fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Juneau, Alaska, SUA

JNU
COD PORT
LONGITUDINE
-134.4018949 0 '
LATITUDINE
58.2964237 0 '
dolar american (USD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Juneau, Alaska, SUA

Juneau este capitala Alaskai. Juneau este unic in randul capitalelor din SUA, deoarece nu exista drumuri care leaga orasul de restul statului.
Unul dintre motivele pentru care Juneau are atat de mult farmec, este faptul ca este unul dintre cele mai vechi orase din Alaska.
Zona a devenit acasa pentru ceea ce era la vremea aceea cea mai mare mina de aur cu piatra dura din lume, Mina Treadwell.
Centrul Juneau se afla intre Muntele Juneau, Muntele Roberts si Canalul Gastineau si este un labirint de strazi inguste si case pitoresti cu arhitectura de la inceputul secolului al XIX-lea.
Fara acces rutier, este singura capitala de stat din Statele Unite la care se poate ajunge doar cu avionul sau cu barca.
Juneau este sediul Universitatii din sud-estul Alaskai, casa Muzeului de Stat si contine cea mai veche biserica ortodoxa rusa, construita in 1894, din sud-estul Alaskai.
Insula Douglas este un loc popular pentru schi, iar alte activitati recreative includ caiacul, pescuitul, observarea balenelor si drumetii.
La doar cateva minute de mers cu masina din centrul orasului se afla unul dintre cele mai emblematice situri ale orasuluim anume ghetarul Mendenhall.
Ghetarul se afla in Padurea Nationala Tongass cunoscuta ca cea mai mare padure nationala din Statele Unite.
Cele mai multe excursii cu elicopterul ofera aterizari de ghetari, plimbari cu sania trasa de caini pe ghetari.
Pescuitul si silvicultura sunt, de asemenea, importante, la fel si turismul, in special datorita vaselor de croaziera care vin pentru pasajul minunat.
Juneau ofera, de asemenea, acces la unele dintre cele mai importante atractii ale regiunii, inclusiv Parcul si Conservarea Nationala a Ghetarului, Zona de salbaticie a fiordului Tracy Arm si Monumentul National al insulei Admiralty.

ce sa vizitez?

La nord-vestul orasului, in apropiere de ghetarul Mendenhall, gradinile glaciere sunt o parte din centrul botanic amenajat si o parte din mediul forestier tropical care defineste Padurea Nationala Tongass. Tururile pentru aceasta atractie incep cu o plimbare ghidata prin gradinile inferioare amenajate, incluzand povestea din spatele plantatiilor unice din Turnul de Flori care a derivat dintr-o alunecare de teren. Apoi va veti imbarca intr-un autobuz deschis pentru a vizita si restul proprietatii de 50 de acri de pe Muntele Thunder.Aceasta nu este o gradina, ci o zona de padure lasata in mare parte in starea ei naturala.
Fiordul Tracy Arm este situat chiar la sud-est orasului Juneau. Acest fiord iti taie respiratia prin peisajele spectaculoase cum ar fi cascade care se prabusesc pe peretii verticali de roca si ghetarii din care se rup bucati de gheata pentru a crea mici berguri. Impresionantele ghetare gemene Sawyer se afla in capul fiordului.Gheata lor albastra este considerata fermecatoare. Peretii uriasi ai fiordului Tracy Arm se ridica aproape vertical in afara apei, copacii iesind in unghiuri ciudate si neobisnuite.
Exista o panorama cu adevarat pitoreasca, aflata la doar 12 km de centrul orasului Juneau. Ghetarul are o lungime de aproximativ douazeci de km si este alimentat de mult mai marele camp de gheata Juneau, care acopera mai mult de 2400 kilometri patrati de teren. Centrul de vizitatori Glacier Mendenhall de pe malul lacului este un loc minunat pentru a incepe vizita dumneavoastra, de unde puteti surprinde o vedere de 180 de grade asupra ghetarului. Cele mai bune privelisti sunt pe traseele de mers pe jos din zona, cu trasee care se deruleaza pe fiecare parte a ghetarului si, de asemenea, spre cascada Nugget.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Juneau, Alaska, SUA

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Vasele de croaziera catre Juneau acosteaza la unul dintre cele 3 terminale de croaziera ale portului, cu toate cele 4 dane. Terminalele sunt numite Marine Park (2 dane / cel mai mare), Ferry Terminal si South Franklin Dock. Daca toate cele 3 dane sunt ocupate, navele suplimentare ancoreaza in port, iar pasagerii sunt transportati cu ambarcatiunile tender ale navei. O linie de transfer cu autobuzul opereaza intre portul de croaziera si statia de tramvai Mt Robert. Statia sa portuara este situata la docul privat AJ Dock, cu autobuzele care circula la fiecare 15 minute. Portul de croaziera este situat la mica distanta de mers pe jos de oras. Aeroportul International Juneau este situat la aproximativ 13 km nord-vest de centrul orasului.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Juneau, Alaska, SUA

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!