tot ce trebuie sa stiti despre

Cartagena, Spania

CTS
COD PORT
-0.982347 0 '
LONGITUDINE
37.59594 0 '
LATITUDINE
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Cartagena, Spania

in secolele al XVI-lea si al XVII-lea, cand Spania a avut o influenta majora asupra restului Europei si Lumii Noi, o mare parte din puterea sa navala a fost concentrata in portul Cartagena. Multe dintre fortificatiile de coasta din acea epoca mai exista inca, oferind vederi splendide ale portului. Cartagena este unul dintre marile porturi naturale ale lumii si, de-a lungul secolelor, a avut parte de o istorie zbuciumata, bogata in conflicte, cuceriri si bogatii. Explorati ruinele arheologice, cimitirele castelului, artileria, muzeele, bisericile pline de istorie si minunile arhitecturale ale orasului. Sau vizitati o crama locala, una dintre facerile de familie predilecte ale zonei. Cartagena este un oras cosmopolit plin de baruri in care se servesc gustarile traditionale tapas, galerii de arta, restaurante rafinate si centre de cumparaturi de renume mondial.

ce sa vizitez?

Muzeul Teatrului Roman Muzeul Teatrului Roman poate fi numit bijuteria din coroana Cartagenei. Este cel mai vizitat muzeu din intreaga regiune a Murciei, are un centru foarte frumos structurat cu un restaurant impresionant amplasat chiar in “inima” teatrului, iar daca ai timp sa vizitezi doar un monument istoric din Cartagena, acesta ar fi recomandarea noastra. Cu o capacitate de aproximativ 6000 de spectatori, teatrul a servit nu numai ca loc de divertisment, ci si ca loc de propaganda si activitate politica. Elita locala, judecatorii si preoti prestigiosi rezervau locurile cele mai importante pentru a avansa in cariera prin dedicarea operelor de arta si inscriptii spre gloria imparatului: multe dintre aceste opere de arta au fost descoperite in timpul sapaturilor din Cartagena, dar nenumarate altele raman pierdute pentru totdeauna. Toate panourile de afisare sunt in engleza si in spaniola. Muzeul este inchis luni, cu exceptia cazului in care un numar mare de vizitatori ai vaselor de croaziera se afla in Cartagena. Taxa standard de intrare este de 6 euro.
Muzeul National de Arheologie Subacvatica Acest muzeu uimitor, este primul muzeu de arheologie subacvatica din Spania si este gazduit in doua cladiri chiar in zona portului din Cartagena, chiar vizavi de terminalul de croaziera. Cele doua cladiri au o structura moderna impresionanta, legate sub nivelul solului si concepute pentru a crea un efect subacvatic. In interior, acest spatiu remarcabil contine exponate care explica procesul fascinant al arheologiei subacvatice in sine si o colectie eclectica de artefacte legate de navele istorice utilizate in comertul maritim antic mediteranean. Unele dintre cele mai bune caracteristici sunt sectiunile transversale reconstruite ale navelor care arata cum au fost construite vasele si cum au fost depozitate marfurile. Exista cateva diorame in miniatura foarte detaliate care prezinta scene ale activitatii portuare si navele model din diverse epoci.
Castillo de la Concepción si Centrul de Interpretare a Istoriei Cartagenei Castelul este situat in Cerro de la Concepción, unul dintre cele cinci dealuri care protejeaza orasul. Este cunoscut de oamenii din Cartagena drept „Castillo de los Patos” si a fost construit in mare parte cu materiale din resturile coloniei romane. In secolul al XVIII-lea, in procesul de constructie s-au folosit stalpi de amfiteatru roman. In interiorul castelului, puteti vedea Centrul de Interpretare a Istoriei Cartagenei. Este format din diferite elemente care combina cunostinte si divertisment datorita celei mai noi tehnologii si va permit sa explorati orasul intr-un mod distractiv si distractiv. Toate punctele de acces la acoperisul castelului au fost adaptate si pentru persoanele cu mobilitate redusa. Cartagena are 3000 de ani de istorie si au trait aici diferite persoane si civilizatii. Prin mai multe elemente ale acestui centru de interpretare, veti putea cunoaste nu numai istoria orasului, dar si actuala Cartagena.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Cartagena, Spania

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul de croaziera Cartagena se afla la doar cateva minute de mers de centrul orasului. Pur si simplu iesiti din zona terminalului si mergeti pe bulevard. Locatia sa este ideala pentru pasagerii vaselor de croaziera care pot ajunge in centrul orasului in 10 minute. Taxiurile oficiale din Cartagena sunt de culoare alba. Veti gasi taxiuri care va asteapta in portul de croaziera Cartagena. De ce sa nu explorati acest oras sau zona frumoasa cu taxiul? Este o modalitate convenabila de a va deplasa si nu sunt deloc scumpe.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Cartagena, Spania

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru