fbpx

Ce sunt croazierele cu tarife garantate

Este un lucru binecunoscut ca, cu cat incepi mai devreme sa iti rezervi vacanta, cu atat pretul platit va fi mai mic. Ei bine, acest principiu nu functioneaza intotdeauna pentru croaziere. Cu mici exceptii. Va invitam sa vedeti care.

Daca va organizati vacanta pe cont propriu, si luati in considerare o croaziera, nu va asteptati la preturi mici pentru cele mai soliciate itinerarii, cum ar fi cele in sezon de vara in Mediterana, Adriatica, Peninsula Iberica sau Fiordurile Norvegiene.
Doriti sa rezervati o croaziera in sezonul de vara care sa fie si la cel mai mic tarif? Asteptati optiunile last minute, asumandu-va riscuri precum tarife mari la biletele de avion catre si de la portul de imbarcare/debarcare. Sau rezervati cu mult timp inainte.

O alta optiune ar fi sa verificati la agentiile de turism daca va pot oferi croaziere cu tarife garantate.

Ce sunt croazierele cu tarife garantate?

Wonder of the Seas (sursa foto: Royal Caribbean)

Croazierele cu tarife garantate sunt oferte speciale pentru anumite itinerarii de croaziera, care, de regula, se rezerva exclusiv prin intermediul agentiilor de turism si nu sunt disponibile in sistemele de rezervari online.

De ce?
In primul rand, politica de pret a companiilor de croaziera este una dinamica, adica pretul unei croaziere tinde sa se schimbe in functie de cerere si oferta. De obicei, la lansarea noului sezon de operare (cu un an sau chiar doi inainte) pe o destinatie sau pe un vas nou, compania de croaziere deschide la vanzare itinerarii cu tarife standard, care nu sunt neaparat mici, dar care cu siguranta vor creste pentru ca este o destinatie solicitata sau un vas nou si/sau cu foarte multe facilitati inovative. Agentiile de turism cu experienta si traditie cunosc dinamica pietei de profil si valorifica aceste oportunitati, rezervand locuri in avans si achitand companiei de croaziere o suma in garantie pentru a beneficia de un tarif fix, care are sanse extrem de mari sa creasca. Apoi fie oferteaza clientilor cunoscatori itinerariile, fie impacheteaza aceste itinerarii cu servicii adiacente: zboruri, cazari pre- si post-croaziera, ghid insotitor, excursii la tarm etc.

Avantajul?
Pretul platit este cel mai mic pe care il puteti obtine pentru acelasi itinerariu daca l-ati rezerva in timp real prin sistemele de rezervari (uneori diferenta poate fi dubla), chiar si printr-un agent de turism, iar daca croaziera este comercializata ca pachet care are si alte servicii, aveti o vacanta de o valoare extraordinara.

Cum rezerv?

Aceste oferte speciale de croaziere se rezerva doar prin intermediul agentiilor de turism, de regula nu se regasesc in sistemele de rezervari, adica se rezerva exclusiv offline.

Pentru a rezerva este necesara plata unui depozit, care difera in functie de numarul de nopti, si se situeaza intre 80 si 360 EUR de persoana (pentru companiile Royal Caribbean si Celeberity Cruises). Restul de plata trebuie achitat cu minim 75 zile inainte de plecarea in croaziera. In cazul in care rezervati cu mai putin de 75 zile inainte de plecarea in croaziera, atunci veti achita intregul pret al croazierei.

Pentru croazierele de Sarbatori (Craciun si Revelion), restul de plata se face cu minim 105 zile inainte de plecare (cu mai putin de 105 zile se achita integral).

Sfatul nostru: inscrieti-va la newsletterele companiilor si agentiilor de turism specializate, pentru a fi la curent cu ofertele speciale, inclusiv  cele de acest tip.

Daca ma razgandesc?

Este ok sa va razganditi. In cel mai bun caz, se retine o taxa de anulare de 50 EUR/rezervare. Penalizarile pentru aceste croaziere cu tarife garantate incep, de regula, cu 95 zile inainte de plecare si ajung pana la 100% din valoarea rezervarii, in functie de momentul in care anulati. 
Sfatul nostru: verificati cu atentie conditiile de anulare pentru oferta aleasa.

La ce sa mai fiu atent?

Cabina garantata
De regula, cabinele de tip garantate, au cele mai mici tarife. O cabina garantata inseamna ca, compania va garanteaza cel putin categoria de cabina pe care ati ales-o (interioara, de exemplu), iar daca aveti noroc, categoria de cabina poate fi una superioara (poate fi si o cabina cu balcon), adica upgradata.

Principalul avantaj este posibilitatea de a obtine un upgrade gratuit platind cel mai mic pret.

Principalul dezavantaj este ca alegerea cabinei o face compania de croaziera pentru dvs., iar cabina alocata poate fi situata intr-o zona incomoda dvs., cum ar fi langa spalatorie sau langa un bar karaoke, unde va fi foarte mult zgomot. Iar daca veti rezerva mai multe cabine, de exemplu pentru toata familia, exista si probabilitatea de a vi se aloca cabine nu numai in locatii diferite ale vasului, dar chiar si pe punti diferite.

Share:

Articole recente

Lasati-ne un mesaj

MAI MULTE
articOle

Croaziere

Bauturi alcoolice in croaziera

In general, intr-o croaziera, bauturile neincluse in tarif, mai ales cele alcoolice, au preturi destul de mari. Iar numarul de sticle de bautura pe care le puteti aduce la bord cu dvs. este extrem de limitat. Care sunt modalitatile de a economisi? Care sunt cele mai bune optiuni?

citeste articol »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!