fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Insula Santa Fe, Galapagos

SFE
COD PORT
LONGITUDINE
-90.0666042 0 '
LATITUDINE
-0.8216467 0 '
dolar american (USD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Insula Santa Fe, Galapagos

Insula Santa Fe se afla in centrul arhipelagului Galapagos, in sud-estul Insulei Santa Cruz. Mica insula, de numai 24 kilometri patrati este in acelasi timp una dintre cele mai vechi insule vulcanice; unele formatiuni stancoase au varsta de 4 milioane de ani. In anii ‘70 a inceput aici cel mai lung studiu referitor la iguanele marine, studiu care se desfasoara si in zilele noastre.
Exista multe dovezi ca pe aceasta insula traiau testoase gigant, specie disparuta in zilele noastre.
Insula este populata de iguanele terestre Santa Fe, de o specie invaziva de soareci specifica insulei dar si de un numar foarte mare de lei de mare. Pe multele stanci de pe insula pot fi vazute diverse specii de pasari precum pescarusi cu coada de randunica, furtunari locali, mierle, cinteze si vulturul de Galapagos. Vegetatia insulei este formata din paduri dense de cactusi uriasi Santa Fe.
Insula nu este locuita si nu are nicio asezare umana; dispune de un singur punct de vizitare, trei situri marine si doua trasee care faciliteaza vizitarea. Unul dintre aceste trasee esta mai scurt dar ofera posibilitatea de a admira de aproape maretii cactusi Santa Fe, iguanele terestre si vulturii de galapagos. Al doilea traseu, mai dificil, urca pe o stanca abrupta de unde se poate vedea o mare parte din suprafata insulei si se pot admira valurile in care se scalda leii de mare impreuna cu testoasele marine, pisicile de mare si chiar rechini de Galapagos.
Cele trei situri marine, El Fondeador, La Encanada si Costa Este, sunt accesibile doar pentru scufundatori care au posibilitatea de a admira leii de mare si testoase iar uneori, in punctul Costa Este se pot vedea rechinii de Galapagos.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Insula Santa Fe, Galapagos

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Insula Santa Fe (oficial Isla Santa Fe, sau Insula Barrington) este o insula mica cu o suprafata totala de aproximativ 24km.p. Este situata in arhipelagul central al Insulelor Galapagos si la sud-est de insula Santa Cruz. Din punct de vedere geologic, insula este una dintre cele mai vechi ale grupului, avand roci vulcanice vechi de aproximativ 4 milioane de ani. Vegetatia sa este alcatuita in principal din arbusti, arbori de palo santo, cactusi. Pe plajele Golfului Barrington (punctul de acostare a turi?tilor vaselor de croaziera) pot fi observati un numar mare de lei de mare. Insula are doua trasee de mers pe jos, ambele ducand de la plaja Barrington Bay. Nave de croaziera catre Santa Fe Island Galapagos ancoreaza la Barrington Bay – pe coasta de nord-est.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Insula Santa Fe, Galapagos

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor-1.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!