fbpx

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Coasta de Fildeș

Prin Parisul vest-african

Abidjan

CAPITALA

franc est-african CFA (XOF)

MONEDA

5317 km

DISTANTA FATA DE ROMANIA

PORNITI INTR-O AVENTURA IN

Coasta de Fildeș

Coasta de Fildes este situata pe coasta de vest a Africii. Se invecineaza la nord cu Mali si Burkina Faso, la est cu Ghana, la sud cu Golful Guineea, la sud-vest cu Liberia si la nord-vest cu Guineea. Abidjan este unul dintre cele mai mari orase din vestul Africii, este centrul economic si administrativ al Coastei de Fildes, insa capitala oficiala a tarii este Yamoussoukro. Modernul oras Abidjan, cunoscut si sub numele de „Parisul Africii de Vest”, bogatia culturala traditionala si frumusetea naturala a plajelor si a parcurilor nationale, toate contribuie la farmecul acestei tari.

PORTURI POPULARE DIN

Coasta de Fildeș

Situat in Laguna Ebrie, pe mai multe peninsule si insule convergente, conectate prin poduri, Abidjan ofera o serie de locuri fascinante de vizitat, printre care Catedrala St. Paul; Muzeul National; Muzeul de Arta; Treichville, partea veche a orasului cu piata centrala pitoreasca, numeroase baruri si restaurante.

Descoperiti Coasta de Fildes

creati-va
amintiri!

Coasta de Fildes este o tara a extremelor, este tinutul oraselor vibrante si a padurilor tropicale virgine, a vastelor lacasuri de cult si a muntilor impaduriti, a restaurantelor moderne si a strazilor intesate cu tarabe viu colorate. Parcul National Tai, Parcul National Comoe si Rezervatia Mount Nimba Strict Nature fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

flota noastra premiata

ALEGETI UN VAS

Curiozitati despre destinatia favorita

insider tips

Aflati cele mai inedite informatii despre tara pe care urmeaza sa o vizitati! 

01

Coasta de Fildes este cel mai mare producator si exportator de boabe de cacao din lume. Cacaua este utilizata pentru prepararea ciocolatei in intreaga lume. De asemenea, este si unul dintre principalii exportatori de cafea si ulei de palmier.

02

Parcul National Tai, inclus pe lista UNESCO, este o rezervatie de padure tropicala densa, bogata in flora si fauna. Parcul este recunoscut pentru cimpanzeii sai, care folosesc unelte in activitatile lor zilnice, dar mai ales pentru speciile sale de mamifere pe cale de disparitie, precum hipopotamul pigmeu.

03

Coasta de Fildes se mandreste cu cea mai mare biserica din lume, cu o capacitate de aproximativ 18.000 de persoane. “Basilica of Our Lady of Peace” din capitala Yamoussoukro are o suprafata exterioara de 30.000 de metri patrati. Finalizata in 1990, in stil renascentist si baroc, se spune ca designul sau a fost inspirat de cel al Vaticanului.
circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

MERITATI TOT CE ESTE MAI BUN
IN MATERIE DE VACANTE

PESTE 20 ANI DE EXPERIENTA IN DOMENIUL CROAZIERELOR

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

5 experiente Wow pentru o vacanta de cuplu in Italia
Recomandari de calatorie

5 experiente WOW pentru urmatoarea vacanta de cuplu in Italia

Daca Parisul este orasul iubirii, atunci Italia este cu siguranta tara in care dragostea pluteste in aer. Sate pitoresti, sculptate in stanca, perfecte pentru un pranz al fresco in doi. Peisaje dramatice si podgorii intinse pentru un picnic improvizat. Orase fascinante, incarcate de istorie, cadrul ideal pentru acel sarut furat, la care ati visat atata timp.
Aceasta este Italia indragostitilor.

Citeste mai mult »