fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Saint John, New Brunswick, Canada

  • Porturi
  • Saint John, New Brunswick, Canada
YSJ
COD PORT
LONGITUDINE
-66.068906 0 '
LATITUDINE
45.267309 0 '
dolar canadian (CAD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Saint John, New Brunswick, Canada

Golful Fundy este foarte cunoscut pentru formatiunile stancoase unice si cea mai mare maree din lume. In timpul refluxului se poate merge pe fundul oceanului. Datorita localizarii, orasul a devenit un important centru de constructii navale in secolul al XIX-lea iar azi cladirile din santierele navale si arhitectura istorica se impletesc in mod interesant cu designul contemporan. In centrul orasului s-a creat o zona pietonala care faciliteaza vizitarea orasului atat pentru pasionatii de istorie dar si pentru iubitorii de shopping. Una dintre putinele cladiri care au rezistat marelui incendiu din 1877 este Loyalist House, frumoasa casa a familiei Merritt, acum transformata in muzeu. O multime de restaurante ce servesc sepecialitati locale impanzesc centrul orasului iar centrele comerciale si magazinele butic se gasesc peste tot in oras. In Piata Saint John, cea mai veche piata de fermieri din Canada care a functionat continuu puteti gasi obiecte de artizanat local si alte tipuri de suveniruri interesante dar si preparate culinare delicioase. Mai multe informatii despre istoria provinciei puteti afla la Muzeul New Brunswick care a fost fondat acum peste o suta de ani si expune obiecte de istorie naturala, arta, din viata de zi cu zi a locuitorilor, flora si fauna locala si include elemente de geologie specifice golfului Fundy dar si artefacte create de popoarele native ale locului.

ce sa vizitez?

Reversing Falls Rapids este locul unde raul pare sa curga in directia gresita. Aflata pe raul Saint John , “cascada inversata” este un fenomen natural care se datoreaza fluxului puternic din Golful Fundy, ce atinge si 15 m amplitudine in anumite perioade ale anului, si care impinge apa raului si o face sa curga in amonte. In apa raului se formeaza multe valtori inspumate, valuri si chiar cascade. Fenomenul se observa cel mai bine de pe Podul Reversing Falls construit intr-o zona in care raul trece printr-o stramtoare adanca si spectaculoasa. Daca insa alegeti sa vedeti cascada inversata de pe platforma Skywalk Saint John construita din otel si sticla veti putea admira cel mai mare vartej creat de acest fenomen pe raul Saint John.
Faceti o calatorie cu masina pe Fundy Trail Parkway care incepe in apropiere de St Martins, o comunitate istorica de constructori navali si care se intinde de-a lungul costei catre nord-est oferind o vedere uimitoare catre spectaculosul Golf Fundy. Treceti pe langa plaje imaculate, cascade care se revarsa peste stanci abrupte si coasta oceanului sculptata de mii de ani de flux puternic. De-a lungul acestei sosele se afla multe puncte de observare si trasee pentru plimbare iar in punctul Big Salmon River, unde se desfasurau ample operatiuni de transport de busteni, se pot observa ruinele unui sat din acea epoca apusa.
Turnul Carleton Martello este o structura rotunda din piatra construita in 1813 in scopuri militare, intr-o zona stancoasa, accidentata, cu functia de protectie impotriva unui posibil atac al Statelor Unite ale Americii. Structura a fost utilizata in cele doua razboaie mondiale iar in Cel de-al Doilea Razboi Mondial i s-a adaugat o structura de otel si beton de doua etaje pentru cartierul general al apararii anti-aeriene. Vizitele ghidate sunt organizate de ghizi in costume istorice si includ si o expozitie de obiecte militare din secolul al XVIII-lea. Aflat la o inaltime de 69m deasupra nivelului marii, turnul ofera si posibilitatea de a admira panorama Golfului Fundy si a portului Saint John.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Saint John, New Brunswick, Canada

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Vasele ancoreaza in portul Saint John aflat in apropiere de centrul orasului si se poate ajunge pe jos in oras. In zilele cand sunt mai multe vase in port se mai foloseste si terminalul Long Wharf aflat chiar in centrul orasului. Pentru deplasarea pe distante mai lungi puteti utiliza taxiurile insa tineti cont ca acestea nu au aparate de taxat ci tarife fixe in functie de zona si pot transporta si alti pasageri in afara de Dvs.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Saint John, New Brunswick, Canada

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!