fbpx

Ce inseamna cabina “garantata”

Intr-o croaziera, placerea de a calatori este data nu numai de atmosfera de la bord, ci si de confortul spatiilor de cazare. Ne vom concentra in cele ce urmeaza pe „cabina garantata”, un termen des intalnit in acest domeniu si care este mai putin inteles de cei care merg pentru

Cabina garantata inseamna ca, compania va garanteaza cel putin categoria de cabina pe care ati ales-o (interioara, de exemplu), iar daca aveti noroc, categoria de cabina poate fi una superioara (poate fi si o cabina cu balcon), adica upgradata.
Sigur, cine nu si-ar dori sa rezerve o cabina interioara si sa obtina o cabina cu balcon. Cand rezervati o astfel de cabina, trebuie sa fiti mereu pregatiti pentru faptul ca veti obtine ceea ce ati selectat in momentul rezervarii.
Numarul de cabina poate fi atribuit in orice zi dupa rezervare sau in momentul imbarcarii pe vas. Luati in considerare avantajele si dezavantajele unei astfel de rezervari.

avantaje

Apartament pe Celebrity Flora.

Principalul avantaj al cabinei garanatete este posibilitatea de a obtine un upgrade gratuit. Poate nu este neaparat un upgrade de la o cabina interioara la o cabina cu fereastra, ci de la o categorie inferioara la una superioara, chiar daca este acelasi tip de cabina, interioara de exemplu. Pur si simplu, puteti obtine o cabina interioara in cea mai buna locatie de pe vas.
De exemplu, pe unele vase ale unor companii de croaziera, doar o cincime din cabine sunt interioare sau cu geam, iar 80% din cabine au balcon. In extrasezon, cand vasele nu sunt pline, sansele de a obtine un „upgrade fericit” de la o cabina interioara la una cu balcon sunt destul de mari. Insa pe alte vase, cabinele cu balcon, dimpotriva, sunt doar in proportie de 20%. In consecinta, este aproape imposibil sa contati pe un upgrade.

dezavantaje

Spectacol Broadway Mamma Mia pe Royal Caribbean.

Cabina alocata poate fi situata intr-o zona incomoda pentru dvs., cum ar fi langa spalatorie sau langa un bar karaoke; sau, daca preferati sa calatoriti intr-o anumita parte a vasului, cum ar fi la mijlocul vasului sau la pupa, vi se poate aloca o cabina situata exact in directia opusa. In plus, cabina poate fi situata in acea parte a vasului in care aveti cele mai mari sanse sa faceti rau de mare. Rezervarea unei cabine „garantate” este recomandata doar daca sunteti de acord ca locatia cabinei dumneavoastra sa fie aleasa pentru dvs. de companie.

calatoriti CU PRIETENII?

Gradina Rooftop pe Celebrity Edge.

Nu este recomandat sa rezervati o cabina „garantata” daca sunteti in vacanta impreuna cu alte persoane si doriti sa aveti cabine in apropiere. Nu exista nicio garantie ca veti obtine nu doar cabine adiacente, ci chiar ca vor fi situate pe aceeasi punte.

In loc de concluzie

Cabina cu Infinite Veranda pe Celebrity Edge.

Multi turisti sunt tentati de perspectiva de a fi upgradati la o categorie superioara, dar care sunt sansele ca asest deziderat sa se intample? Compania de croaziera face acest pas atunci cand cabinele din categoria pe care ati rezervat-o au fost deja vandute sau cand vasul este mai putin incaracat si trebuie sa vanda mai multe cabine si se stie ca este mai usor sa vinzi ce este mai ieftin.
Inainte de a rezerva o cabina garantata, nu uitati sa cantariti argumentele pro si contra, pentru ca, asa cum spune proverbul, „vrabia din mana este mai buna decat cocorul din cer”.

Share:

Articole recente

Lasati-ne un mesaj

MAI MULTE
articOle

vase de croazierea

Cea mai buna perioada pentru a vizita Israel

Chiar daca Israel este o tara mica, aceasta se intinde pe mai multe zone climatice.
Partea de vest, de-a lungul Mediteranei, are o clima tipic mediteraneana, cu veri lungi si calde si ierni scurte si ploioase.
Zona de nord se bucura de vreme mai temperata.

citeste articol »
Croaziere In Caraibe, Dominica
Croaziere

Vacanta All Inclusive sau croaziera?

Orice vacanta ar trebui sa fie o ocazie pentru a va relaxa, a va bucura de servicii excelente, de a incerca bucataria locala si de a explora noi culturi. Dar cum iti alegi destinatia si cazarea pentru a realiza acest deziderat?

citeste articol »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!