fbpx

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Turcia

Istorie si modernitate

Ankara

CAPITALA

lira turceasca (TRY)

MONEDA

639 km

DISTANTA FATA DE ROMANIA

PORNITI INTR-O AVENTURA IN

Turcia

Aflata la limita dintre Europa si Asia, Turcia ofera o combinatie intre cele doua lumi si a fost de-a lungul a mii de ani un pod intre cele doua continente. Oamenii s-au stabilit in zona Istanbulului pentru accesul oferit de stramtoarea Bosfor, drum comercial spre Marea Neagra. De-a lungul secolelor, orasul a fost controlat de romani, persani, bizantini, arabi si alte popoare, iar in cele din urma otomanii au cucerit vechiul Constantinopole. Un alt mod de a cunoaste Turcia este vizitand, de la statiunea port Kusadasi, situl arheologic Efes, fost centru al artelor, comertului si culturii.

PORTURI POPULARE DIN

Turcia

Istanbul, cel mai mare oras din Europa, este plin de surprize senzoriale la fiecare colt, de la minaretele semete si colorate pana la aroma cafelei fierte cu zahar si parfumatul cardamom.

Istanbul, Turcia

Istanbul este unul din cele mai frumoase si maiestuase orase istorice din lume. Inca din vremea romanilor si mai apoi a otomanilor orasul a fost o adevarata bijuterie. Situat pe doua continente, orasul a devenit un amestec al ambelor lumi si ofera experiente care se adreseaza tuturor simturilor, de...

Amasra (Safranbolu), Turcia

Safranbolu este un oras din regiunea Marii Negre din nordul Turciei, fosta oprire importanta in trecut pe ruta comerciala intre Europa si Orient. In prezent este inclus in Patrimoniul Universal UNESCO; arhitectura sa otomana include vechiul cartier Çarsi, cu sute de case otomane cu acoperis rosu, bine conservate, pe...

Stramtoarea Dardanele, Turcia

Stramtoarea Dardanele, cunoscuta in vechime si ca Hellespont si al carui nume deriva din Dardanus, un oras antic grecesc, de pe malul asiatic al stramtorii, este o stramtoare ingusta situata in partea de nord-vest a Turciei si leaga Marea Egee de Marea Marmara. Are o lungime de 61 km,...

Efes (Kusadasi), Turcia

Pasionatii de istorie si arheologie vor regasi in Efes unul dintre cele mai importante si cunoscute situri istorice antice. Orasul construit de colonistii greci cu mai mult de o mie de ani inainte de Hristos a devenit in timp un important centru religios si cultural al lumii antice.

Descoperiti Turcia

creati-va
amintiri!

Itinerariile in Mediterana de est opresc, pe langa insulele grecesti, si la Istanbul sau Kusadasi. Iubitorii de istorie vor vizita negresit Moscheea Albastra, Bazilica Cisterna sau Hagia Sophia, una dintre cele mai vechi si faimoase locuri din Istanbul. Kusadasi este portul cel mai apropiat de Efes, sit arheologic aflat in Patrimoniul UNESCO si unde se gasesc ruinele Templului lui Artemis, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

flota noastra premiata

ALEGETI UN VAS

Curiozitati despre destinatia favorita

insider tips

Aflati cele mai inedite informatii despre tara pe care urmeaza sa o vizitati! 

01

Negociati tarifele la bazar doar daca aveti intentia de a cumpara, altfel va fi considerat nepoliticos.

02

Langa Efes, un drum strajuit de pini urca pana la un loc incantator, parca din alta lume – casa Fecioarei Maria.

03

In Marele Teatru de la Efes se organizeaza si in zilele noastre concerte, inclusiv cu artisti de calibrul lui Elton John sau Jose Carreras.
circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

MERITATI TOT CE ESTE MAI BUN
IN MATERIE DE VACANTE

PESTE 20 ANI DE EXPERIENTA IN DOMENIUL CROAZIERELOR

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Celebrity Cruises

Vacante in familie pe Icon of the Seas

Exista vacantele de familie, dar cea mai tare este cea de la bordul noului vas Icon of the Seas. Singura dvs. grija este sa profitati la maximum de fiecare moment si sa va relaxati asa cum nu ati mai facut-o niciodata.

Citeste mai mult »
Destinații de vacanta

Internet in croaziera

Desigur, ne place sa impartasim experientele noastre de vacanta pe internet. Si oricat de mult ne-ar placea sa ne deconectam in vacanta, este greu sa renuntam la beneficiile internetului.

Citeste mai mult »
Destinații de vacanta

Viata de noapte pe Icon of the Seas

Cand soarele apune, distractia lumineaza noaptea pe Icon of the Seas. Cu peste 15 spatii si locuri animate, cu muzica live, fiecare seara la bordul vasului emana o atmosfera captivanta si electrizanta.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!