fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Sydney (White Bay), Australia

  • Porturi
  • Sydney (White Bay), Australia
SYW
COD PORT
LONGITUDINE
151.189017 0 '
LATITUDINE
-33.8601508 0 '
dolar australian (AUD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Sydney (White Bay), Australia

Navigand pe langa spectaculoasele varfuri de gresie ce se intind pe 2 km din promontoriul sudic ce marcheaza apropierea de orasul port Sydney, veti ajunge in golful White Bay, denumit astfel dupa John White, medicul de la bordul primului vas cu prizonieri care a ajuns in Australia in 1788.
Din White Bay se ajunge repede cu feribot pe eleganta strada King Street sau in cartierul Barangaroo. Acest fost terminal pentru containere, a devenit datorita dezvoltarii urbane, locul unui pitoresc parc, al unor restaurante deosebite, al unei arhitecturi inovatoare. Tururile de incursiune in cultura locala incep in rezervatia Barangaroo, unde miile de copaci si blocurile de gresie formeaza un spatiu verde bogat, de unde puteti admira conturul orasului Sydney.
Zona King Street este plina de spatii contemporane pentru baruri de vin rafinate, cafenele sofisticate sau localuri autentice. Aici va puteti familiariza cu principalele atractii ale orasului: podul Harbour Bridge, Opera din Sydney sau The Rocks, unde sunt cele mai vechi strazi, pline de povesti.
De la piata The Rock puteti cumpara suveniruri traditionale: carti postale desenate de mana, semne de carte, magneti sau bumeranguri, iar la Magazinul de Arta Aborigena din cadrul Operei – gasiti picturi aborigene originale.

ce sa vizitez?

este situata la numai 12 minute de centru, cu ferry-boat-ul. Biletul de intrare include si accesul la singura telecabina din Sydney, Sky Safari. Gradina zoologica are peste 4000 de animale native si exotice, fiind foarte apreciata si pentru activitatile organizate: spectacolul zilnic cu foci sau cu pasari in zbor, totul in peisajul mirific al portului.
construita in 1816, este cea mai veche institutie din tara si are specii de plante indigene si exotice, din intreaga lumea, pe o suprafata de 30 ha. Expozitia Cadi Jam Ora ii prezinta pe primii locuitori ai zonei, populatia cadigal si legatura lor stransa cu pamantul. De pe scaunul de granit – Mrs. Macquarie’s Chair – puteti admira imaginea splendida a orasului
zona ofera multe atractii: Gradina Chinezeasca a Prieteniei, Muzeul Maritim National Australian, Madame Tussaud’s, acvraiul Sea Life Sydney, gradina zoologica Wild Life sau plimbare cu o barca motorizata.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Sydney (White Bay), Australia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul White Bay a fost deschis in anul 2013 inlocuind vechiul port Darling. Terminalul se afla la aproximativ 6 km de centrul orasului, unde se poate ajunge si cu taxi.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Sydney (White Bay), Australia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!