fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Aberdeen, Scotia, Marea Britanie

  • Porturi
  • Aberdeen, Scotia, Marea Britanie
ABD
COD PORT
LONGITUDINE
-2.0791805 0 '
LATITUDINE
57.14255 0 '
lira sterlina (GBP)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Aberdeen, Scotia, Marea Britanie

Resedinta regala inca din secolul 12 si cu universitate infiintata inca din secolul 13, Aberdeen este un oras care ofera o multitudine de atractii: cladirile istorice, muzeul maritim si alte muzee interesante, parcurile si spatiile verzi dar si frumoasa plaja unde pasionatii de surf se aduna in lunile de vara. Aberdeen este si punctul de plecare in diverse circuite importante: circuitul castelelor, circuitul podurilor istorice, circuitul distileriilor fiind unele dintre ele. Adevaratii gurmanzi isi pot satisface poftele la unul din cele trei restaurante incluse in Ghidul Michelin din oras, alte cinci restaurante apreciate de binecunoscutul ghid aflandu-se in regiunea reprezentata de acest oras vibrant.

ce sa vizitez?

Catedrala St. Machar, denumita dupa discipolul Sf.Columba, care a intemeiat in anul 580d.H. un loc de rugaciune pe locul actualei biserici. A devenit catedrala in anul 1130, apoi in secolul al XIII-lea a fost in mare parte restaurata, pentru ca in 1530 sa fie finalizata. Odata cu reformarea din 1560, catedrala si-a pierdut statutul de catedrala, iar in ziua de azi este o biserica presbiteriana.
Muzeul Maritim spune povestea indelungatei relatii a orasului cu marea. Este situat intr-o cladire veche din secolul al XVI-lea si gazduieste o colectie unica despre constructiile navale, navele cu vele rapide, pescuitul si istoria portului. Este, de asemenea, singurul loc din Marea Britanie unde se pot vedea expozitii despre exploatarea titeiului din Marea Nordului.
Podul Brig o’Balgownie, cel mai vechi pod din Scotia, a servit drept punct de trecere a raului Don. 4. Muzeul Tolbooth este situat intr-una dintre cele mai vechi si interesante cladiri din Aberdeen, o veche inchisoare din secolul al XVII-lea. Muzeul se axeaza pe istoria locala, in special cea legata de crimele si pedepsele de-a lungul secolelor.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Aberdeen, Scotia, Marea Britanie

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Aberdeen este situat la circa 1km de centrul orasului si nu ofera shuttle catre centru. Moneda oficiala in Marea Britanie este lira sterlina, insa Scotia are propriile bancnote emise de banca Scotiei, care nu pot fi folosite in alte parti ale regatului britanic. Limbile vorbite in Scotia sunt scotiana (galica scotiana) si engleza. Se circula pe partea stanga.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Aberdeen, Scotia, Marea Britanie

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Croaziere

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!