioneaza partial, uneori complet, vederea din balcon.

Apartamentele si Loft-urile ofera o gama larga de optiuni de cazare, varietatea acestora fiind foarte diferita in ceea ce priveste atat dimensiunea cat si gama de servicii suplimentare. In general, apartamentele ofera un pat king-size si un balcon mare. Exceptie fac apartamentele panoramice fara balcon de pe anumite vase de croaziera mai mici. Multe apartamente au printre beneficii servicii de concierge si chiar un majordom personal (Clasa Royal Suite) incluse. La fel ca in hoteluri, apartamentele pot fi cu mai multe camere sau pe mai multe niveluri (Loft-urile), cu living separat suficient de mare pentru a gazdui un pian, precum si baie imensa cu jacuzzi cu vedere la ocean sau chiar balcon cu jacuzzi. In ciuda suprafetei generoase, adesea numarul maxim de persoane poate fi restrictionat, in comparatie cu suprafata.

Fiecare din aceste tipuri de cabine poate fi comercializat si in regim de cabine garantate, care au urmatoarele conditii:

 • se rezerva o categorie minima garantata ( ex: interioara, exterioara, cu balcon etc);
 • beneficii: tariful platit este cel mai mic pentru categoria respectiva,  iar cabina poate beneficia de upgradare la o categorie de cabina superioara in functie de gradul de ocupare al vasului;
 • localizarea si numarul exact al cabinei vor fi aflate, cel tarziu in ziua imbarcarii in port;
 • exista posibilitatea ca pentru cabinele cu fereastra si cu balcon, sa se aloce cabine cu vedere obstructionata (in dreptul barcilor de salvare);
 • pot fi alocate si cabine pentru persoane cu dizabilitati (aceste cabine, pe langa facilitatile speciale, au aceleasi dotari ca o cabina normala; sunt mai spatioase );
 • odata alocata cabina, de catre compania de croaziere,  aceasta NU mai poate fi schimbata.

 Daca doriti cabine alaturate, atunci nu va recomandam sa rezervati acest tip de cabine garantate.

Pe vasele Royal Caribbean, exista cabine pentru persoane cu dizabilitati, dotate corespunzator. In momentul rezervarii, pasagerul va oferi agentului de turism detalii despre natura dizabilitatii sale, precum si echipamentele si medicamentele pe care va trebui sa le ia la bord, acestea urmand a fi comunicate vasului.

Daca un pasager are nevoie de echipamente speciale, medicamente, conditii speciale de ingrijire si supraveghere, organizarea acestora precum si costurile sunt in sarcina pasagerului. Compania nu poate oferi servicii de ingrijire sau supraveghere in caz de boala.

Voltajul corespunzator prizelor din cabina este de 110 / 220 volti. Toate cabinele sunt dotate cu uscator de par.

In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare (Cruise Compass) unde gasiti toate informatiile cu privire la portul unde va ancora vasul, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care au loc la bordul vasului, inclusiv programul si locatia tuturor restaurantelor, precum si alte informatii. Va rugam sa respectati cu strictete orele de imbarcare in fiecare port vizitat mentionat pe programul zilnic „Cruise Compass”, deoarece vasul nu isi modifica programul de plecare sub niciun motiv si cei care intarzie nu vor mai fi acceptati la bord peste ora limita anuntata. Ora pe care trebuie s-o aveti in vedere in orice port este ora vasului si nu ora locala a fiecarei destinatii din itinerariu

Inainte de plecarea vasului din port, este obligatorie participarea la exercitiul de salvare in caz de urgenta la bord Muster Drill. In momentul in care capitanul anunta pe vas inceperea exercitiului, trebuie sa mergeti la statia desemnata pentru cabina Dvs., avand asupra Dvs. cardul SeaPass pe care l-ati primit la imbarcare si care va fi scanat de personalul de la bordul vasului.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

MESE LA BORD

Mesele la bord sunt un eveniment special si, de regula, dureaza mult mai mult pe o croaziera decat acasa, la tarm.

Pensiunea completa presupune mic dejun, pranz si cina, inclusiv apa, limonada, ceai si cafea la dozator si gustari intre mese.

Pe vasele Royal Caribbean exista 2 serii pentru servirea cinei in restaurantul principal : Prima Seria de la ora 17:30/18:00 si A doua Serie – de la ora 20:00 / 20:30. Oaspetii vor beneficia in fiecare seara de aceeasi masa si vor fi serviti de aceiasi chelneri.

De asemenea exista si programul My Time – oferind flexibilitate in alegerea orei la care turistii  doresc sa cineze îi restaurantul principal, oricand in intervalul orar 17.30 și 21.30. Rezervarea orei dorite pentru cina din fiecare seara, se poate efectua online, pe site-ul companiei, cu cel puțin 4 zile inainte de inceperea croazierei sau la bordul vasului, in prima zi a croazierei. Oaspetii nu vor avea aceiasi chelneri si aceeasi masa in fiecare seara (masa va fi primita in funtie de disponibilitatea de la momentul sosirii la restaurant).

Pentru o gustare mai informala, aceasta se poate face aproape intotdeauna pe puntile in aer liber, la cafenele si la zonele cu gratar. In plus, exista room service 24/24, in cazul in care nu doriti sa parasiti cabina.

Restaurantele (atat cele incluse in tarif cat si cele neincluse) variaza in functie de vas si se pot schimba.

De regula, restaurantele incluse in tariful croazierei, care exista pe toate vasele sunt:

 Restaurantul principal
Masa de seara (cina) se poate servi in restaurantul principal. Meniul este „a la carte”, iar bauturile incluse sunt apa la carafa si cafeaua normala (regular). Toate celelalte bauturi (alcoolice sau nealcoolice, inclusiv apa imbuteliata si specialitatile de cafea) se platesc separat, cu exceptia cazului in care aveti inclus sau ati achitat unul din pachetele de bauturi disponibile.
Restaurantul principal este, de asemenea, deschis pentru servirea micului dejun sau a pranzului, dar orarul de functionare difera in zilele pe mare si atunci cand vasul ancoreaza in fiecare port din itinerariu.

Pe durata intregii croaziere, nu este permis accesul in restaurantul principal sau in cele cu specific in pantaloni scurti, maiou si papuci.
In functie de durata croazierei exista un numar diferit de nopti formale pentru care se recomanda tinuta corespunzatoare: durata croaziera 3-5 nopti: o noapte formala; durata croaziera 6-12 nopti: doua nopti formale; si durata croaziera de 13-15 nopti: trei nopti formale.
Tinuta formala: rochie de seara sau tinuta de cocktail pentru doamne, costum cu cravata sau papion pentru domni.
Tinuta casual: pantaloni lungi, camasi sport, exclus pantaloni scurti si papuci.

Restaurant cu autoservire Windjammer
Aici se pot servi micul dejun, pranzul si cina in sistem bufet cu autoservire. Un pavilion culinar care invita oaspetii sa exploreze lumea, preparat cu preparat. „Insulele” cu specialitati din intreaga lume, de la panini, sucuri de fructe, la deserturi delicioase si multe alte specialitati care se schimba zilnic. Aveti posibilitatea sa va autoserviti cu apa, cafea la dozator, ceai cu gheata si limonada in timpul meselor, iar in timpul micului dejun puteti servi lapte, sucuri de portocale, mere sau fructe tropicale. Mesele nu sunt fixe, oaspetii se pot aseza unde doresc in functie de disponibilitate.

Restaurant Coastal Kitchen (pe vasele din clasa Oasis si Quantum), dedicat exclusiv oaspetilor cazati in apartamente si membrilor programului de loialitate nivel Pinnacle Club, meniul restaurantului imbina influentele mediteraneene cu aromele californiene, cu optiuni sanatoase, preparate din cele mai proaspete ingrediente, insotite de o vasta selectie de vinuri provenite din Napa sau Toscana. Cele mai diverse preparate – de la ceviche din biban de mare si placinta de afine, facuta in casa, la gustari mediteraneene precum sunca Serrano sau branza de capra – sunt servite intr-o ambianta placuta. Pentru oaspetii din apartamente, restaurantul este deschis pentru mic dejun, pranz si cina (cu exceptia apartamentelor Junior Suite, care au acces doar la cina). Pentru membrii Pinnacle Club restaurantul este deschis pentru mic dejun, pranz si cina in functie de disponibilitati. Tinuta: smart casual.

✔ Pizzeria Sorrento’s, daca sunteti in cautarea unei pizzerii in stilul celor de la New York, in cuptorul de la Pizzeria Sorrento’s gasiti mai mult decat atat. Puteti incerca creatii noi in fiecare zi: cu chorizzo, pizza Hawaii sau poate Pizza Florentina, cu cascaval si pepperoni, sau cel mai bine propria creatie, la comanda, din ingredientele preferate. Incercati o pizza speciala pentru intreaga familie, o felie cu branza si salam in viteza sau alegeti din specialitatile italiene din meniu. Pizzeria Sorrento’s ofera cate ceva pentru fiecare gust sau preferinte, gratuit. Deschis pentru pranz, cina si gustari nocturne. Tinuta: casual.

✔ Café Promenade, pe Promenada Royal, este o cafenea braserie care ofera gratuit sandvisuri, gustari, specialitati de patiserie, dar si cafea, inclusiv Illy sau Starbucks® (contra cost). Deschisa pentru mic dejun, pranz si cina. Tinuta: casual.

✔ Vitality Café, fie ca veniti dupa un antrenament solicitant la sala de fitness sau dupa un tratament relaxant si revigorant la spa, VitalitySM Café ofera o selectie tentanta de gustari delicioase si sanatoase, fructe proaspete, iaurturi sau smoothies preparate special pentru dvs. Smoothies si sucuri fresh contra cost. Deschis pentru mic dejun si pranz. VitalitySM Café se inchide odata cu terminarea orelor de fitness. Tinuta: casual.

✔ Solarium Bistro ofera oaspetilor supe si tocanite, salate, fructe, clatite si multe altele. Cu un accent deosebit pe bucataria „fresh” si “spa” atat la micul dejun si pranz, cat si la cina, Solarium Bistro ofera tot ce e mai bun in materie de alimentatie sanatoasa pe mare. Deschis pentru mic dejun si pranz (gratuit) si pentru cina (anumite produse din meniu sunt contra cost; in anumite seri se organizeaza experiente culinare, contra cost).

Pe langa aceste restaurante, la bordul vaselor exista si alte restaurante incluse in tariful croazierei, in functie de clasa si capacitatea vasului.

O experienta culinara superioara la bord este unul dintre cei mai importanti factori de succes ai unei croaziere. Cunoscand acest lucru, companiile de croaziera se intrec in oferte si atrag cei mai buni si renumiti bucatari din intreaga lume. Sigur, nu sunt prezenti personal in bucatariile navelor de croaziera, dar dezvolta meniuri, instruiesc  bucatarii si chelnerii, intr-un cuvant, fac totul pentru a satisface cei mai sofisticati gurmanzi in timpul croazierei.

In plus fata de restaurantele de baza, incluse in tarif, veti gasi intotdeauna la bord o selectie de restaurante „alternative”, cu specific, care ofera mese mai intime si concepute de bucatari exclusivi. In functie de vas, pot fi 3 astfel de restaurante dar pot fi si mai mult de 10! Francez, italian, asiatic, fusion, vegetarian, steak-house … pentru majoritatea trebuie sa platiti suplimentar intre 25 si 55 USD de persoana pentru rezervare, dar, de regula, merita!

Chops Grille este locul ideal pentru a savura o cina fantastica. Ofera fripturi suculente si fructe de mare proaspete, garnituri sanatoase si deserturi delicioase. De la cocktail de creveti preparat cu sos traditional american pana la o mai putin traditionala salata Caesar si cele mai fragede si suculente fripturi din carne maturata de Iowa si Nebraska, Chops Grille este un spectacol pentru simturi. Deschis pentru cina (si pentru pranz in zilele pe mare). Tinuta: smart casual.

La Jamie’s Italian (disponibil pe anumite vase) veti gasi preparate rustice ale bucatariei italiene din cele mai bune ingrediente. Meniul este o selectie a celor mai bune aperitive sau feluri principale ale lui Jamie Oliver precum si premiatul meniu pentru copii. Pastele proaspete sunt pregatite in restaurant zi de zi, cu cele mai bune ingrediente pentru ca Dvs. sa puteti alege intre preparate faimoase precum penne carbonara, tagliatelle cu trufe, bucatini cu fructe de mare. Deschis pentru pranz si cina; Tinuta: casual.

Toata familia se aduna la Johnny Rockets pentru a savura un hamburger traditional cu cartofi prajiti, intr-un decor autentic al anilor ’50. Meniul include preparate americane si fiecare masa are tonomat propriu. Deschis pentru pranz si cina.  Tinuta: casual.

De la sushi la sashimi si la prepararea felurilor pe masa, in fata Dvs., la Izumi veti avea parte de o experienta culinara asiatica exotica si profunda. Preparatele autentice asiatice va vor impresiona prin gusturile pure si delicate, prin prospetimea ingredientelor si prin prezentarea impecabila. O varietate de aperitive calde si reci, feluri principale, deserturi si multe altele sunt preparate cu arome intense, din cele mai bune ingrediente. Pastaile de soia verde si supa miso sunt din partea casei daca alegeti din meniul a la carte – sushi, sashimi, aperitive sau bauturi precum cocktailuri, bere sau din selectia de sake. Deschis pentru pranz si cina. Tinuta: smart casual (nu este permis accesul in pantaloni scurti, maiou si papuci). Se recomanda rezervarea in avans; meniul este a la carte, contra cost.

Restaurantul fantezist Wonderland (pe vasele dn clasa Oasis si Quantum) este bazat pe un stil de gatit post-modernist si categorizat mai degraba pe teme decat pe feluri de mancare, Wonderland include o varietate de arome, texturi, temperaturi si portii, prezentate intr-o maniera non-traditionala si creativa. Povestea incepe la deschiderea meniului pentru a cauta elementul care va defineste – Vant, Gheata, Foc, Apa, Pamant, Vis – fiecare cu propria selectie de fantezii in cantitati mici sau portii ce pot fi impartite cu prietenii.  Deschis pentru cina. Tinuta: smart casual.

Chef’s Table ofera o experienta epicuriana, destinata unui numar restrans de oaspeti, delectandu-va cu un meniu sofisticat compus din cinci feluri de mancare si degustare de vinuri.  Cina servita la Chef’s Table reprezinta o adevarata initiere in arta gastronomica datorita bucatarului sef, care pregateste fiecare fel de mancare, explicand totodata tehnicile abordate precum si ingredientele si aromele utilizate. Apoi, somelierul dedicat va asocia fiecarui preparat culinar sortimentul de vin potrivit, pentru a va rasfata toate simturile. Deschis pentru cina. Tinuta: eleganta.

Pe langa aceste restaurante, la bordul vaselor exista si alte restaurante cu specific, in functie de clasa si capacitatea vasului.

Taxa de rezervare la restaurantele cu specific nu include bauturile, cu exceptia cazului in care aveti inclus sau ati achitat unul din pachetele de bauturi disponibile.

Room service pe vasele Royal Caribbean se taxeaza cu 7,95 USD pe comanda, plus 18% taxa de serviciu.

Puteti comanda pe baza meniului prezentat in cabina, in versiunea tiparita si/sau in versiunea afisata pe ecranul televizorului.

Nu sunt incluse bauturile in acest serviciu, acestea achitandu-se separat.

Pentru micul dejun (american si continental) trebuie sa completati formularul pe care il aveti in cabina, cu o seara inainte.

Micul dejun continental este gratuit, micul dejun american este contra cost.

Room service-ul e gratuit pentru pasagerii cazati in apartamente Grand sau apartamente superioare acestei categorii.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

bAUTURI LA BORD

In tariful croazierelor Royal Caribbean sunt incluse doar bauturi la dozator sau carafa: apa, limonada, ceai si cafea.

Toate celelalte bauturi (alcoolice sau nealcoolice, inclusiv apa imbuteliata si specialitatile de cafea) se platesc separat, cu exceptia cazului in care aveti inclus sau ati achitat unul din pachetele de bauturi disponibile:

🍸 PACHETUL DELUXE, care include:

 • Orice bautura individuala cu o valoare de pana la 14 USD: toate bauturile carbogazoase, cocktailuri alcoolice si nealcoolice, bauturi spirtoase, lichioruri, vin la pahar, bere, apa minerala si plata, sucuri fresh de fructe, sortimente premium de cafea si ceai (exceptie fac produsele Starbucks);
 • Bauturi carbogazoase de la bord, inclusiv cele de la dozatorul Coca Cola Freestyle si cana suvenir Coca-Cola;
 • Orice sticla de vin va putea fi achizitionata de la baruri sau din restaurante cu un discount de 40% pentru sticlele de vin cu valoare de vanzare de sub 100 USD/bucata si cu un discount de 20% pentru sticlele de vin cu o valoare de vanzare de peste 100 USD/bucata.

* Pachetul Deluxe trebuie achizitionat de catre toti pasagerii adulti din cabina.

🍸PACHETUL REFRESHMENT, care include:

 • Specialitati premium de cafea si ceai (exceptie fac produsele Starbucks);
 • Apa imbuteliata: minerala sau plata;
 • Sucuri fresh de portocale;
 •  Cocktailuri nealcoolice;
 •  Toate bauturile carbogazoase de la dozator;
 • Bauturile de la dozatoarele Coca Cola Freestyle;
 •  Cana suvenir Coca-Cola.

🥤 PACHETUL CLASSIC SODA, care include:

 • Sucuri la dozator, cu posibilitate de reumplere in orice locatie de pe vas;
 • Bauturile de la dozatoarele Coca Cola Freestyle;
 • Cana suvenir Coca-Cola.

☕ PACHETUL CAFE SELECT, care include 15 bauturi pe baza de espressso (specialitati de cafea – cu exceptia produselor Starbucks), inclusiv macchiato, latte, iced coffee, espresso sau cappuccino.

⛰️ PACHETUL DE APA IMBUTELIATA EVIAN, care include 12 sau 24 sticle de 1 l de apa plata Evian.

Pentru detaliile complete despre PACHETELE DE BAUTURI ca rugam accesati link-ul : https://rccl.ro/pachete-de-bauturi/royal-caribbean-international/ 

Bauturile disponibile in minibarul cabinei Dvs. vor fi taxate pe contul de cheltuieli deschis la bordul vasului la tariful afisat in cabina.  

Pasagerii au dreptul sa aduca la bordul vasului, in ziua imbarcarii, o sticla de vin sau sampanie de 750ml / per adult / per croaziera, in bagajul de mana, nu de cala, din motive de securitate. Fiecare sticla trebuie sa aiba sigla originala a producatorului si sa nu fie contrafacuta.

Pentru croaziere consecutive, pasagerii pot sa mai aduca o sticla de vin sau sampanie in plus /per adult/per croaziera, care va fi depozitata de catre vas si inapoiata pasagerilor, in cabina, in prima zi a croazierei urmatoare ( oaspetii vor trebui sa prezinte la imbarcarea initiala documentele de rezervare ale croazierelor consecutive ca sa justifice sticlele aditionale).

Pasagerii nu au voie sa consume bautura personala in locurile publice (doar in cabina), altfel vor plati o taxa de 15 USD/ sticla (corkage fee). Bautura alcoolica cumparata de la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.

La bordul vaselor, varsta minima pentru consumul de bauturi alcoolice depinde de itinerariul croazierei. Pe itinerariile cu plecare din Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda varsta minima pentru a putea consuma bauturi alcoolice este de 18 ani. Pe itinerariile cu plecare din SUA (inclusiv Puerto Rico), Canada si Emiratele Arabe Unite sau pe itinerariile care includ una dintre aceste destinatii nu se vand sau servesc bauturi alcoolice persoanelor sub 21 de ani. Se ia in considerare varsta avuta in momentul inceperii croazierei.

Pe vasele Royal Caribbean nu se permite fumatul pe balcon sau in cabina. Fumatul (inclusiv a tigarilor electronice) nu este permis nici in restaurante, teatru, holuri sau coridoare, pentru fumatori existand zone special amenajate care sunt mentionate in programul zilnic “Cruise Compass”, numai in locuri exterioare. Ţigarile, trabucurile si pipele trebuie stinse corespunzator si, in niciun caz, aruncate peste bord. Incalcarea acestor prevederi presupune o amenda de 250 USD. Trebuie sa aveti minim 18 ani impliniti pentru a putea cumpara tutun de la magazinele de la bordul vasului.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

cOPII SI FEMEI INSARCINATE

Varsta minima a copiilor pentru putea fi acceptati la bord este de sase (6) luni la data plecarii in croaziera, cu exceptia croazierelor transatlantice, transpacifice, in Hawaii, Australia, Noua Zeelanda sau orice croaziera care are 3 zile consecutive pe mare, unde varsta minima este de douasprezece (12) luni. Sanatatea si securitatea pasagerilor constituie prioritatea numarul unu a companiei de croaziere, ca urmare, luand in considerare facilitatile, echipamentele si personalul medical limitate de la bordul vasului, compania de croaziera nu poate accepta derogari sau exceptii de la aceste reguli.

Pe itinerariile cu plecare din Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda varsta minima pentru a rezerva o croaziera sau a ocupa singur o cabina este de 18 ani. Pe itinerariile cu plecare din SUA (inclusiv Puerto Rico) si Canada sau care includ una din aceste destinatii, o persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de o persoana care a implinit deja varsta de 21 ani. Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai trebuie sa fie acompaniat de o persoana adulta (18 ani in cazul itinerariilor din Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda, respectiv 21 de ani pentru itinerarii cu plecare din SUA, inclusiv Puerto Rico si Canada sau care includ una din aceste destinatii) si trebuie sa prezinte in momentul imbarcarii o scrisoare notariala legalizata in limba engleza prin care cel putin unul dintre parinti isi da acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului. Daca aceasta dovada scrisa nu este prezentata, accesul la bord al minorului in cauza nu va fi permis. Compania de croaziera nu poate fi considerata responsabila pentru niciun fel de costuri suplimentare ce pot aparea ca rezultat al neprezentarii unei scrisori de autorizare care sa permita accesul minorului la bord. Compania nu va plati nicio compensatie si nu va rambursa nicio suma de bani unui minor, al carui acces la bord a fost refuzat din cauza lipsei de documente necesare pentru efectuarea calatoriei.
Suplimentar, pentru a putea practica anumite activitati sportive la bordul vasului (care variaza in functie de clasa, exemplu: perete de catarare, patinaj, role, simulator de surf, tiroliana, Ripcord by iFly, capsula North Star, etc.) este necesar sa se mentioneze in scrisoarea notariala faptul ca adultul are drept de semnatura pentru autorizarea desfasurarii acestor activitati de catre minorul in cauza.
Va rugam sa luati la cunostinta ca parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial legalizat in limba engleza (certificate de nastere/divort etc), pentru a dovedi ca sunt parintii/tutorii copiilor in cauza.

Femeile insarcinate pot calatori la bordul vaselor Royal Caribbean numai daca nu au intrat in cea de-a 23-a saptamana de sarcina, implinita la inceputul sau in timpul croazierei.

Pentru a li se permite imbarcarea pe vas, acestea vor prezenta un certificat de la doctor care sa ateste starea de sanatate si numarul de saptamani ale sarcinii. O copie a acestui certificat tradusa in limba engleza trebuie trimisa in avans la departamentul Special Services.

Royal Caribbean este companie de croaziere orientata spre vacantele in familie si ofera un program extins pentru copii. Fie ca sunt copii mici sau adolescenti, toti se vor distra din momentul in care vor pasi la bordul vasului. Lasere, tobogane, escape room si simulatoare de surf – sunt doar cateva dintre activitatile concepute pentru a-i mentine pe copii ocupati si fericiti.

Cluburile pentru copii sunt impartite in 4 categorii in functie de varsta copilului, si sunt formate din personal special instruit, care ii ocupa atat pe mare, cat si in timpul ancorarii in porturi.  De regula, copiii se distreaza de minune cu colegii lor la bordul vasului  si cu greu pot fi convinsi sa mearga la tarm.

AQUANAUTS (3-5 ani)

Muzica, veselie si multe alte activitati pe masura imaginatiei copiilor.

EXPLORERS  (6-8 ani)

Exploratorii in devenire vor gasi distractie in programele noastre educative, pline de aventuri.

VOYAGERS (9-11 ani)

Vor face un tur in culisele vasului, vor descoperi sporturi noi si vor deveni mici oameni de stiinta in laboratorul stiintific.

TEENS (12-17 ani)

Este un pic de mister in ceea ce se intampla la legendarele noastre petreceri la piscina, karaoke si discoteci.

Pe langa cluburile pentru copii, exista, contra cost, si cresa Royal Babies & Tots (pentru copii intre 6 – 36 luni ; serviciu indisponibil pe vasele Jewel, Adventure si Explorer of the Seas) precum si serviciul Late Night Kids Party Zone (pentru copii intre 3 – 11 ani), daca, de exemplu, decideti sa mergeti la un spectacol de seara sau la o cina in doi.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

CHELTUIELI LA BORD

Ajunsi la bordul navei veti primi cardul de acces in cabina – SeaPass . Acesta poate fi utilizat inclusiv pentru inregistrarea tuturor serviciilor care vor fi achizitionate de la bord precum si pentru plata “cashless”.

Pentru a activa cardul SeaPass, este necesara o carte de credit / debit pentru garantie (American Express, Optima, MasterCard, Visa, Discover, Diner’s Club) sau depunerea unei sume in numerar in USD (ar fi recomandat) la biroul de relatii cu clientii, pentru care veti primi o chitanta.

Consumul acestui depozit presupune o noua reincarcare a cardului pentru a putea face alte cumparaturi la bord.

Daca doriti sa schimbati forma de plata agreata initial (carte de credit sau cash) puteti face acest lucru la biroul de relatii cu clientii.

**Daca se doreste inregistrarea cartii de credit/debit pentru cheltuielile la bord, de stiut : Ca si in cazul hotelurilor de pe uscat, oaspetii se pot astepta sa vada o suma initiala de 100 USD blocata pe cardul lor de credit, ca si garantie, pentru a asigura fonduri pentru achizitiile anticipate la bord. Achizitiile care depasesc 100 USD vor genera retineri suplimentare, care pot reduce creditul Dvs disponibil. Sumele retinute, in genere, sunt eliberate in momentul in care se termina croaziera Dvs; cu toate acestea, unele pot ramane blocate pana la 30 de zile. Royal Caribbean® nu controleaza cat timp raman blocate aceste sume, banca dvs. sau institutia financiara stabileste durata acestor retineri. Daca inregistrati un card si apoi, in timpul navigarii, decideti sa schimbati cu un alt card sau cu numerar, puteti inca sa mai vedeti retineri pe cardul folosit initial.

Preturile practicate la bordul vasului sunt in USD, dar plata se poate face si in EUR, iar conversia se face la paritatea vasului. La orice achizitie, indiferent daca este bautura, serviciu special sau bun material, se aplica automat o taxa intre 7 si 18% la tarifele afisate. Pentru fiecare achizitie primiti o chitanta in momentul cumpararii, un desfasurator al tuturor cheltuielilor Dvs. il primiti cu o seara inainte de debarcare sau puteti consulta in orice moment pe televizorul Dvs. interactiv din cabina situatia cheltuielilor de pe contul Dvs. deschis la bord.

 

La bordul vasului de croaziera sunt disponibile aparate ATM de unde puteti extrage numerar de pe card, contra unui comision.

Magazinele duty free de la bord sunt inchise cat timp vasul este in port, ele fiind deschise de la 19.30 pana la ora 23.00. In zilele pe mare, magazinele sunt deschise toata ziua.


Cetatenii romani nu isi vor putea  recupera TVA-ul pe itinerariile cu plecare/sosire in una din tarile Uniunii Europene intrucat Romania este tara membra UE.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

SERVICII EXTRA

Pe vasele Royal Caribbean telefoanele mobile functioneaza la sol in roaming in aria de acoperire a retelelor GSM, iar pe timpul navigarii in sistemul CELLULAR AT SEA asigurat prin sistemul de relee de la bordul vasului, care implica costuri suplimentare. 

 

Exista la bordul vasului internet café deschis 24 de ore sau puteti folosi reteaua de internet Royal-wifi.
Din 31 martie 2023, intreaga flota Royal Caribbean este echipata cu VOOM powered by Starlink, cel mai rapid internet de pe mare, oferind oaspetilor nostri o conectivitate de mare viteza pentru o experienta cat mai buna la bord. VOOM va permite sa fiti permanent conectati cu cei de acasa, sa va descarcati muzica, filmele si emisiunile TV preferate si sa fiti la curent cu tot ce se intampla in lume.
Pachetele de internet STREAM + SURF pot fi achizitionate fie la bord, fie pe site-ul www.royalcaribbean.com cu minim 4 zile inainte de plecarea in croaziera. Tarifele sunt de la 26.99 usd/zi/aparat pentru vasele din Clasele Oasis, Quantum si Icon, si pentru croazierele scurte in Caraibe, iar pentru celelalte vase, de la 23.99 usd/zi/aparat (se pot modifica oricand fara o notificare prealabila).
La bord, pentru acest serviciu se foloseste cardul SeaPass primit pentru a inregistra in contul cabinei Dvs. costul utilizarii internetului.

La bordul vasului exista centru medical pentru urgente care dispune de un doctor generalist si 2 asistente medicale. Serviciile medicale si proviziile de medicamente de la bord sunt foarte limitate, de aceea va recomandam sa aveti asupra Dvs. o cantitate rezonabila de medicamente de care aveti nevoie. Orice consultatie sau tratament la centrul medical este contra cost. Daca aveti asigurare medicala, la intoarcerea in tara puteti deschide dosar la asigurator pentru decontare, insa trebuie sa pastrati orice document justificativ primit la bord (ex. diagnostic, tratament, extras de cont, desfasuratorul cheltuielilor la bord etc). Pentru mai multe informatii referitoare la decontarea cheltuielilor medicale de la bordul vasului va rugam sa va adresati asiguratorului Dvs.

Cazinourile sunt in prezent un divertisment popular pe croaziere.

Fiecare vas Celebrity Cruises are propriul sau Cazinou, care ofera divertisment pentru jucatorii profesionisti dar si lectii pentru incepatori, cat si turnee cu miza mare pentru jucatori mai sofisticati. In fiecare dintre aceste cazinouri puteti gasi diverse mese de jocuri de noroc si o gama larga de sloturi. Aproape toate croazierele gazduiesc turnee de blackjack si sloturi pentru cei care doresc sa concureze.

Varsta minima pentru a juca la cazinou este de 18 ani. Plata la cazinou se face in numerar in USD, moneda oficiala la bordul vasului, sau este permisa plata cu cartea de credit sau din contul de cheltuieli deschis la bord, insa in aceste 2 situatii se percepe un comision suplimentar.

Cazinourile sunt deschise doar cand vasul este in ape internationale (nu sunt deschise cand vasul este ancorat in port).

Cazinoul, impreuna cu arcada video, zona dedicata jocurilor electronice, sunt singurele care admit plata cash la bordul vasului de croaziera. Plata cash se face la ghiseul din cazinou si se primesc in schimb jetoane. La Arcada Video este disponibila si alternativa de a se deduce costul din contul de cheltuieli deschis la bordul vasului.

Daca ati facut rezervarea excursiilor optionale pe site-ul www.royalcaribbean.com cu minim 4 zile inainte de inceperea croazierei, atunci veti primi voucherele pentru excursiile optionale rezervate, in cabina. Pe fiecare voucher, veti avea mentionate ora si locul de plecare in excursia optionala rezervata. Plata trebuie facuta la momentul rezervarii si veti achita cu cartea de credit. Anularea sau modificarea excursiilor optionale rezervate pe site, fara penalizare, trebuie facuta cu minim 2 zile inainte de inceperea croazierei. Pentru excursiile care implica bilete de avion sau tren etc, anularea se face cu 30 de zile inainte de inceperea croazierei.

 

Daca nu ati optat pentru rezervarea excursiilor optionale pe site cu minim 4 zile inainte de inceperea croazierei, puteti sa faceti rezervarea acestora la bordul vasului la biroul Explorations, in functie de disponibilitate.

 

Excursiile optionale au 3 niveluri de dificultate: usor, moderat si intens, care sunt indicate printr-un simbol care apare in descrierea fiecarei excursii.

