fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Mariehamn (Aland), Finlanda

  • Porturi
  • Mariehamn (Aland), Finlanda
MHQ
COD PORT
LONGITUDINE
19.935 0 '
LATITUDINE
60.095 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Mariehamn (Aland), Finlanda

Mariehamn se afla chiar in inima Marii Baltice, la jumatatea distantei dintre Finlanda si Suedia, pe o peninsula ingusta, intre doua golfuri maritime si porturile Vasterhamn si Österhamn. Face parte din arhipelagul Aland, care include in total 6. 700 de insule. Este o regiune autonoma si demilitarizata din Finlanda, de limba suedeza, cu steag propriu, timbre, placute de inmatriculare si cu domeniul de internet “ax”. Aland este recunoscut ca fiind un arhipelag unic cu modalitati spectaculoase de a experimenta natura, prin activitati precum golful, pescuitul, ciclismul, drumetiile sau plimbarile cu caiacul. Cand orasul Mariehamn a fost fondat in 1861, avea doar 35 de locuitori. Fondatorul orasului a fost Tarul rus Alexander al II-lea, care l-a numit dupa sotia sa, Imparateasa Maria Alexandrovna. Astazi, Mariehamn este un oras pitoresc si prietenos, caracterizat printr-un stil de viata insular ospitalier si o puternica cultura maritima. Centrul orasului se afla la doar o scurta plimbare (900 m) de port si ofera restaurante, cafenele, magazine, plaje, obiective turistice si atractii locale, printre care muzeul Aland, muzeul de arta, muzeul maritim si nava Pommern. Aproape de centrul orasului se afla Cartierul Maritim, care este un centru naval viu, cu un santier naval, o potcovarie si alte mestesuguri traditionale. Biblioteca orasului Mariehamn este astazi, centrul vietii culturale. Mariehamn este, de asemenea, numit si „orasul celor o mie de Tei”, referindu-se la copacii aliniati de-a lungul aleilor din oras.

ce sa vizitez?

Muzeul Maritim Aland gazduieste o colectie impresionanta de machete de nave, in mare parte corabii. Unele au fost realizate la bordul navelor de catre marinari in timpul lor liber; altele au fost realizate de producatori profesionisti de machete. Sunt de asemenea reproduse si interioare de nave, cu echipament, mobilier si obiecte originale. Acestea prind viata prin fotografii, povesti si diferite activitati.
Muzeul Nava Pommern este singura nava comerciala cu patru catarge din lume aflata inca in starea initiala. Este un cargou construit in 1903 in Scotia si achizitionat de armatorul din Aland Gustaf Erikson in 1923. Pommern a transportat busteni din Scandinavia, salpetru din Chile si cereale din Australia. Ultima ei calatorie comerciala a avut loc in 1939 si incepand din 1952 Pommern a devenit o nava muzeu. Astazi, nava este detinuta de orasul Mariehamn, dar este administrata de Muzeul Maritim Aland.
Muzeul de Arta Aland a fost fondat in 1963 la initiativa Asociatiei de Arta Aland si este gazduit de aceeasi cladire in care se afla si Muzeul Aland. Muzeul de arta contine o vasta colectie de aproximativ 1000 de opere de arta, toate avand o legatura stransa cu insulele Aland, de la sculpturi si picturi pana la instalatii video moderne. Muzeul se doreste a fi un forum inspirator atat pentru artisti, cat si pentru vizitatori.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Mariehamn (Aland), Finlanda

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Mariehamn se afla la o distanta de aproximativ 900 de metri de centrul orasului. Exista taxiuri si autobuz local, cu statii la iesirea din terminal. Portul ofera conexiune wifi la internet in cooperare cu VisitAland.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Mariehamn (Aland), Finlanda

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!