fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Albany, Australia

ALH
COD PORT
117.8965 0 '
LONGITUDINE
-35.034 0 '
LATITUDINE
Dolar Australian (AUD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Albany, Australia

Navigatorii europeni s-au indragostit de Albany in secolul al XVII-lea si probabil oricine ar simti la fel. Frumusetea coastei sale aspre a atras vanatorii de balene, condamnati si personaje ale istoriei pe care orasul o spune in diferite moduri. In vechea hala unde erau aduse balenele este acum un muzeu unic si veti descoperi rolul jucat de acestea in trecutul orasului. Albany a fost in 1978 ultimul oras din Australia in care vanatoarea de balene interzisa, iar acum este un loc sigur pentru balenele cu cocoasa si balenele albastre. Faceti un picnic la 40 kilometri de oras la mirifica plaja Little Beach din rezervatia naturala a golfului Two People pentru a urmari spectacolul lor.
La inceputul secolului al XIX-lea Anglia si-a trimis aici condamnatii. Numita initial Frederickstown, prima asezare europeana de pe coasta de vest a Australiei a fost redenumita in 1832 Albaby in onorarea Ducelui de York si Albany. Gratie superbului sau port, orasul s-a aglomerat repede, fiind statie de alimentare cu carbuni pentru vasele cu abur, punct comercial pentru ferme si baza a profitabilei industrii a balenelor. Aflat in afara cailor deja batute, micul oras cu doar 25. 000 locuitori este placut de explorat, indiferent daca mergeti la Muzeul Mondial al Balenelor, la Centrul National ANZAC – unde sunt comemorati luptatorii in Primul Razboi Mondial – sau daca va opriti la una dintre excelentele crame

ce sa vizitez?

Strada York – principal artera din Albany este strajuita de magazine de specialitate, cafenele, restaurant si este inima acestui oras infloritor. Strada conduce spre portul Princess Royal, unul dintre cele mai spectaculoase porturi naturale din lume. Un pod pietonal lung de 250 metri leaga strada York de tarm, oferind vederi de la inaltime ale portului.
Replica bricului Amity – recreeaza vasul care i-a adus in Albany acum peste doua secole pe primii sai locuitori. Drumul a peste 50 de oameni, alaturi de oi si porci, a durat mai bine de 6 saptamani.
Centrul National ANZAC (Corpurile de Armata din Australia si Noua Zeelanda) – deschis in noiembrie 2014 ca un proiect de capatai in omagierea trupelor care au plecat pe mare din Albany pentru a lupta in Primul Razboi Mondial, a fost cotat de Lonely Planet ca fiind una dintre cele mai interesante experiente noi. Tulburatorul centru ofera vizitatorilor povesti personale unice, prezentate interactiv, a 32 de personaje, de la soldati la asistente. Sunt prezentate vietile lor inainte de razboi, pe durata recrutarii si in timpul bataliilor de la Galliopoli, din Orientul Mijlociu sau pe frontul de vest si vietile lor de dupa razboi. In anul 1914, peste 41.000 de australieni si neo-zeelandezi au plecat in doua mari convoaie de peste 50 vase, parasind, unii dintre ei pentru totdeauna, o mica bucata de paradis de pe coasta de sud-vest a Australiei.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Albany, Australia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Terminalul de croaziera se afla la circa 1, 5 km de oras. Autoritarea portuara pune la dispozitie transport gratuit din 10 in 10 minute. In cazul unui vant puternic, vasul va ancora in King George Sound, iar pasagerii vor fi transportati la tarm cu barcile auxiliar

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Albany, Australia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru