fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Olbia, Sardinia, Italia

OLB
COD PORT
LONGITUDINE
9.5295595 0 '
LATITUDINE
40.924275 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Olbia, Sardinia, Italia

Orasul Olbia este situat in Sardinia, o regiune autonoma a Italiei si una dintre cele mai mari insule din Mediterana. Originile sale dateaza de pe vremea fenicienilor din secolul al IV-lea sau al V-lea i. Hr. , ulterior fiind colonizat de greci care l-au botezat Olbos, insemnand fericire, si inevitabil, de romani, sub dominatia carora a devenit un important port. Toate acestea si multe alte secole de istorie ulterioara si-au pus amprenta pe frumusetea orasului, cu al sau centru istoric vechi, unde puteti face o plimbare pe strazile cu pietele sale traditionale, precum Piazza Regina Margherita, Piazza Mercato, Piazza Matteotti, si desigur, sa savurati delicatese locale in cafenelele si pizzeriile imbietoare. Principala artera a centrului istoric este Corso Umberto, plina de magazine, restaurante, cafenele. Pe langa arhitectura baroca si neoclasica din centrul istoric, exista de asemenea si cateva cladiri in stil Art Nouveau construite la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, cum ar fi Palazzo Colonna si Palazzo Comunale (azi, cladirea primariei). Alte repere principale includ Bazilica San Simplicio de la sfarsitul secolului al XI-lea, Biserica San Paolo construita in secolele XVII si XVIII, avand un interior baroc si o cupola mai deosebita, cu numeroare zig-zaguri multicolore. Zona din jurul Olbiei poate fi explorata cel mai usor cu masina. Printre obiectivele de interes se numara ruinele unei ferme romane de la S’Imbalconadu, situl arheologic “Mormantul Uriasului” de la Su Mont’e s’Ape si ruinele unui castel situat in varf de deal numit Castello di Pedres. Plajele sunt accesibile atat la nord, cat si la sud de Olbia, unele fiind conectate de oras prin serviciile transportului public.

ce sa vizitez?

Muzeul National Arheologic Olbia si strazile adiacente se afla pe locul portului Olbia din vremea romanilor, astfel ca la inceputul secolului al XXI-lea au fost gasite aici ramasitele a 24 de nave romane si medievale, unele dintre ele probabil scufundate in timpul jefuirii orasului de catre vandali. Muzeul gazduieste si artefacte, amfore, arme, bijuterii si alte obiecte care sa ne duca inapoi in timp si sa ne faca sa retraim istoria glorioasa a popoarelor antice.
Biserica San Paolo, construita in anii 1600, este practic noua daca se ia in calcul istoria insulei. Biserica prezinta un altar inalt din marmura, fresce uluitoare si artefacte din argint ce dateaza din secolul al XVII-lea.
Biserica San Simplicio este dedicata Sfantului Simplicio, fost episcop martirizat de Imparatul Diocletian. A fost construita in secolul al XI-lea pe locul unui cimitir roman.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Olbia, Sardinia, Italia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Terminalul de pasageri din portul Olbia este situat pe dana Isola Bianca, la o distanta de aproximativ 2 kilometri de oras. Daca serviciul de shuttle nu este oferit de catre companiile de croaziera, puteti apela la transportul public sau la taxiuri. Exista autobuze care fac legatura cu centrul orasului. Terninalul dispune de facilitati precum restaurant, snack bar, statie de prim ajutor si birou de informatii

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Olbia, Sardinia, Italia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!