tot ce trebuie sa stiti despre

St. Thomas de Castilla, Guatemala

  • Porturi
  • St. Thomas de Castilla, Guatemala
SAO
COD PORT
-88.61651 0 '
LONGITUDINE
15.69841 0 '
LATITUDINE
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

St. Thomas de Castilla, Guatemala

Simpla si autentica, asa poate fi cel mai bine descrisa o vizita in Guatemala. Tara din America Centrala situata la sudul Mexicului este, din fericire, ferita de supradezvoltare. Chiar si portul Santo Tomas de Castilla a fost infiintat in 1976, in urma unui cutremur care a distrus portul alaturat Puerto Barrios, si a fost dechis relativ recent vaselor de croaziera. Fosta colonie belgiana dintre anii 1840 si 1854 isi intampina acum vizitatorii in cautare de aventuri accesibile in natura, cum sunt plimbarile la cascade, explorarea padurii tropicale, observarea pasarilor si drumetiile la vechile orase mayase, unele precum Quirigua incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Printre cladirile coloniale se numara fortareata Castillo de San Felipe, aflata la cca 90 km in afara orasului si construita in secolul al XVI-lea pentru a apara lacul Izabal de atacurile piratilor.

Comunitatea din Livingston este o comoara a culturii unice Garifuna nascuta din amestecul locuitorilor din vestul Africii cu populatia indigena guatemaleza. Urmasii sclavilor de pe vasele naufragiate s-au amestecat cu nativi caraibieni, iar stilul lor relaxat si prietenos, alaturi de cultura colorata, sunt unice in zona.

Guatemala este un loc bun pentru cumparaturi fiindca obiectele artizanale sunt facute de localnici si preturile sunt negociabile. Orasul invecinat Puerto Barrios ofera un mix de restaurant, baruri si viata de noapte, fiind si unul dintre cele mai importante porturi comerciale din Guatemala si oras de frontiera in care localnicii si strainii s-au luptat inca din secolul al XVIII-lea pentru a beneficia de comertul cu banane, cafea si zahar.

ce sa vizitez?

Parcul National Quirigua – este inscris din 1981 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca fiind un oras mayas din secolul al VIII-lea emblematic pentru aceasta zona si, cel mai ciudat, este strabatut de un rau. Se gaseste la cca 45 minute de port, trecand printr-un peisaj rural incantator. Monumentele din jurul Pietei Centrale intriga prin impresionantele figuri cioplite pe stele, portretele pline de viata, imaginile zoomorfe, hieroglifele bizare si calendarele care sunt o sursa esentiala de studiere a populatiei mayase. Printre acestea se gaseste si cel mai mare monument mayas in piatra de nisip descoperit vreodata.
Comunitatea Ak-Tenamit – inseamna “sat nou” in limba mayasa Qʼeqchiʼ si este un proiect de dezvoltare rurala comunitara organizat pe raul Tatin, afluent al Rio Dulce. Drumul cu barca pana in sat trece prin canioane impresionante si ajunsi acolo vizitatorii au posibilitatea de a vedea viata cotidiana a localnicilor de origine mayasa, de a afla cum o organizatie non-profit ajuta comunitatea sa prospere, construind o scoala si o clinica si, nu in ultimul rand, de a se bucura de un spectacol folcloric, de a cumpara suveniruri create sub ochii lor si de a manca din preparatele comunitatii.
Raul Las Escobas – care este sursa de apa pentru orasele Santo Tomas de Castilla si Puerto Barrios si se afla in rezervatia naturala San Gil ce apartine unei organizatii non-profit, a carei misiune este dezvoltarea sustenabila ce respecta comunitatile locale. Aici puteti merge prin padurea tropical de-a lungul raului Las Escobas, observand flaora si fauna specific, puteti inota intr-o piscina incredibil de limpede formata la baza unei cascade sau chiar interactiona cu locuitorii orasului Las Escobas.

STIATI CA PUTETI VIZITA

St. Thomas de Castilla, Guatemala

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Zona portului este dedicata in special incarcarii de marfa. Pentru turisti, este o cladire cu suveniruri, bijuterii si tricouri, cat si posibilitatea de a obtine informatii de la un reprezentant al oficiului national de turism pentru a evita sa platiti un pret prea mare agentilor aflati in port. Cu taxiul se poate ajunge in orasul Santo Tomas – 3 USD – sau in orasul Puerto Barrios – 5 USD – sau, cu barca, in Livingston – 6 USD pentru cca 20 minute de mers pe apa.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

St. Thomas de Castilla, Guatemala

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru