Orasul Hobart este al doilea cel mai vechi oras din Australia, fondat cu doar 16 ani mai tarziu decat Sydney. El se gaseste in insula Tasmania, stat al Australiei, aflata la sud-vest de continentul Australiei si inconjurata de apele Oceanului Pacific. Insula Tasmania a fost colonizata pentru prelucrarea lemnului aflat din abundenta aici iar orasul Hobart a fost initial colonie penala. Hobart are un port cu apa adanca ce nu este afectat de schimbarile mareelor si care a contribuit din plin la dezvoltarea orasului in secolul al XIX-lea, devenind un un important centru al vanatorilor de balene din emisfera sudica.
Cu frumoasele sale parcuri naturale, desfasurate pe mare parte din suprafata insulei, Tasmania este mult diferita de Australia continentala. O dovedeste un drum pana la Muntele Wellington, un varf semet din partea sudica a insulei care are in varf un punct de observare care va permite sa admirati orasul dar si Golful Hobart. De asemenea, este important sa nu ratati o intalnire cu vietuitoarele salbatice, mai ales cu diavolul tasmanian, specie proprie acestei insule, dar si cu canguri, ursi koala si pinguini. Un loc excelent pentru o astfel de inatlnire este Unzoo din Taranna, aflat aproape de Port Arthur.
In zona rurala a insulei se gasesc insa si podgorii interesante si crame unde se pot degusta cele mai bune soiuri care cresc in aceasta zona. Tasmania este in mod special cunoscuta pentru vinurile spumante dar cunoscatorii apreciaza indeosebi vinurile Riesling si Pinot Noir produse aici. Vinurile pot insoti o masa deosebita, Tasmania fiind renumita pentru bucataria proaspata si variata. In Hobart sunt o multitudine de restaurante traditionale sau de nisa cu ingrediente de sezon produse local si fructe de mare proaspat prinse din ocean. Un preparat clasic local este placinta cu carne: un aluat pufos ce incorporeaza un delicios mix de carne de pui sau vita si condimente.