fbpx

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Turcia

Istorie si modernitate

Ankara

CAPITALA

lira turceasca (TRY)

MONEDA

639 km

DISTANTA FATA DE ROMANIA

PORNITI INTR-O AVENTURA IN

Turcia

Aflata la limita dintre Europa si Asia, Turcia ofera o combinatie intre cele doua lumi si a fost de-a lungul a mii de ani un pod intre cele doua continente. Oamenii s-au stabilit in zona Istanbulului pentru accesul oferit de stramtoarea Bosfor, drum comercial spre Marea Neagra. De-a lungul secolelor, orasul a fost controlat de romani, persani, bizantini, arabi si alte popoare, iar in cele din urma otomanii au cucerit vechiul Constantinopole. Un alt mod de a cunoaste Turcia este vizitand, de la statiunea port Kusadasi, situl arheologic Efes, fost centru al artelor, comertului si culturii.

PORTURI POPULARE DIN

Turcia

Istanbul, cel mai mare oras din Europa, este plin de surprize senzoriale la fiecare colt, de la minaretele semete si colorate pana la aroma cafelei fierte cu zahar si parfumatul cardamom.

Bartin (Amasra), Turcia

Bartin este un frumos oras din nordul Turciei, capitala provinciei cu acelasi nume. Bartin era numit Parthenios in antichitate iar Homer mentioneaza ca razboinicii din acest oras au luptat de partea Troiei in faimosul razboi. Din perioada ocupatiei romane mai sunt vizibile si astazi ruinele unui drum lat de...

Stramtoarea Dardanele, Turcia

Stramtoarea Dardanele, cunoscuta in vechime si ca Hellespont si al carui nume deriva din Dardanus, un oras antic grecesc, de pe malul asiatic al stramtorii, este o stramtoare ingusta situata in partea de nord-vest a Turciei si leaga Marea Egee de Marea Marmara. Are o lungime de 61 km,...

Ankara, Turcia

Al doilea cel mai mare oras din Turcia, Ankara este din 23 octombrie 1923 si capitala tarii, dupa ce in 1919 fusese capitala guvernului revolutionar si resedinta lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele natiunii. Asadar, aici se afla guvernul turc si sediile ambasadelor straine. Spre deosebire de Istanbul, orasul pare...

Descoperiti Turcia

creati-va
amintiri!

Itinerariile in Mediterana de est opresc, pe langa insulele grecesti, si la Istanbul sau Kusadasi. Iubitorii de istorie vor vizita negresit Moscheea Albastra, Bazilica Cisterna sau Hagia Sophia, una dintre cele mai vechi si faimoase locuri din Istanbul. Kusadasi este portul cel mai apropiat de Efes, sit arheologic aflat in Patrimoniul UNESCO si unde se gasesc ruinele Templului lui Artemis, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

flota noastra premiata

ALEGETI UN VAS

Curiozitati despre destinatia favorita

insider tips

Aflati cele mai inedite informatii despre tara pe care urmeaza sa o vizitati! 

01

Negociati tarifele la bazar doar daca aveti intentia de a cumpara, altfel va fi considerat nepoliticos.

02

Langa Efes, un drum strajuit de pini urca pana la un loc incantator, parca din alta lume – casa Fecioarei Maria.

03

In Marele Teatru de la Efes se organizeaza si in zilele noastre concerte, inclusiv cu artisti de calibrul lui Elton John sau Jose Carreras.
circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

MERITATI TOT CE ESTE MAI BUN
IN MATERIE DE VACANTE

PESTE 20 ANI DE EXPERIENTA IN DOMENIUL CROAZIERELOR

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Star of the Seas, cel mai nou vas Royal Caribbean

La orizont deja se intrevede urmatoarea vacanta revolutionara, iar numele ei este Star of the Seas. La doar 100 de zile inainte de lansarea primei nave Icon, Royal Caribbean dezvaluie numele urmatoarei nave din aceeasi clasa, care va debuta in vara anului 2025.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!