fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

San Juan del Sur, Nicaragua

  • Porturi
  • San Juan del Sur, Nicaragua
SJN
COD PORT
LONGITUDINE
-85.87621 0 '
LATITUDINE
11.25388 0 '
cordoba nicaraguana (NIO)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

San Juan del Sur, Nicaragua

Nicaragua este cel mai mare stat din America Centrala, cu o istorie fascinanta, peisaje de vis si o mostenire culturala care merita sa fie descoperita.
Pentru cei care doresc sa afle mai multe informatii despre Nicaragua si locuitorii sai, San Juan del Sur este alegerea potrivita. Pe vremuri un mic sat pescaresc de pe tarmul Pacificului, descoperit de spanioli in 1523, situat la 140 km distanta de capitala Managua, San, Juan del Sur a devenit cea mai cunoscuta destinatie de vacanta din tara, oferind diverse oportunitati de petrecerea a timpului liber.
Principalul motiv pentru o vizita in San Juan del Sur o reprezinta, fara indoiala, plajele sale. Cele mai populare sunt plajele Marsella, Maderas, Hermosa, Remanso, La Flor, El Coco si Yankee, locul preferat al surferilor din intreaga lume, , mai ales pentru incepatori – lectiile fiind foarte convenabile.
Va recomandam sa vizitati piata locala – animata, cu multe restaurante locale (preturi accesibile, iar bucataria locala este printre cele de top din America Centrala) si standuri excelente cu fructe.
Ca si Rio de Janeiro, San Juan del Sur are o statuie impunatoare a lui Cristos numita “Jesus de la Misericordia”, inalta de 25 m, care domina si ocroteste orasul din 2008.
Dezvoltarea turismului si includerea orasului in itinerariile vaselor de croaziera a dus la cresterea economica, municipalitatea avand posibilitatea sa imbunatateasca infrastructura in zona, incluzand portul, spatii noi de cazare, restaurante, amenajarea unei frumoasa faleze, parcuri si piete, oferind astfel toate facilitatile unei vacante minunate pe malul marii.

ce sa vizitez?

Parcul National Vulcanul Masaya este cel mai mare din Nicaragua, format dintr-o caldera cu doi vulcani si cinci cratere. Craterul numit Santiago are o inaltime de 635 m fata de nivelul marii, emite vapori cu dioxid de sulf, de pe marginea se poate observa un lac de lava incandescenta, motiv pentru care a fost venerat de bastinasi si mai tarziu numit de spanioli “Gura Diavolului”. Vulcanul se afla in centrul Parcului National, si este unul din cei 7 vulcani activi din Nicaragua, a caror ascensiune poate fi facuta si cu masina. O drumetie pana la marginea craterului va ofera prilejul sa admirati flora si fauna din zona. Inainte de intoarcerea la San Juan del Sur, cateva cumparaturi in Piata de Artizanat (Mercado de las Artesanias) sunt un prilej sa cunoasteti folclorul local- aici avand loc dese spectacole stradale, dar si obiectele lucrate manual de artistii locali in lut, lemn sau marmura.
Fondat in anul 1524 de catre spanioli, Granada este unul dintre cele mai vechi orase din lume, pastrand pana astazi din frumusetea si gloria unor timpuri demult apuse. Asezat pe malul Lacului Cocibolca, sau Nicaragua cum este cunoscut astazi,incantatorul oras colonial te imbie sa-i cunosti strazile pietruite, strajuite de cladiri impunatoare cum sunt Manastirea Sf Francisc,Biserica La Merced , Catedrala , pietele si parcurile impodobite cu statui si plante exotice; puteti strabate centrul vechi intr-o trasura trasa de cai sau puteti face o plimbare pe strada pietonala La Calzada. Magazinele de souveniruri si artizanat, dar si de articole din piele- o traditie locala, restaurantele ,cafenelele si berariile , vor completa vizita dvs in Granada.Daca timpul va permite , va recomandam o plimbare cu barca pe Lacul Nicaragua, unde se afla peste 365 de insule micute, peisajul fiind magnific.
Pentru cei care doresc sa ramana in San Juan del Sur ,va sugeram o ascensiune pana la statuia lui Isus ; este o drumetie usoara, care nu necesita un efort deosebit. Construita in 2008 si inalta de 25 m, este una dintre cele mai mari statui din lume care il reprezinta pe Isus. La sosire veti fi rasplatiti cu o panorama minunata a intregului golf. La coborare va propunem o vizita la piata locala si la cateva magazine de artizanat ,sau cateva ore de relaxare pe una din plajele aflate inimediata apropiere a orasului-El Coco,El Ostional sau Madera. El Coco, El Ostional sau Madera.

STIATI CA PUTETI VIZITA

San Juan del Sur, Nicaragua

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Transferul catre port, care se afla in centrul orasului, se face cu ambarcatiuni tender.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

San Juan del Sur, Nicaragua

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!