fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Lima (Callao), Peru

LIM
COD PORT
-77.148475 0 '
LONGITUDINE
-12.04688 0 '
LATITUDINE
sol peruvian (PEN)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Lima (Callao), Peru

Lima, capitala Peru, este situata pe coasta de vest, cu vedere spre apele de culoare albastru turcoaz ale Oceanul Pacific. Descoperiti bogata istorie si mostenire a orasului Lima la Muzeul Larco situat in districtul Pueblo Libre. Muzeul este construit pe locul unui templu pre-columbian din secolul al VII-lea si gazduieste colectii fascinante din culturile Incasa, Nazca, Cupisnique, Chancay. Fiecare sala din muzeu expune obiecte din ceramica, textile, mumii si alte artefacte ce dateaza cu circa 3.000 de ani in urma. Pentru o privire mai adanca asupra istoriei peruane, vizitati Muzeul National de Arheologie, Antropologie si Istorie, cel mai vechi si mai mare muzeu din Peru, care prezinta o gama extraordinara de metale pre-hispanice, materiale organice si obiecte din ceramica, cu o extinsa colectie arheologica de peste 100.000 de articole din cultura pre-incasa. In Lima exista o sumedenie de biserici si temple, aproape la fiecare colt al orasului. Insa, Catedrala Bazilica din inima centrului istoric este considerata una dintre cele mai semnificative din oras. Construit in 1535, acest loc sfant romano-catolic este amplasat cu fata spre Plaza Mayor, avand o arhitectura cu stiluri combinate: baroc, renascentist, gotic si neoclasic. Principala piata din Lima este una dintre cele mai aglomerate zone din oras, a fost fondata de Francisco Pizarro in secolul al XVI-lea si este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Este locul unde se regasesc unele dintre cele mai importante obiective turistice, precum Palatul Guvernului si Catedrala. Mergeti in districtul Surquillo pentru a gusta delicatesele peruane, de la rulotele stradale care ofera delicioase ceviches, butifarra (sandvisuri la gratar) si tamales, pana la novoandina (bucatarie noua din Anzi) in restaurantele de top din oras. Gastronomia peruana prezinta o imbinare de arome si influente culinare spaniole, italiene, asiatice, vest-africane si incase.

ce sa vizitez?

Muzeul National de Arheologie, Antropologie si Istorie este primul muzeu din Peru, fondat in 1826. Este cel mai mare, cel mai vechi si mai reprezentativ muzeu din Peru. Muzeul gazduieste peste 100.000 de artefacte care prezinta intreaga istorie a tarii. Sunt evidentiate obiectul de arta “Raimondi Stele” si Obeliscul Tello de la situl arheologic Chavín de Huantar si o macheta impresionanta a citadelei incase Machu Picchu.
Muzeul Larco prezinta peste 5000 de ani de istorie veche peruana prin intermediul unei fascinante colectii de arta pre-columbiana. Este situat intr-o cladire din secolul al XVIII-lea, inconjurat de gradini frumoase. A fost fondat in 1926.
Catedrala Lima a fost construita in secolul al XVI-lea. Vizitati interiorul catedralei, unde sunt adapostite multe opere de arta religioase. Figuri importante si cuceritori spanioli sunt ingropati in catacombele catedralei.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Lima (Callao), Peru

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Orasul port Callao este poarta catre capitala Lima pentru pasagerii de croaziera, distanta dintre cele doua orase fiind de aproximativ 30 de minute de mers cu masina. Portul Callao nu dispune de terminal, magazine, bancomat sau conexiune wi-fi. Sunt disponibile taxiuri pentru transportul catre Lima.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Lima (Callao), Peru

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru