fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Alexandria, Egipt

ALY
COD PORT
LONGITUDINE
29.875605 0 '
LATITUDINE
31.184245 0 '
lira egipteana (EGP)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Alexandria, Egipt

Perla Mediteranei, Alexandria are o istorie mai lunga decat viata. Fondat de nimeni altul decat Alexandru cel Mare in anul 332 i. Hr. , orasul a fost scena a nenumarate evenimente istorice, si a dat lumii unele dintre cele mai celebre personalitati istorice, inclusiv regina controversata Cleopatra si Euclid, tatal geometriei. A gazduit una dintre cele sapte minuni antice ale lumii (farul din Alexandria) si cea mai mare si cea mai importanta biblioteca din lume. Desi au ramas putine ramasite din trecutul epic al Alexandriei, mai exista inca vechi comori: coloana lui Pompei – o coloana de granit de 67 de picioare inaltime si o grautate de 400 de tone, care comemoreaza victoria lui Diocletian asupra revoltei din Alexandria. Apoi, exista Muzeul National din Alexandria, unde se afla peste 1. 800 de artefacte care contribuie substantial la studierii aceste zone istorice complexe. Pentru a patrunde si mai mult in istoria orasului, va trebui sa parasiti uscatul: doar departe de tarm puteti gasi palate intregi, temple si monumente pastrate sub valuri. Daca ati visat vreodata sa descoperiti legendara Atlantida, aflati ca aici sunteti pe cale sa o faceti.

ce sa vizitez?

este deosebit de importanta, un centru cultural situat pe tarmul Marii Mediterane, in orasul egiptean Alexandria. Este atat o comemorare a Bibliotecii Alexandriei care s-a pierdut in antichitate, cat si o incercare de a reinnoi ceva din stralucirea pe care o reprezenta acest centru de studiu si eruditie din vremurile antice. Ideea reinvierii vechii biblioteci dateaza din 1974, cand un comitet infiintat de Universitatea Alexandria a selectat un teren pentru noua biblioteca. Lucrarile de constructie au inceput in 1995 si dupa ce s-au cheltuit aproximativ 220 mil. USD, complexul a fost inaugurat oficial la 16 octombrie 2002. In 2010, biblioteca a primit o donatie de 500.000 de carti de la Bibliotheque Nationale de France (BnF). Cadoul face din Biblioteca Alexandrina cea de-a sasea biblioteca francofona ca marime din lume. Biblioteca are o capacitate pentru opt milioane de carti, sala principala de lectura acoperind 20 de mii de metri patrati. Complexul gazduieste si un centru de conferinte; biblioteci specializate pentru harti, multimedia, pentru personae cu deficiente de vedere, pentru tineri si pentru copii ; de asemenea include patru muzee, patru galerii de arta pentru expozitii temporare, 15 expozitii permanente, un planetariu si un laborator de restaurare a manuscriselor.
a fost construit in secolul al XV-lea de catre mamusi pe locul exact al Farului din Alexandria, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. In aceste zile fortul este atractia principala a Alexandriei si este deosebit de popular pentru tinerii egipteni.
Este locul Serapeumului, acropola din Alexandria. Serapeum, dedicat zeului patron al Alexandriei, Serapis, era un simbol al acestei traditii stravechi, care ulterior a intrat in conflict cu ideile din ce in ce mai populare ale crestinismului. In 391 d.Hr., patriarhul Teofil, conducatorul Bisericii Alexandriei, a condus o multime crestina pentru a distruge Serapeum si alte simboluri ale paganismului din oras. Unii istorici sustin ca aceasta actiune ar fi distrus Marea Biblioteca din Alexandria, desi acest lucru este contestat. Astazi, o singura coloana marcheaza locul unde a fost candva un templu imens si elaborat, construit din marmura si decorat cu metale pretioase in interior. Un taur negru de bazalt negru din templu si o placa de aur care marcheaza fundamentul Serapis sunt expuse in Muzeul Greco-Roman.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Alexandria, Egipt

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Alexandriei se afla pe partea de Vest a Deltei Nilului intre Marea Mediterana si Lacul Mariut din Alexandria, Egipt si este considerat al doilea cel mai important oras si principalul port din Egipt. Portul Alexandria este format din doua porturi separate printr-o peninsula in forma de T. Alexandria este cel mai mare port maritim din Egipt. Marele Pasaj este canalul principal prin recifele folosite pentru intrarea in portul de vest. Canalul are o latime minima de 200 de metri si poate fi tranzitat doar de o nava la un moment dat. Alexandria este un port protejat cu un zid mare de chei care se intinde pe lungimea portului. Alexandria este un port aglomerat, cu numeroase nave ancorate si trafic congestionat.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Alexandria, Egipt

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!