fbpx

Bauturi alcoolice in croaziera

In general, intr-o croaziera, bauturile neincluse in tarif, mai ales cele alcoolice, au preturi destul de mari. Iar numarul de sticle de bautura pe care le puteti aduce la bord cu dvs. este extrem de limitat. Care sunt modalitatile de a economisi? Care sunt cele mai bune optiuni?

PACHETE DE VIN

In industria croaziereor, un astfel de pachet este o selectie de sticle vin pe care le cumparati in avans si care sunt calculate ca sa va ajunga pe toata durata croazierei, fara a mai fi nevoie sa solicitati in plus. Pentru ca veti cumpara mai multe sticle, costul lor va fi mai mic decat daca le-ati lua separat. Pachetele de vin includ de obicei 4-6 sticle de vin pe care le puteti consuma la cina sau la pranz, puteti lua sticla inceputa cu dvs. in cabina sau o puteti lasa la restaurant iar chelnerul o va eticheta si o va aduce la urmatoarea dvs. cina. In general, puteti face cum considerati sau doriti – este vinul pentru care ati platit. Uneori, aceste pachete pot include si apa minerala.  
Pe langa pachetele de vin sau de bauturi, unele companii ofera si pachete de cafea sau pachete de bere. Daca nu puteti fara ceasca zilnica de cafea, s-ar putea sa fie avantajoase ca pret. 

bauturi alcoolice la bord

Va surade ideea sa cumparati bauturi alcoolice de pe uscat si sa le luati cu dvs. la bord? Ei bine, aflati ca regimul introducerii bauturilor alcoolice la bordul vaselor de croaziera este destul de strict pe toate companiile, in general aceasta practica fiind limitata.

Uneori se fac exceptii:  de exemplu, Celebrity Cruises permite sa aduceti cu dvs. in ziua imbarcarii, maxim doua sticle de vin sau sampanie de 750ml/cabina. 

Royal Caribbean permite pasagerilor in ziua imbarcarii sa aduca o sticla de vin sau sampanie de 750ml / per adult / per croaziera, in bagajul de mana, nu de cala, din motive de securitate.

Pentru croaziere consecutive, pasagerii pot sa mai aduca o sticla de vin sau sampanie in plus /per adult/per croaziera, care va fi depozitata de catre vas si inapoiata pasagerilor, in cabina, in prima zi a croazierei urmatoare ( vor trebui sa prezinte la imbarcarea initiala documentele de rezervare ale croazierelor consecutive ca sa se justifice sticlele aditionale).

Fiecare sticla trebuie sa aiba sigla originala a producatorului si sa nu fie contrafacuta.

Pasagerii nu au voie sa consume bautura personala in locurile publice (doar in cabina), altfel vor plati o taxa intre 15 – 30 USD/ sticla (corkage fee), in functie de compania de croaziere.

Pasagerii Azamara pot aduce la bordul vasului, pentru consumul propriu, in cabina, sticle de bauturi spirtoase, bere sau vin. Fiecare sticla trebuie sa aiba sigla originala a producatorului si sa nu fie contrafacuta. Daca doresc sa consume aceasta bautura adusa personal la bord in locurile publice de pe vas,  se va achita o taxa de 10 USD/sticla (corkage fee). Bautura alcoolica cumparata de la bordul vasului va va fi livrata in cabina, in ultima seara a croazierei.

Ce se intampla daca incercati sa introduceti alcool la bordul vasului, in bagajul de mana sau cel de cala? Nimic grav, doar ca sticlele achizitionate vi se vor lua si vor fi duse intr-un depozit special si le veti primi inapoi doar in momentul debarcarii. Acelasi lucru este valabil si pentru alcoolul achizitionat din magazinele Duty Free : nu veti putea sa il consumati pe nava si il veti ridica abia in ultima seara a croazierei. 

PACHETE DE BAUTURI

Pachetele de bauturi va permit sa economisiti semnificativ la alcool si la alte bauturi neincluse la bord, de exemplu cafea sau sucuri naturale.
Pachetele includ de obicei:

  • Bauturi alcoolice, cu exceptia marcilor premium; Cocktail-uri, bere la halba, mai multe tipuri de vin, bauturi spirtoase;
  • Bauturi nealcoolice; Apa minerala, cafea, sucuri ambalate, uneori sucuri proaspat stoarse;
  • Inghetata;

Nu sunt incluse doar marcile de bauturi premium si cocktailurile derivate din acestea, cum ar fi, de exemplu, coniacurile Hennessy, Remy Martin, whisky-urile si rom-urile premium. Exista insa si pachete de bauturi „Premium” care contin bauturi mai scumpe. Acestea includ, de obicei, si continutul minibarului din cabina. Pretul pachetelor premium este de aproximativ 2 ori mai mare decat al celor obisnuite.

CUM FUNCTIONEAZA?

Comandati un cocktail la bar, iar cand vi se va aduce produsul, veti primi si nota de plata cu valoare zero, pe care o veti semna. Asigurati-va ca suma de pe nota este exact zero, pentru ca nu toate bauturile de la bord pot fi incluse in pachetul pe care l-ati achizitionat.  

Costul pachetului de bauturi este calculat in baza duratei croazierei. Compania stabileste pretul pe zi, iar daca croaziera dureaza 7 zile, atunci costul zilnic de persoana trebuie inmultit cu 7. Nu puteti cumpara pachete de bauturi partial, pentru 2 sau 3 zile la o croaziera de 7.
De asemenera, pachetele trebuie achizitionate pentru toti cei care locuiesc in cabina. Adica, daca sunteti doua persoane in cabina, ambele persoane vor cumpara pachet de bauturi. Daca exista si copii in cabina, va trebui sa cumparati un pachet special pentru copii.

De asemenea, retineti ca fiecare comanda individuala de pe vas este supusa unei taxe de serviciu (bacsis)  de aproximativ 15%. Cand cumparati pachete de bauturi, taxa de serviciu, de regula, este deja inclusa.

PACHETE DE BAUTURI royal caribbean

Compania Royal Caribbean pune la dispozitia oaspetilor sai o serie de pachete de bauturi alcoolice si nealcoolice, contra cost, care pot fi achizitionate online, cu minim 4 zile inainte de plecarea in croaziera, prin intermediul Cruise Planner-ului, in EUR, plata facandu-se cu cartea de credit sau de la bordul vasului, in USD.

Pentru detalii si preturi, >>aici

CONCEPTUL ALL INCLUDED PE celebrity cruises

Noul concept tarifar All Included, al croazierelor Celebrity Cruises, ofera tuturor oaspetilor din aceeasi cabina, posibilitatea de beneficia, pe langa pachetul de internet Wi-Fi Basic si taxa de servicii la bord (bacsisuri), si de pachetul de bauturi CLASSIC, inclus in tarif.

Iar experienta THE RETREAT, destinata apartamentelor, include in tarif, pe langa beneficii precum pachetul de internet Wi-Fi Premium, taxa de servicii la bord (bacsisuri), credit la bord pentru excursii optionale – pana la 200 usd /persoana (in functie de nr de nopti al croazierei) credit la bord pentru cheltuieli personale de pana la 200 usd / persoane (in functie de nr. de nopti al croazierei) si pachetul de bauturi PREMIUM, pentru toti pasagerii din cabina (adulti) .

BAUTURI PE AZAMARA

Odata ajunsi la bordul navelor intime Azamara Journey®, Azamara Quest®, Azamara Pursuit® si Azamara Onward℠, nu va trebui sa platiti suplimentar pentru a va bucura de un pahar de vin sau de bautura festiva, pentru ca toate sunt deja incluse in tarif: o selectie de bauturi spirtoase standard, beri internationale si cate 2 sortimente de vinuri rosii si doua albe si un vin roze si spumant la pahar.

* Bauturile incluse in tariful Azamara nu sunt disponibile pentru room service.

Pentru cei mai pretentiosi, Azamara ofera si pachete de bauturi: Premium și Ultimate, precum si pachete de vin.

Share:

Articole recente

Lasati-ne un mesaj

MAI MULTE
articOle

WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!