fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Pointe a Pitre, Guadelupa

PTP
COD PORT
LONGITUDINE
-61.539975 0 '
LATITUDINE
16.2338 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Pointe a Pitre, Guadelupa

Guadelupa este alcatuita din doua insule Guadelupa (Basse-Terre), Grande-Terre (separate de Basse-Terre printr-un canal de mare ingust) si cinci insule mai mici, care variaza in dimensiuni. Pointe-à-Pitre, este capitala comerciala in Guadelupa, este situata pe insula Grande-Terre. Acest oras plin de gratie are o piata placuta in centrul sau, Place de la Victoire, care este tot timpul foarte aglomerata. Este un port activ, plin de viata, cu multe strazi inguste numai bune de explorat. Exista si multe strazi comerciale, unde veti gasi buticuri de lux, magazine de suveniruri si magazine generale.

ce sa vizitez?

Memorial ACTe (Guadeloupe) In memoria celor care au fost victime ale comertului de sclavi, Memorial ACTe este amplasat in Guadelupa, pe locul fostei fabrici de zahar Darboussier. Muzeul promoveaza perspective istorice, pace si concordanta intre comunitati. Pe langa faptul ca este un loc pentru contemplare, comemorare si reconciliere, Memorial ACTe foloseste arta, cultura si cercetarea ca mijloc de exprimare si mod de a impartasi despre cele ce s-au intamplat. Memorial ACTe este un imn al libertatii si, de asemenea, isi propune sa fie o amintire a tuturor, a faptului ca nu exista nicio atribuire, nici o soarta sau determinism care nu poate fi transcendit si ca in niciun caz trecutul nu ar trebui sa devina inchisoare.
Situat in portul maritim Bas du Fort, in municipalitatea Le Gosier, acvariul din Guadelupa, este dedicat comorilor subacvatice din Caraibe, are aproape 50 de specii de corali si in jur de 80 de specii de pesti, de la rechini negri la morasi verzi si barracudas. Complexul se intinde pe treizeci de piscine, devenind cel mai mare acvariu din Antile!
O vizita la piata Saint-Antoine din Pointe-a-Pitre, un adevarat monument istoric, ofera o calatorie evocatoare in lumea aromelor creole. Cunoscuta si sub denumirea de piata de condimente, este gazduita intr-o sala de piata deschisa, renovata in 2006, care este martorul voga pentru arhitectura metalica la sfarsitul secolului XIX. Imbracati in rochiile lor ample si cu camasele madras, primitorul „dornic” va va striga de indata ce ajungeti pentru a va opri si a va bucura de mirosul de scortisoara si vanilie si pentru a extrage virtutile „bois bandé” (lemn potential) , un copac ce are reputatia ca ar fi un afrodisiac eficient. In timp ce degustati un pahar de rom facut in casa, intrati in vorba si cu localnicii, nu se stie niciodata cum ar putea chiar sa fie de acord sa va ofere o reteta pentru un fel de mancare tipic creol!

STIATI CA PUTETI VIZITA

Pointe a Pitre, Guadelupa

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Pointe-a-Pitre este cel mai mare oras si cel mai mare port maritim din Guadelupa. Portul este situat intr-un port natural de pe coasta de sud-centru a insulei Grande-Terre. Terminalul de croaziera din Guadelupa este situat in orasul Pointe-a-Pitre. Deoarece portul este chiar in oras, puteti explora cu usurinta orasul, ceea ce va poate aminti un pic de New Orleans, cu balcoanele sale de fier dantelate, asta pentru cei care adora cladirile mai vechi. La cativa pasi, veti gasi restaurante cu Wi-Fi, magazine, bancomate, farmacii, doua muzee, Piata Spice acoperita si un supermarket (Super U, 72 Rue Jean Jaures). Taxiurile le veti gasi in afara zonei de securitate portuara. Multe sunt autoutilitare si daca nu sunteti un grup mai mare taxele pot fi costisitoare. Acestea pot fi mai rare in weekend, in special duminica. Autobuzele functioneaza in jurul orei 5: 30 – 18: 00, iar sambata dupa-amiaza si duminica e posibil chiar nici sa nu circule. Pentru mai multe informatii exista centre de informatii in port. Te ajuta daca vorbesti niste franceza.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Pointe a Pitre, Guadelupa

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!