fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Christchurch, Noua Zeelanda

  • Porturi
  • Christchurch, Noua Zeelanda
CHC
COD PORT
LONGITUDINE
172.701465 0 '
LATITUDINE
-43.529500 0 '
dolar neo-zeelandez (NZD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Christchurch, Noua Zeelanda

Christchurch, supranumit si “Orasul Gradina” sau ” Cel Mai Englez Oras Din Afara Marii Britanii”, este situat in partea de est a Insulei de Sud din Noua Zeelanda, fiind al doilea oras ca marime, dupa Auckland.
Orasul a fost fondat de Asociatia Canterbury, care a dorit sa initieze un model de asezamant al Bisericii Anglicane in afara tarii, primii colonisti sosind intre anii 1850-1851 cu cinci corabii.
Initial a primit numele de Canterbury, dar a fost rebotezat dupa numele celebrului colegiu din Oxford – Christ Church-unde fusese student John Robert Godley, initiatorul acestui proiect de colonizare.
Orasul s-a dezvoltat ca un centru agricol, dar, din a doua jumatate a secolului al XX-lea, Christchurch a devenit un oras industrial, la productia traditionala de carne si lana adaugandu-se cea de cauciuc, echipamente de
transport, covoare, produse ale industriei chimice, energie electrica, sticla, incaltaminte si imbracaminte.
Din pacate, intre anii 2010-2012, o serie de cutremure puternice s-au soldat cu pierderi de vieti omenesti si cu distrugerea a mii de cladiri din oras. Edilii au inceput un plan indraznet de reconstructie, incercand sa pastreze
cladirile emblematice care nu au fost distruse si sa armonizeze cladirile moderne, nou construite cu arhitectura traditionala.
Vizitatorii frumosului oras, pot admira astazi impresionanta Catedrala situata in Piata Centrala, Gradina Botanica, Muzeul Canterbury, strada New Regent, Galeria de Arta; iubitorii de natura pot opta pentru Rezervatia Naturala Willowbank sau pentru o vizita la o ferma a crescatorilor de oi.
Pastrati timp pentru cumparaturi si pentru a degusta cateva din produsele gastronomiei locale: Maori Hangi, biscuiti Anzac, inghetata hokey pokey, placinta cu carne; incercati vinurile locale si berea artizanala !

ce sa vizitez?

Una dintre atractiile care nu ar trebui sa lipseasca de pe lista dumneavoastra este plimbarea cu gondola de 4 locuri spre varful Muntelui Cavendish, de unde veti avea o panorama completa incluzand crestele Alpilor de Sud, portul Lyttelton ,orasul Christchurch,Golful Pegasus si Oceanul Pacific. La sosire, pe langa imaginile magnifice ,puteti faceti o drumetie pe unul dintre traseele din zona sau puteti intra in Tunelul Timpului pentru o lectie de istorie. Pastrati putin timp pentru magazinul de souveniruri si pentru o cafea delicioasa la Red Rock Cafe. Exista un autobuz care face legatura intre Piata Catedralei din centrul orasului si statia gondolei , drumul dureaza aproximativ 15 minute si costa 10 NZD dus/intors.
Gradina Botanica ,fondata in anul 1863 prin plantarea unui lastar de stejar , este astazi una dintre cel mai frumoase si bogate gradini din lume. Gradina , cu o suprafata de 21 ha, are o colectie impresionanta de peste 250 specii de trandafiri, o sectiune speciala cu arbori si plante din Noua Zeelanda,una pentru azalee si magnolii si sase sere uriase ,din care va recomandam sa o vizitati pe cea cu orhidee. In functie de cat timp doriti sa petreceti in Gradina,puteti opta pentru o vizita insotiti de un ghid voluntar , care sa va conduca spre cele mai interesante specii sau facand p relaxanta plimbare cu masinuta electrica pe aleile Gradinii Botanice.
Tramvaiul isi incepe activitatea la ora 10.00 , biletele pot fi achizitionate pe website sau direct la urcare , aceasta inedita experienta va ofera sansa sa vizitati , pe parcursul celor 17 statii, cele mai importante atractii turistice din Christchurch : Muzeul de Stiinte Naturale Canterbury, Gradina Botanica , Galeriile de Arta, Piata Catedralei- considerata centrul orasului, unde se afla impunatoarea catedrala anglicana-din turnul careia piteti admira panorama intregului oras,statuita lui John Robert Godley-fondatorul orasului,vechea cladire a Postei -in care functioneaza Biroul de Informare Turistica, cafenele, baruri si restaurante; Piata Catedralei este de asemenea locul unde aproape zilnic, se organizeaza targuri ale producatorilor locali; traseul include si The Terrace -un complex modern unde veti gasi magazine, cafene si restaurante, Strada Cashel si Piata Riverside, Centrul Cultural al Artelor si strada comerciala New Regent -cu oferte irezistibile pentru cumparaturi, dar si o gama variata de restaurante. Biletul cu valabilitate de o zi, va da posibilitatea de a urca/cobori in orice statie, avand astfel la dispozitie un mijloc de transport pentru a vizita cele mai frumoase locuri din oras.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Christchurch, Noua Zeelanda

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Akaroa se afla pe tarmul Oceanului Pacific, la aproximativ 90 km de Christchurch. Veti fi adusi la tarm cu ambarcatiuni mai mic, care ancoreaza in cheiul din centrul orasului. Atunci cand lucrarile de renovare ale portului din Lyttelton se vor incheia, vasele de coraziera vor putea ancora la doar 11 km de Christchurch.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Christchurch, Noua Zeelanda

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!