fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Cuzco, Peru

CUZ
COD PORT
-71.967619 0 '
LONGITUDINE
-13.531293 0 '
LATITUDINE
sol peruvian (PEN)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Cuzco, Peru

Orasul Cuzco este situat la 3.400 m deasupra nivelului marii, intr-o vale fertila de aluviuni, alimentata de mai multe rauri din inima Anzilor Centraleruani din America de Sud.
Sub stapanirea lui Inca Pachacuteq, in secolul al XV-lea, orasul a fost reproiectat si remodelat dupa o perioada de ocupatie pre-incasa de peste 3.000 de ani si a devenit capitala Imperiului Incas Tawantinsuyu, care a acoperit o mare parte din Anzii sud-americani intre secolele XV si XVI. Orasul imperial al incasilor a fost dezvoltat ca un centru urban complex, cu functii religioase si administrative distincte, care erau perfect definite, distribuite si organizate. Cladirile religioase si guvernamentale erau alaturate celor construite exclusiv pentru familia regala, formand un campus urban fara precedent, care arata o tehnologie de constructie din piatra cu proprietati estetice si structurale exceptionale, cum ar fi Templul Soarelui ( Qoricancha), Aqllahuasi, Sunturcancha sau Kusicancha, care contureaza asezarea ca o unitate indivizibila a urbanismului incas. Orasul nobil a fost clar izolat de zonele delimitate pentru productia agricola, artizanala si industriala, precum si de cartierele din jur. Primii spanioli au ajuns in oras la 15 noiembrie 1533. Francisco Pizarro a ajuns oficial la Cuzco la 23 martie 1534, redenumindu-l „Nobilul mare oras Cuzco”. Cusco a fost centrul colonizarii spaniole si raspandirea crestinismului in lumea andina. A devenit foarte prosper datorita agriculturii, cresterii bovinelor si mineritului, precum si comertului cu Spania. Colonistii spanioli au construit multe biserici si manastiri, precum si o catedrala, universitate si arhiepiscopie. La fel cum orasul incas a fost construit deasupra structurilor Killke, cladirile spaniole au avut ca baza zidurile masive din piatra, construite de incasi. Orasul a fost inclus in Patrimoniul Mondial in 1983 de catre UNESCO. Este o destinatie turistica majora ,primind anual aproape 1,5 milioane de vizitatori. Este desemnata ,prin Constitutie,capitala istorica a statului Peru.

ce sa vizitez?

0
0
0

STIATI CA PUTETI VIZITA

Cuzco, Peru

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

0

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Cuzco, Peru

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru