O experienta culinara superioara la bord este unul dintre cei mai importanti factori de succes ai unei croaziere. Cunoscand acest lucru, companiile de croaziera se intrec in oferte si atrag cei mai buni si renumiti bucatari din intreaga lume. Sigur, nu sunt prezenti personal in bucatariile navelor de croaziera, dar dezvolta meniuri, instruiesc bucatarii si chelnerii, intr-un cuvant, fac totul pentru a satisface cei mai sofisticati gurmanzi in timpul croazierei.
In plus fata de restaurantele de baza, incluse in tarif, veti gasi intotdeauna la bord o selectie de restaurante „alternative”, cu specific, care ofera mese mai intime si concepute de bucatari exclusivi. In functie de vas, pot fi 3 astfel de restaurante dar pot fi si mai mult de 10! Francez, italian, asiatic, fusion, vegetarian, steak-house … pentru majoritatea trebuie sa platiti suplimentar intre 25 si 55 USD de persoana pentru rezervare, dar, de regula, merita!
La restaurantul Murano va puteti delecta cu o cina savuroasa compusa din mai multe preparate din bucataria continentala, atat clasica cat si moderna, acompaniate de o prestigioasa selectie de vinuri. Paharele de cristal Riedel, vesela de portelan si argintaria accentueaza aceasta experienta, facand din acest restaurant unul clasic. Deschis pentru cina.
Restaurantul Qsine ofera o experienta de neuitat, care va trezeste simturile intr-un mod placut si modern. Aici puteti savura delicatese din intreaga lume, prezentate intr-un mod artistic cu elemente surpriza si multa incantare. O calatorie culinara care transforma lucrurile obisnuite in ceva extraordinar. Este primul restaurant pe mare care isi prezinta meniurile pe un iPad. Deschis pentru cina.
**Experienta Le Petit Chef – La restaurantul Qsine pe unele vase ( sau in Le Grand Bistro pe vasele Celebrity Apex si Edge) va asteapta o experienta cu totul noua, folosind tehnologia inovatoare, creata de Skullmapping si prezentata de studiourile TableMation. Cina Dvs. se transforma intr-un spectacol culinar virtual, unde personajul animat Le Petit Chéf va aparea in fata farfuriei Dvs si va va prepara virtual felul comandat, chiar inainte ca acesta sa va fie servit. Este o combinatie inedita de divertisment si servire a mesei, pe care cu siguranta nu ati mai intalnit-o nicaieri altundeva. Necesita rezervare si este contra cost.
Restaurantul si vinoteca italiana Tuscan Grille are un meniu nou, elaborat de bucatarul nostru sef, Cornelius Gallagher. Meniul include paste proaspete preparate in casa, salamuri si branzeturi, fripturi din carne de vita maturata. La Tuscan Grille puteti savura un cocktail de inspiratie italiana, un limoncello autentic sau puteti alege dintr-o lista de vinuri din zonele de referinta din Italia. Deschis pentru pranz si cina.
Restaurantul Sushi on Five are un meniu a la carte conceput de expertul in sushi – bucatarul chef Yoshikazu “Yoshi” Okada – si cuprinde sushi, wasabi proaspat, sos de soia pregatit in casa, plus o varietate de aperitive si antreuri combinate cu o selectie de cocktailuri de inspiratie asiatica, beri japoneze si sortimente de sake premium, recomandate de un somelier specializat in sake. Preparatele din meniu se comanda a la carte si se taxeaza individual. Deschis pentru pranz si cina.
Café al Bacio si Gelateria, cu vedere panoramica la ocean si localizata in centrul vasului, aceasta cafenea in stil european ofera o selectie remarcabila de specialitati de cafea, lichioruri savuroase si produse proaspete de patiserie. Gelateria ofera o mare varietate de specialitati italienesti de inghetata prezentate intr-o maniera artistica.
Pe langa aceste restaurante, la bordul vaselor exista si alte restaurante cu specific, in functie de clasa si capacitatea vasului.
Taxa de rezervare la restaurantele cu specific nu include bauturile, altele decat cele incluse in pachetul de bauturi Classic.