fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

St. Pierre Miquelon, Canada

  • Porturi
  • St. Pierre Miquelon, Canada
FSP
COD PORT
-56.3159 0 '
LONGITUDINE
46.8852 0 '
LATITUDINE
dolar canadian (CAD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

St. Pierre Miquelon, Canada

La aproximativ 25 de kilometri de coasta Canadei, in Atlanticul de Nord, se afla un mic arhipelag denumit Saint Pierre si Miquelon. Acesta este considerat a fi ultima colonie franceza din America de Nord.
Incepand cu anul 1815, insulele au intrat din nou sub posesiune franceza si datorita industriei de pescuit infloritoare, au urmat 70 ani de prosperitate. Dupa sfarsitul secolului al XIX-lea, contextul economic si politic a dus insa la declinul activitatilor de pescuit.
In perioada de interdictie americana, Al Capone si Bill McCoy au folosit aceste insule pentru operatiunile lor de rulare a romului.
Sectorul turistic este unul dintre principalele ramuri ale economiei, in conditile in care Saint Pierre si Miquelon si numara printre destinatiile de vacanta cele mai interesante, datoita climei cu temperaturi de medii de 16 grade celsius si o vegetatie bogata.
Piata Place de Gaulle situata in apropiere de Posta Mare si terminalul pentru feribot, este una dintre zonele emblema ale insulei. Farul Point Aux Canons, alaturi de Monumentul ridicat in memoria marinarilor ce au pierit in calatoriile pe mare, nu pot lipsi din itinerariul dumneavoastra de vacanta. Catedrala St. Pierre ce dateaza din 1906, este una dintre cele mai impresionante constructii de pe insula.
Si pentru a nu uita ca va aflati pe teritoriu francez, nu puteti sa nu intrati in brutariile cu specialitati, magazinele specializate in comertul cu diverse sortimente de ciocolata, dar si sortimnetele branzeturilor din cele mai fine ne amintesc de bucataria franceza.
Trebuie sa vizitati Muzeul National cu colectii si expozitii privind istoria locala.

ce sa vizitez?

Daca va place sa aflati despre istoria arhipelagului, Muzeul Patrimoniului este o necesitate. Afiseaza obiecte care atesta dezvoltarea sociala, economica si religioasa din ultimele doua secole. Inaugurat in 2003 de Roland Chatel, un colectionar pasionat, Muzeul Patrimoniului prezinta istoria arhipelagului printr-o varietate de showroom-uri care prezinta temele medicinii, educatiei si pescuitului, de exemplu. Exista, de asemenea, multe parti din perioada de interdictie. Cladirea care gazduieste muzeul merita descoperita,doar pentru istoria sa.
Catedrala Sf. Pierre este o biserica timpurie a secolului XX. Datorita renovarilor si reconstructiei, structura actuala dateaza din 1907. Biserica este remarcata pentru vitraliile care au fost donate de Charles de Gaulle. Este situata aproape de portul capitalei.
Muzeul L’Arche gazduieste atat arhivele, cat si Muzeul Colectivitatii Teritoriale Saint-Pierre si Miquelon. Muzeul permite vizitatorilor sa faca un pas inapoi in timp si sa descopere istoria si povestile arhipelagului, inclusiv ghilotina, pastrate aici ca o amintire a trecutului. Pe tot parcursul anului sunt organizate la muzeu numeroase evenimente, cum ar fi expozitii temporare, activitati, ateliere, spectacole, prelegeri.

STIATI CA PUTETI VIZITA

St. Pierre Miquelon, Canada

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Navele de croziera acosteaza la 20 minute de mers pe jos de centrul Miquelon-Langlade.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

St. Pierre Miquelon, Canada

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Ce sunt croazierele cu tarife garantate

Este un lucru binecunoscut ca, cu cat incepi mai devreme sa iti rezervi vacanta, cu atat pretul platit va fi mai mic. Ei bine, acest principiu nu functioneaza intotdeauna pentru croaziere. Cu mici exceptii. Va invitam sa vedeti care.

Citeste mai mult »
Croaziere in Mediterana,  Italia, Amalfi, Azamara Pursuit
Destinații de vacanta

Cele mai lungi itinerarii de croaziera

Cele mai lungi croaziere, de peste 15 nopti, ofera o oportunitate unica de a experimenta o varietate de destinatii intr-o vacanta memorabila. Sunt, de regula, intr-un singur sens, de la un punct la altul. Ati putea chiar sa va imbarcati pe nava pe un continent si sa debarcati pe altul.

Citeste mai mult »
Destinații de vacanta

10 experiente de neratat intr-o croaziera Royal

Intr-o croaziera Royal , aveti o multime de lucruri de facut si testat, o multime de spectacole de vazut si aventuri de trait, indiferent de cepreferati. In plus, pe fiecare vas veti avea parte de senzatii care variaza de la parasutism si surfing pana la patinaj si tiroliana.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!