fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Broome, Australia

BME
COD PORT
122.2235 0 '
LONGITUDINE
-17.989765 0 '
LATITUDINE
Dolar Australian (AUD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Broome, Australia

Broome este un oras port aflat pe tarmul de nord al Golfului Roebuck, in cel mai mare stat – Australia de Vest, la 2240 km de capitala Perth, in Regiunea Kimberley. Frumoasele sale plaje la Oceanul Indian au transformat Broome intr-o statiune care atrage numerosi turisti pasionati de sporturile nautice, dar si de frumusetea si bogatia oferite de natura, Golful Roebuck este un adevarat paradis al pasarilor migratoare, un refugiu pentru balene, delfini, broaste testoase, si o multitudine de specii de pesti tropicali; puteti admira urmele dinozaurilor ramase marcate in stancile de recif sau puteti face fotografii uimitoare cu un fenomen natural numit Cascadele Orizontale. Acest fenomen, unic in lume, o adevarta minune a naturii, cum a numit-o David Attenborough, are loc la fiecare flux, atunci cand apele isi schimba directia, , formand asa numitele cascade orizontale, care se revarsa printre bratele lantului muntos McLarty.
Daca plaja Cable nu va atrage, cu cei 22 km de nisip alb si fin, va propunem un tur al orasului care sa includa Chinatown, centrul vechi si Town Beach, pentru a intelege mai bine istoria orasului, unde primii europeni au ajuns la sfarsitul secolului al XVII-lea, dar au hotarat sa construiasca o asezare stabila in 1883, dupa ce au descoperit in apele din golf scoicile cu perle. In prezent exista fermele cu scoici de cultura, unde puteti afla multe lucruri intersante si unde puteti cumpara bijuterii cu perle a caror marime variaza de la un 9 mm la 20 mm. Astazi Broome este un centru agricol important, iar exploatarea zacamintelor marine de petrol si gaze naturale a dus si la dezvoltarea industriei locale si a portului.
Broome a fost intotdeauna un centru multicultural, aborigeni, japonezi, chinezi, malay si europeni traiesc impreuna de generatii, influentele fiecarei culturi se regasesc azi in modul de viata, gastronomia si arhitectura din oras.
Indiferent de cum veti alege sa petreceti timpul liber in Broome, veti fi fascinati de frumusetea peisajelor si de bogatia culturala a acestui loc mai putin cunoscut din Australia.

ce sa vizitez?

Trecutul fascinant al orasului Broom prinde viata in acest complex istoric, care este considerat a fi unul dintre cele mai importante muzee regionale din Australia. Expozitiile sale distribuite in trei cladiri de patrimoniu ilustreaza perioada de asezare a societatii si a formarii industriei din Broome. Aici puteti admira obiecte din perle, artefacte din timpul razboiului, instrumente antice de comunicare, precum si o colectie importanta de fotografii.
Parcul Malcolm Douglas este gazda unora dintre cele mai diverse specii de crocodili din Australia, printre care si re-numitele Dingoes, Cassowaries, precum alte 5 tipuri de aligatori de apa sarata. Intrarea in parc se face prin falcile em-blematicului crocodil urias din fibra de sticla. Muzeul parcului prezinta o expozitie extraordinara a celor 40 de ani petrecuti de Malcolm pentru realizarea faimoaselor sale filme de aventura.
Aceast proiect a luat nastere acum 25 ani, cand un mic grup de mestesugari din Broome au decis sa puna bazele unui targ de obiecte artizanale, produse local. Amplasat in complexul de gradini al tribunalului din oras, listat ca patrimoniu national, targul a devenit una dintre principalele atractii ale orasului, reusind sa reuneasca peste 100 de standuri.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Broome, Australia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Terminalul vaselor de croaziera se afla la 8 km de centrul orasului. Exista un autobuz gratuit, care face legatura intre port si Centru de Informare pentru Vizitatori aflat in centrul localitatii

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Broome, Australia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru