fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Efes (Kusadasi), Turcia

ADB
COD PORT
27.2556 0 '
LONGITUDINE
37.8687 0 '
LATITUDINE
lira turceasca (TRY)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Efes (Kusadasi), Turcia

Pasionatii de istorie si arheologie vor regasi in Efes unul dintre cele mai importante si cunoscute situri istorice antice. Orasul construit de colonistii greci cu mai mult de o mie de ani inainte de Hristos a devenit in timp un important centru religios si cultural al lumii antice. Aici se afla Templul Zeitei Artemis considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii antice si tot aici au activat pentru anumite perioade Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Evanghelist Luca. Azi se pot vizita ruinele bine conservate ale acestui oras, ramasitele Templului Zeitei Artemis, Biblioteca lui Celsus, Templul lui Hadrian si multe alte vestigii importanet ale orasului antic.

ce sa vizitez?

Casa Fecioarei Maria, unde dupa cum se spune si-a petrecut ultimii ani din viata.
reprezinta unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din lume. Include Templul Zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), Biblioteca lui Celsus, Fantana lui Traian, Templul lui Hadrian, Marele Teatru.
ale carei ruine marcheaza locul unde, potrivit traditiei, Sfantul Ioan Teologul ar fi fost inmormantat. Bazarul din Kusadasi, al doilea ca marime din Turcia dupa cel din Istanbul.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Efes (Kusadasi), Turcia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Kusadasi se afla chiar in oras, terminalul vaselor de croaziera avand magazine si cafenele. Taxiurile sunt cel mai bun mijloc de a ajunge in Efes.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Efes (Kusadasi), Turcia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

5 experiente Wow pentru o vacanta de cuplu in Italia
Recomandari de calatorie

5 experiente WOW pentru urmatoarea vacanta de cuplu in Italia

Daca Parisul este orasul iubirii, atunci Italia este cu siguranta tara in care dragostea pluteste in aer. Sate pitoresti, sculptate in stanca, perfecte pentru un pranz al fresco in doi. Peisaje dramatice si podgorii intinse pentru un picnic improvizat. Orase fascinante, incarcate de istorie, cadrul ideal pentru acel sarut furat, la care ati visat atata timp.
Aceasta este Italia indragostitilor.

Citeste mai mult »