fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Costa Maya, Mexic

CMM
COD PORT
LONGITUDINE
-87.690125 0 '
LATITUDINE
18.73072 0 '
peso mexican (MXN)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Costa Maya, Mexic

Micul port pentru vasele de croaziere este situat la sud de Playa del Carmen in peninsula Yucatan, spre granita cu Belize. Construit in 2001, portul Costa Maya a fost distrus de uraganul Dean in 2007, fiind complet refacut.
Asa cum sugereaza si numele sau, portul a fost locuit de catre mayasi intre anii 200 IHr si 900 D Hr, fiind unul din porturile comerciale importante din zona; constructori straluciti, mayasii au inaltat structuri impresionante de-a lungul tarmului.
Costa Maya se afla langa pitorescului sat de pescari Mahahual, oferind vizitatorilor sai numeroase facilitati pentru petrecerea timpului liber: plaja cu nisip fin, trei piscine cu apa sarata, baruri si restaurante, magazine, centru pentru practicarea sporturilor nautice (snorkeling si scufundari) si posibilitatea de a inota cu delfinii.
Pasionatii de istorie pot vizita siturile arheologice de la Chacchoben, Kohunlich si Dzibanche.

ce sa vizitez?

Portul Costa Maya este construit ca o adevarata statiune tropicala , avand trei piscine cu apa sarata, baruri, restaurante, un centru comercial si o piata cu produse artizanale. Pe stradutele si pietele din port aveti prilejul sa asistati la spectacole de circ, dansuri si muzica mexicana, ritualuri mayase pentru spirit si trup; aveti prilejul sa aflati multe lucruri interesante depre istoria ciocolatei la Kakaw -un mic atelier unde se prepara ciocolata artizanal, sau despre bautura traditionala mexicana -tequila , vizitand o mica distilerie , unde veti degusta licoarea extrasa din agave. Cele mai bune restaurante si ateliere ale mesterilor locali le veti gasi pe Aleea Broastei , unde muzica din diferite regiuni al Mexicului creaza o atmosfera de vacanta exotica ! Langa port veti gasi si centre pentru practicarea sporturilor nautice, unde veti gasi echipamente, dar si instructori calificati. Pentru cei care doresc putina miscare – pot inchiria biciclete sau o masinuta de golf pentru scurte plimbari in imprejurimi. Pentru o experienta unica, va invitam sa inotati cu delfinii, aceste simpatice si prietenoase mamifere marine !
Mahahual se afla la o distanta de aproximativ 30 de minute de mers pe jos de port , sau cateva minute cu taxiul sau autobuzul. Mahahual este binecuvantat cu plaja de nisip alb, fin si cu apa marii de culoare azurie,cristalina si valuri mici. Acest lucru se datoreaza recifului de corali care se afla la aproximativ 100 m de tarm. Puteti sa va bucurati de un joc de volei sau fotbal pe plaja sau puteti inchiria , de la unul din centrele specializate, schi jet,un caiac,echipament pentru scufundari sau snorkeling. Sunt nenumarate cluburi pe plaja , restaurante si baruri cu muzica live, precum si centre comerciale si mici piete cu produse artizanale.
Primele asezari umane din regiunea Chacchoben dateaza din anul 1000 I Hr. Chacchoben a devenit in loc important pentru ritualurile religioase, astazi puteti admira Templul 1 , inconjurat de padurea tropicala, ca o dovada a timpurilor glorioase. Mayasii, excelenti constructori, au ridicat un complex de temple ,care au continuat sa fie folosite pentru ritualuri si dupa ce civilizatia lor s-a prabusit, iar templele au fost abandonate. Centrul ceremonial acopera o suprafata de aproximativ 6 kmp si este situat in ” Regiunea Lacurilor”, o zona cu numeroase lagune si vegetatie bogata. Bine ascuns in mijlocul junglei, putem intalni in apropierea templelor caprioare, vulpi,maimute,tapiri,jaguari si pume. In anul 1994 un nou capitol a fost scris in istoria acestui important sit arheologic, cand Chacchoben a fost redeschis si lucrarile de restaurare au inceput,iar templele mayase au inceput sa-si dezvaluie secretele. Daca timpul va permite, puteti combina vizita la ruinele mayase cu o experienta minunata pe malul Lagunei cu Sapte Culori- un lac cu ape turcoaz in diferite nuante sau o plimbare prin satul Chacchoben, pentru a afla cum traiesc urmasii de astazi ai mayasilor, despre povestile lor de viata, gospodariile simple , despre cultura porumbului rosu ,despre scoala si sistemul de sanatate.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Costa Maya, Mexic

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Vasele de croaziera acosteaza in portul Costa Maya la scurta distanta de mers pe jos de restaurante, magazine si alte atractii si facilitati aflate in port. Daca doriti sa explorati independent imprejurimile veti gasi cu usurinta taxiuri, autobuze, biciclete si masinute de golf – pe care le puteti inchiria pentru toata ziua.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Costa Maya, Mexic

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!