fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Suva, Fiji

SUV
COD PORT
178.41645 0 '
LONGITUDINE
-18.12138 0 '
LATITUDINE
dolar fijian (FJD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Suva, Fiji

Suva, cel mai mare oras din Pacificul de Sud, este capitala Insulelor Fiji ce ofera un amestec de arhitectura din secolul XXI, cladiri coloniale britanice din secolul al XIX-lea, muzee, parcuri, piete locale traditionale si o viata de noapte vibranta. Dincolo de excursiile si activitatile in natura, cum ar fi drumetiile si inotul in Parcul Forestier Colo-I-Suva sau un scurt popas in portul Pacific din apropiere, exista si multa istorie si cultura la Muzeul Fiji si peisaje minunate in Gradina Botanica Thurston, care gazduieste peste 100 de palmieri splendizi si gradini ce dateaza din anii 1800. Vastul parc Albert, numit dupa Printul Albert al Marii Britanii, este locul ideal pentru relaxare sau pentru a urmari o partida de rugby jucata de localnici. Piata Municipala Suva detine toate soiurile de fructe tropicale de sezon, peste proaspat prins, mirodenii si legume exotice. Cu arome unice din India, China si Japonia, cu siguranta veti gasi o serie de preparate culinare care sa va incante. Strazile inguste ale orasului adapostesc mici magazine aromatice de curry care va ademenesc cu amestecurile lor unice de condimente. Traditiile locale sunt foarte importante si sunt pastrate si in prezent: mersul pe foc si ceremoniile de bun venit, sculptatul in lemn si fabricarea tesaturilor din scoarta de copac.

ce sa vizitez?

Situat in centrul Gradinilor Thurston, gazduieste o remarcabila colectie de artefacte ce dateaza de peste 3700 de ani si obiecte culturale ce au apartinut indigenilor si altor comunitati stabilite in arhipelag de-a lungul a peste 200 de ani.
Este o rezervatie naturala, o luxurianta padure tropicala de 2,5 kilometri patrati, unde puteti face drumetii, puteti inota si admira minunatele cascade.
Este situat la o ora distanta de Suva. Este locul unde puteti inota alaturi de rechini si alte vietati marine, unde puteti face scufundari si sa va plimbati cu jet ski-ul.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Suva, Fiji

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Suva se afla foarte aproape de centrul orasului, la o distanta de aproximativ 5-10 minute de mers pe jos. Un centru de informatii turistice este disponibil in terminal. Sunt disponibile taxiuri la iesirea din terminal. Limbile oficiale sunt Fijian, Engleza si Fiji Hindi. Moneda oficiala este Dolarul Fijian (FJD). Se circula pe partea stanga. Cetatenii romani, posesori de pasapoarte simple si temporare sunt exceptati de la obligativitatea detinerii vizei cand calatoresc in aceasta tara.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Suva, Fiji

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru