fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Sankt Petersburg, Rusia

LED
COD PORT
LONGITUDINE
30.327035 0 '
LATITUDINE
59.91933 0 '
rubla ruseasca (RUB)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Sankt Petersburg, Rusia

Tarul Petru cel Mare a fondat St. Petersburg in 1703 si din acel moment orasul a devenit un centru cosmopolit pentru arta, cultura si stil. Autori celebri precum Nikolai Gogol si Dostoevsky au fost inspirati si influentati de vremurile in care locuiau in oras, imortalizate in literatura lor. Desi clima a fost severa si iernile aproape insuportabile, St. Petersburg a ramas un loc unde imigrantii si vizitatorii s-au ingramadit de sute de ani. Astazi, este cel de-al doilea oras ca marime din Rusia, dupa Moscova, cu o multitudine de monumente istorice si religioase, fiind locul de nastere ale unora dintre cele mai mari opere ale literaturii mondiale, este locul unde puteti explora muzee ce gazduiesc unele dintre cele mai mari si mai de pret colectii de arta din intreaga lume. St. Petersburg este un oras intelectual, o capitala culturala in care artele, muzica si creativitatea au inflorit de-a lungul secolelor. In fiecare an, din Mai pana in Iulie se desfasoara Noptile Albe, o perioada scurta de timp cand cerul este complet luminat de-a lungul intregii zile, facand sfarsitul primaverii si inceputul verii un moment prielnic pentru a vizita orasul St. Petersburg. Vizitati centrul istoric cu arhitectura baroca si neoclasica, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, vizitati Muzeul Faberge dedicat activitatii bijutierului rus Carl Faberge, Muzeul Hermitage, Muzeul Peterhof, Muzeul Dostoevsky, Muzeul Rusesc, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Antropologie Petru Cel Mare, Muzeul de Sticla Decorativa, Muzeul Freud, Muzeul Naval, Muzeul Etnografic, pentru a enumera doar cateva. Vizitati superbul Palat Peterhof, fosta resedinta a monarhilor rusi, astazi muzeu unic de istorie si arta. Teatrul Mariinsky este unul dintre cele mai mari si mai renumite teatre de opera si balet din Rusia si din intreaga lume, deschis in anul 1860, fiind locul unde au avut loc premierele capodoperelor semnate de Tchaikovsky, Mussorgsky si Rimsky-Korsakov. Biserica Invierii Mantuitorului a fost construita intre 1883 – 1907 cu fondurile familiei imperiale, pe locul unde a fost asasinat Tarul Alexander II. Cea mai mare catedrala Ortodoxa din St. Petersburg este Catedrala Saint Isaac (Isaakievskiy Sobor), care este si a patra cea mai mare catedrala din lume, construita la ordinul Tarului Alexander I. Orice gusturi, pasiuni, preferinte ati avea, orasul St. Petersburg, capitala culturala a Rusiei, cu siguranta va va captiva.

ce sa vizitez?

Muzeul Hermitage gazduieste peste trei milioane de lucrari de arta si artefacte din cultura mondiala, fiind unul dintre cele mai mari muzee culturale si istorice din Rusia si unul dintre cele mai mari din lume. Muzeul include si colectii de lucrari de arta dobandite personal de Imparateasa Ecaterina a II-a (Ecaterina cea Mare a Rusiei). Principalele expozitii sunt amplasate in Complexul Muzeal Principal, situat in centrul istoric al orasului St. Petersburg. Muzeul Hermitage cuprinde Palatul de Iarna, un fost palat imperial, Micul Hermitage, Vechiul Hermitage si Noul Hermitage, precum si Teatrul Hermitage. In colectia Hermitage se regasesc doua picturi semnate de Leonardo da Vinci si o sculptura de Michelangelo, precum si cea mai mare colectie de picturi ale lui Rembrandt din afara Olandei.
Palatul Yusupov, situat de-a lungul raului Moika, a fost construit pentru aristocratia rusa in anii 1700 si incorporeaza arta si cultura Rusiei de la acea vreme. Intre 1830 – 1917, palatul a apartinut dinastiei aristocratice Yusupov. Palatul a intrat in istoria Rusiei ca locul asasinarii lui Grigory Rasputin, taranul siberian devenit la inceputul secolului XX mentorul spiritual si prieten al familiei Tarului Nicolae al II-lea.
Fortareata Petru si Pavel a fost construita in 1703 pe locul ales de Petru cel Mare si adaposteste Catedrala Petru si Pavel, fosta Monetarie Regala, precum si Muzeul de Istorie a orasului St Petersburg. Catedrala Petru si Pavel este cea mai veche biserica din St. Petersburg, avand o arhitectura de tip baroc. Este locul unde dinastia Romanov este inmormantata, de la Tarul Petru I la Tarul Nicolae al II-lea, cu exceptia lui Piotr al II-lea si Ioan al VI-lea.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Sankt Petersburg, Rusia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Marine Facade din St. Petersburg se afla la o distanta de aproximativ 30 de minute de mers cu masina de centrul orasului. Sunt disponibile in port taxiuri si autobuze care transporta pasagerii (contra cost), la fiecare jumatate de ora, pana la statia de metrou Primorskaya. Navele mai mici de croaziera, precum Amazara, ancoreaza mai aproape de centrul orasului, la cheiul English.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Sankt Petersburg, Rusia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!