 

Pentru excursiile care se fac consecutiv in acelasi port se recomanda sa fie o diferenta de o ora intre o excursie si alta. Sistemul de rezervare permite un interval de cca 45 minute intre 2 excursii consecutive.

La bordul vasului exista un serviciu de spalatorie /calcatorie contra cost (nu aveti voie sa aduceti la bord fier de calcat.)

La bordul vasului exista un salon de infrumusetare care ofera servicii de coafor, manichiura etc.

In cazul anularii unei programari efectuate pentru tratamente, coafor, masaj, spa etc. se aplica o taxa de penalizare.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

DIVERTISMENT SI RECREERE

In industria de agrement, navele de croaziera sunt din ce in ce mai populare. Pasagerii sunt fericiti sa urce pe nave uriase pentru a se bucura de o vacanta minunata in largul marii iar divertismentul este organizat in asa fel incat pasagerii sa se simta relaxati, fericiti, fara griji,  sa existe activitati placute pentru ei pe tot parcursul zilei. Programele de seara si viata de noapte bogate sunt unul dintre avantajele croazierelor moderne.

Spectacolele la teatru se incadreaza in linii mari in doua genuri: spectacole Broadway si spectacole in stil Las Vegas,  foarte colorate, cu multi dansatori, acrobati, efecte speciale, costume si decoratiuni stralucitoare.

Multe vase Royal Caribbean transmit acum tot felul de evenimente sportive in barurile cu tematica sportiva, precum Playmakers.

In fiecare seara a croazierei, la bordul vasului, puteti participa la diverse spectacole. Orele si locatiile in care se desfasoara reprezentatiile sunt mentionate in programul zilnic Cruise Compass.

Puteti rezerva spectacolele de la bordul vasului folosind programul interactiv de pe televizorul din cabina sau in diverse locatii anuntate zilnic in Cruise Compass.

Va rugam sa notati ca daca aveti rezervare la un spectacol va trebui sa mergeti in locatia respectiva cu minim 15 minute inainte de inceperea spectacolului; dupa acest termen rezervarile se anuleaza si locurile sunt eliberate, fiind redistribuite pe sistemul primul venit primul servit.

Uneori, turistii isi exprima teama ca se vor plictisi la bord, in special, in zilele pe mare. Trebuie sa recunoastem ca o serie de activitati la bord pot intr-adevar parea mai putin accesibile pentru pasageri din cauza barierei lingvistice.

Lasand la o parte varietatea de master-class-uri culinare, dans, cursuri de initiere la cazinou, licitatii de arta, cursuri de yoga etc (contra cost), la bordul Royal Caribbean puteti juca golf, baschet sau tenis absolut gratuit. Pe multe vase exista pista de jogging,  patinoar, perete de catarare, simulator de surf si chiar de skydiving (contra cost pe anumite itinerarii)! Exista, de asemenea, cluburi de fitness, piscine si jacuzzi, toate incluse in tariful croazierei.

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

DEBARCARE

In ultima seara a croazierei trebuie facuta lichidarea contului de cheltuieli deschis la bordul vasului.

Daca ati lasat garantie un depozit cash va recomandam sa faceti check-out-ul pentru cabina la biroul de relatii cu clientii pana la ora 22.00.

Check-out-ul poate fi facut si a doua zi dimineata insa in acest caz va rugam sa tineti cont de cozile care se pot forma.

Daca ati ales sa garantati cu cartea de credit / debit veti primi in cabina un extras cu sumarul cheltuielilor. Pe baza acestui extras se va face debitarea automata a cardului Dvs.

Bagajele de cala se pregatesc si se lasa in fata cabinei inainte de miezul noptii.

Atentie:  toate obiectele ascutite, sticle cu lichide, care pot fi oprite la controlul de securitate din aeroport, este bine sa fie introduse in bagajele de cala.

Veti primi etichetele pe care trebuie sa le atasati fiecarui bagaj de cala.

Va rugam sa eliminati toate etichetele vechi pe care le aveti atasate de aceste bagaje.


Bagajele vor fi debarcate si depozitate in terminalul de sosire din port de unde le recuperati a doua zi, bagajele vor fi grupate/ordonate in functie de puntea pe care ati avut cabina. Va recomandam sa completati corect numele si adresa pe fiecare eticheta in parte si sa nu va uitati niciun obiect personal in cabina sau pe vas deoarece nu exista serviciu de reclamatii si recuperare a obiectelor uitate in ziua debarcarii.

Debarcarea se va face in anumite intervale orare in functie de culoarea etichetelor de bagaje. Aceste informatii le gasiti in programul zilnic „Cruise Compass”.

In ziua debarcariitoti pasagerii trebuie sa coboare de pe vas, cel tarziupana la ora 09:00 am.


Va dorim o croaziera cat mai placuta!

Nu ati gasit informatiile necesare?

Ne puteti scrie completand formularul de mai jos

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!