fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Yucatan, Mexic

PRO
COD PORT
LONGITUDINE
-89.670455 0 '
LATITUDINE
21.31052 0 '
peso mexican (MXN)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Yucatan, Mexic

Peninsula Yucatan este una dintre cele mai bogate regiuni, din punct de vedere cultural si ecologic, din lume. O mare varietate de flora si fauna poate fi intalnita in rezervatiile biosferei, in lacurile si recifele de corali, in timp ce cultura mezoamericana din Mexic este prezenta in multitudinea siturilor arheologice gata de explorat. Cu o atmosfera relaxata si cu cel mai lung ponton din lume, orasul port Progreso este poarta catre aventura de pe Peninsula Yucatan din Mexic. Este situat la aproximativ 30 de minute nord de capitala de stat Merida, cel mai mare oras din peninsula. Plaja Malecon este locul perfect pentru iubitorii de soare care doresc sa leneveasca sau sa petreaca pe intinderi lungi de nisip. Iar satele pescaresti Chelem si Chuburna sunt numai bune pentru a porni intr-o excursie cu caiacul prin estuarele de mangrove. Explorati epavele din reciful Alacranes si innotati cu broaste testoase de apa in apele limpezi ale insulei Perez. Orasul Merida este recunoscut pentru farmecul sau colonial, buticuri, bazaruri, hanuri de lux si cafenele pline de viata. Merida mai este denumit si “orasul alb” datorita arhitecturii sale spaniole de culoarea perlelor. Puteti explora Plaza Grande, sa aruncati o privire in galeriile de arta, sa admirati sculpturile frumosului Paseo de Montejo si sa vizitati cele mai bune muzee din regiune. Descoperiti misterele maiase antice in timp ce vizitati ruinele Chichén Itza. Admirati palatele in stil Puuc, templele grandioase si inalta piramida El Castillo intr-unul dintre cele mai uimitoare si mai bine conservate situri maiase din lume.

ce sa vizitez?

Chichen Itza este al doilea cel mai vizitat sit arheologic din Mexic astazi. Piramida Kukulkan din Chichen-Itza, cunoscuta sub numele de “El Castillo” (castelul), este una dintre cele sapte minuni ale lumii incepand din 2007. Acest loc sacru a fost unul dintre cele mai mari centre maiase din peninsula Yucatan. De-a lungul istoriei sale de aproape 1.000 de ani, diferite popoare si-au lasat amprenta asupra orasului. Viziunea Maya si Toltec despre lume si univers este dezvaluita in monumentele lor din piatra si in lucrarile artistice. Mai multe cladiri au supravietuit, cum ar fi Templul Razboinicilor, El Castillo si observatorul circular cunoscut sub numele de El Caracol.
Rezervatia Ecologica El Corchito se afla la o distanta de aproximativ 2 kilometri de Progreso si 40 kilometri de Merida. Datorita locatiei sale privilegiate intr-o mlastina, aceasta rezervatie adaposteste o mare diversitate de plante si pasari in mangrove si peste si broaste testoase in helesteu.
Ruinele Maiase Dzibilchaltun apartin unei asezari intinse si locuite atunci cand au ajuns spaniolii in anii 1500. Arheologii estimeaza ca erau la vremea aceea pana la 200.000 de locuitori si 8.400 de cladiri, cu artefacte care dateaza de la mijlocul perioadei 700 – 800 d.Hr. Se evidentiaza piata mare, drumurile de piatra, templul celor sapte papusi si capela in aer liber, o structura neobisnuita sub forma de amfiteatru.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Yucatan, Mexic

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Terminalul de pasageri din portul Progreso, Peninsula Yucatan, ofera gratuit serviciul de shuttle de la vasele de croaziera pana in oras. De asemenea, exista si taxiuri in port. In terminal se afla o mica piata cu suveniruri si obiecte artizanale. Foarte aproape de port se afla o plaja publica cu cateva restaurante si baruri.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Yucatan, Mexic

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!