fbpx

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Turcia

Istorie si modernitate

Ankara

CAPITALA

lira turceasca (TRY)

MONEDA

639 km

DISTANTA FATA DE ROMANIA

PORNITI INTR-O AVENTURA IN

Turcia

Aflata la limita dintre Europa si Asia, Turcia ofera o combinatie intre cele doua lumi si a fost de-a lungul a mii de ani un pod intre cele doua continente. Oamenii s-au stabilit in zona Istanbulului pentru accesul oferit de stramtoarea Bosfor, drum comercial spre Marea Neagra. De-a lungul secolelor, orasul a fost controlat de romani, persani, bizantini, arabi si alte popoare, iar in cele din urma otomanii au cucerit vechiul Constantinopole. Un alt mod de a cunoaste Turcia este vizitand, de la statiunea port Kusadasi, situl arheologic Efes, fost centru al artelor, comertului si culturii.

PORTURI POPULARE DIN

Turcia

Istanbul, cel mai mare oras din Europa, este plin de surprize senzoriale la fiecare colt, de la minaretele semete si colorate pana la aroma cafelei fierte cu zahar si parfumatul cardamom.

Dikili, Turcia

Dikili este un oras-port si un port de croaziera la Pergamon, situat in provincia Turciei, Izmir. Centrul orasului Dikili este situat vizavi de insula Lesbos, Grecia. Principalele atractii turistice: Un lac de cratere se gaseste in satul Merdivenli, pesterile antice din satele Demirtas si Deliktas.

Efes (Kusadasi), Turcia

Pasionatii de istorie si arheologie vor regasi in Efes unul dintre cele mai importante si cunoscute situri istorice antice. Orasul construit de colonistii greci cu mai mult de o mie de ani inainte de Hristos a devenit in timp un important centru religios si cultural al lumii antice.

Bartin (Amasra), Turcia

Bartin este un frumos oras din nordul Turciei, capitala provinciei cu acelasi nume. Bartin era numit Parthenios in antichitate iar Homer mentioneaza ca razboinicii din acest oras au luptat de partea Troiei in faimosul razboi. Din perioada ocupatiei romane mai sunt vizibile si astazi ruinele unui drum lat de...

Descoperiti Turcia

creati-va
amintiri!

Itinerariile in Mediterana de est opresc, pe langa insulele grecesti, si la Istanbul sau Kusadasi. Iubitorii de istorie vor vizita negresit Moscheea Albastra, Bazilica Cisterna sau Hagia Sophia, una dintre cele mai vechi si faimoase locuri din Istanbul. Kusadasi este portul cel mai apropiat de Efes, sit arheologic aflat in Patrimoniul UNESCO si unde se gasesc ruinele Templului lui Artemis, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

flota noastra premiata

ALEGETI UN VAS

Curiozitati despre destinatia favorita

insider tips

Aflati cele mai inedite informatii despre tara pe care urmeaza sa o vizitati! 

01

Negociati tarifele la bazar doar daca aveti intentia de a cumpara, altfel va fi considerat nepoliticos.

02

Langa Efes, un drum strajuit de pini urca pana la un loc incantator, parca din alta lume – casa Fecioarei Maria.

03

In Marele Teatru de la Efes se organizeaza si in zilele noastre concerte, inclusiv cu artisti de calibrul lui Elton John sau Jose Carreras.
circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

MERITATI TOT CE ESTE MAI BUN
IN MATERIE DE VACANTE

PESTE 20 ANI DE EXPERIENTA IN DOMENIUL CROAZIERELOR

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Croaziere

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!