fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Opatija, Croatia

OPA
COD PORT
LONGITUDINE
14.31126 0 '
LATITUDINE
45.33825 0 '
kuna croata (HRK)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Opatija, Croatia

Opatija este un oras croat fermecator de pe coasta Marii Adriatice, cu o istorie si o cultura bogata, cu numeroase locatii fantastice, monumente impresionante, parcuri bine ingrijite si vile magnifice care asteapta sa fie descoperite. La inceputurile gloriei sale, Opatija era un fel de Saint-Tropez al Croatiei, un loc in care trebuia sa ajunga si sa fie vazuti regii, reginele si nobilimea Imperiului Austro-Ungar. Poate de aceea, chiar si astazi, orasul are un farmec aristocratic aparte. Promenada Franz Joseph I, cunoscuta si sub numele de Lungomare, leaga pitorescul sat de pescuit Volosko cu Opatija si mai departe cu Icici, Ika si Lovran si reprezinta locul preferat pentru plimbari, atat pentru localnici, cat si pentru vizitatori. Lungomare va va duce spre unele dintre cele mai frumoase plaje din Opatija, spre cateva repere importante ale orasului, cum ar fi Vila Angiolina cu al sau parc inconjurator, precum si statuia “Fata cu Pescarusul”. In centrul orasului, in zona culturala si istorica protejata din Opatija, se regaseste parcul St. James, care se distinge printr-o fantana neo-baroca cu sculpturi reprezentandu-i pe Helios si Selene (zeul Soarelui si zeita Lunii in mitologia greaca), o lucrare a sculptorului Hans Rathausky. Parcul se intinde pana la mare, unde se afla Pavilionul de Arta Juraj Sporer, locul unde au loc numeroase evenimente artistice si expozitii. Strada cu stelele celebritatilor croate asemanatoare cu “Walk of Fame” de la Hollywod reprezinta un alt punct de atractie din oras. Opatija are o gradina secreta, o oaza verde de liniste in mijlocul orasului, cu o priveliste uimitoare asupra golfului Kvarner, numita “Gradinile Americane”. Acest magnific parc, care se intinde pe o suprafata de 8. 000 m2, este situat in imediata apropiere a centrului orasului si a plajei Slatina, dar este infasurat intr-un voal invizibil de pace si liniste.

ce sa vizitez?

Biserica St.James este situata in centru, fiind una dintre cele mai insemnate cladiri ale orasului. Istoria orasului este strans legata de aceasta biserica, intrucat de aici si-a primit orasul numele de Opatija (in limba croata Opatija inseamna biserica, manastire).
Vila Angiolina, o fosta resedinta de vara, este astazi sediul Muzeului Turismului din Croatia. Muzeul gazduieste diverse expozitii, ateliere si proiecte care explica de ce Opatija a fost de-a lungul istoriei sale o destinatie preferata pentru numeroase figuri istorice din intreaga lume.
Cel mai vechi port din Opatija, un mic golfulet local numit “Portic” a fost punctul de plecare pentru barcile barcagiilor locali, care in dialectul local erau numiti barkajoli. Acestia transportau pasagerii de-a lungul rivierei si, uneori, chiar si spre insulele din apropiere, la inceput vaslind, ca mai apoi sa foloseasca barcile cu motor, devenind astfel un simbol al turismului din Opatija.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Opatija, Croatia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Opatija se afla in oras, la o distanta de centru de 100 de metri.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Opatija, Croatia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!