fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Provence (Marsilia), Franta

  • Porturi
  • Provence (Marsilia), Franta
MRS
COD PORT
LONGITUDINE
5.3620285 0 '
LATITUDINE
43.309425 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Provence (Marsilia), Franta

Situat pe coasta de sud-est a Frantei, la Marea Mediterana, Marsilia este cel mai vechi oras din tara si al doilea ca marime dupa Paris. Datorita istoriei sale unice (marinarii eleni s-au stabilit initial aici in 600 i. Hr.) acest port este plin de istorie si de o arhitectura uimitoare. O combinatie intriganta intre modern si antic, in portul de 2600 de ani din Marsilia poate parea ca va aflati intr-o calatorie in jurul lumii numai plimbandu-va pe strazi. De exemplu, piata colorata Noailles va va face sa va simtiti ca si cum ati fi in indepartata Africa de Nord, inainte ca parfumul imbietor bouillabaisse sa va aduca inapoi in Franta. Urmariti licitatiile pescarilor care fac reclama la captura zilei in zona Vieux Port sau vizitati Muzeul Civilizatiilor Europei si al Mediteranei pentru a intelege istoria si cultura din Marsilia. Hoinariti prin labirintul fermecator de stradute inguste si prin magazinele interesante din La Panier – cel mai vechi cartier al orasului. Aprovizionati-va cu sapun de Marsilia si nu uitati sa va rasfatati cu un pahar de pastis – o bautura alcoolica cu anason si condimente care ii confera o nuanta de galben atragatoare. Pentru cea mai buna panorama asupra orasului, nu exista decat un singur loc unde puteti merge: Notre Dame de la Garde. Acoperite in intregime in foita de aur, turnurile sale cu o inaltime de 154 de metri, domina orasul. De-a lungul anilor, acesta a servit ca un post de veghe, zona militara si loc de cult.

ce sa vizitez?

Catedrala Notre Dame de la Garde este simbolul orasului Marsilia, o bazilica catolica incarcata de ofrande ex-voto extraordinare si mozaicuri aurii bizantine, foarte bogate. Este un important loc de pelerinaj pentru celebrarea „Zilei Adormirii Maicii Domnului” , devenind cel mai vizitat sit din Marsilia. Constructia bazilicii a inceput in 1852 si a durat 21 de ani. Initial era vorba de largirea a unei capele medievale, dar a fost transformata intr-o noua structura, la cererea parintelui Bernard, capelanul. Planurile au fost realizate si dezvoltate de arhitectul Henri-Jacques Espérandieu. Bazilica este formata dintr-o biserica inferioara sau cripta in stil Romanic, sculptata din stanca, si o biserica superioara in stil Neobizantin decorata cu mozaicuri. O clopotnita patrata de 41 metri inaltime , avand in varf o clopotnita mai mica, de 12,5 metri , sustine o statuie monumentala a Madonei cu Copilul, de 11,2 metri inaltime, din cupru acoperit cu foite de aur. Bazilica a fost construita pe fundatiile unui vechi fort, in cel mai inalt punct natural din Marsilia, la 149 m inaltime, aflat in latura sudica a Vechiului Port Marsilia. De pe terasa bazilicii, puteti avea o vedere senzationala asupra intregii Marsilii.
Parcurgeti impresionantul Palat al Papilor, o cladire istorica situata in Avignon, in sudul Frantei, pe raul Rhône,la 103 km de Marsilia. Este cea mai importanta constructie gotica medievala din Europa si este inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Aici, sapte papi au ales sa locuiasca in secolul al XIV-lea. Explorati acest palat fascinant, cu camere sumbre, capele si pasaje. Palatul a fost construit in doua etape principale si in doua segmente, cunoscute ca Vieux Palace (Palatul Vechi) si Palais Neuf (Palatul Nou). Cand a fost finalizat ocupa o suprafata de 11.000 mp. Palais Vieux a fost proiectat de arhitectul Pierre Poisson din Mirepoix la ordinul Papei Benedict al XII -lea (1334 – 1342). Cele patru aripi ale cladirii sunt flancate cu turnuri. Sub Papii Clement al VI -lea, Innocent al VI -lea si Urban al V-lea, cladirea a fost extinsa, extindere ce astazi este cunoscuta ca Palais Neuf. Din 1906 a devenit muzeu national. Azi, o mare parte a palatului este deschisa publicului.
Este un oras in sud-estul Frantei, la circa 32 km nord de Marsilia. Este un important centru universitar. Explorati catedralele, palatul si magazinele capitalei medievale a Provence-ului. Imbaiat in lumina climatului sau special, Aix-en-Provence este un oras de o eleganta rafinata, prezenta pe strazile si pietele sale continuu aglomerate. Puteti face o calatorie placuta la cumparaturi , sa serviti o bautura pe o terasa si sa admirati arhitectura frumoasa sau sa faceti o plimbare in jurul orasului, descoperind splendoare-i baroca. Fiecare fantana pastreaza un secret, fiecare casa are o poveste de povestit. Casele de tara sunt impodobite cu parcuri si gradini asa cum au fost de-a lungul secolelor. Aix-en-Provence este o panza cu impresii vesele, festivaluri colorate, festivitati si traditii, piete provensale, delicioase delicatese pline de soare, plimbari la tara si activitati relaxante … Culorile lui Cézanne sunt peste tot in jurul dumneavoastra. Orasul va va intampina calduros indiferent de anotimp, cu atat de multe de vazut, de simtit si de descoperit.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Provence (Marsilia), Franta

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul principal este Pier Léon Gourret, aflat la o distanta de 4, 5 km nord de centru, cu dane care pot andoca pana la sapte nave imense, unele cazand peste 5.000 de pasageri. Navele de lux mai mici, acosteaza la La Joliette, aflat in coltul vechiului port. De la debarcaderul Léon Gourret pana in centrul orasului, va trebui sa luati un taxi, un autobuz public sau un serviciu de transfer (orasul ofera unul gratuit, la cerere). La Joliette se afla langa MuCEM, noul muzeu emblematic al Marsiliei, la cateva minute de mers pe jos de centrul Marsiliei. Circulatia auto: Prioritatea este de dreapta.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Provence (Marsilia), Franta

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!