fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Gythion, Grecia

GYT
COD PORT
LONGITUDINE
22.5627387 0 '
LATITUDINE
36.7602263 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Gythion, Grecia

Gythion atrage cumva atentia asupra unor locuri mult mai incarcate de legende din Grecia fiindca orasul sau antic a fost in mare parte distrus de un cutremur din secolul al IV-lea. Asta inseamna ca, in loc sa cautam dovezile miilor de ani de istorie, putem pur si simplu sa ne petrecem ziua bucurandu-ne de momentul prezent. Iubitorii de natura vor aprecia plajele situate de-a lungul golfului Lakonikos, care, pe langa apele turcoaz, gazduiesc si testoasele caretta venite in grup sa isi depuna ouale. Daca in schimb preferati locurile mai umbroase si spectaculoase, puteti vizita intr-o barca pestera Diros, unul dintre primele locuri locuite din Grecia. Si fiindca este tara in care nu poti evita nicicum trecutul, obiectivul din Patrimoniul Mondial UNESCO pe care il puteti vizita este cetatea bizantina de secol XIII Mystras. Iubitorii asezarilor vechi vor merge cu masina o jumatate de ora pe malul raului Eurotas din Laconia pentru a putea spune “Aici este Sparta!”. Sau pot merge pe pasarela pe apa din Gythion pana in insula Cranae, locul in care se presupune ca Paris din Troia si Elena din Sparta si-au petrecut prima noapte impreuna. Reveniti apoi pe continent pentru un frappe, cafeaua greceasca care poate fi gasita peste tot si care este scuza perfecta de a pierde vremea cu orele la o cafenea observand mersul lumii din jur.

ce sa vizitez?

Insula Cranae – legata de Gythion printr-o pasarela pietruita, micuta insula a intrat in legenda ca primul loc in care Paris din Troia a adus-o pe Elena dupa ce a rapit-o din Sparta. Opriti-va la turnul Tzanetakis, Muzeul Etnologic si la farul ce gazduieste Muzeul Maritim.
Plaja Mavrovouni – cu ape limpezi si plaja cu nisip intinse pe 6 kilometri, este un loc minunat pentru inot sau surf. Este, in acelasi timp, locul in care testoasele caretta, specie amenintata, isi pot depune ouale in siguranta.
Sparta – inconjurata de munti, mireasma de maslini si lamai, Sparta de azi este cu totul altceva decat imaginea sa istorica de putere militara. Explorati vechiule ruine, Muzeul de Arheologie si Muzeul Uleiului de Masline.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Gythion, Grecia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Piata si bulevardul principal sunt foarte aproape de port.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Gythion, Grecia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!