fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Chios, Grecia

JKH
COD PORT
LONGITUDINE
26.141033 0 '
LATITUDINE
38.369526 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Chios, Grecia

La mica departare de Cesme, Turcia, peste Marea Egee, se afla insula greceasca Chios – locul de nastere al poetului grec Homer si renumita pentru plajele sale uimitoare, satele medievale si productia de mastic. La fel ca majoritatea insulelor grecesti, Chios prinde viata vara, mai ales datorita Mavra Volia, o binecunoscuta plaja vulcanica.
Conform descoperirilor arheologice, primii locuitori au ajuns in Chios in anii 6000-2000 i. Hr. La caderea Imperiului Roman, Chios s-a alaturat imperiului bizantin, iar insula a capatat o mare importanta strategica. Au fost construite castele, sate si fortarete, cele mai multe rastrate pana in prezent, dand Chiosului caracterul sau unic. In 1822, marina si armata turca au ars si au distrus totul pe insula, rezultand ceea ce este cunoscut astazi sub numele de Marele Masacrul din Chios. Orasul a fost reconstruit 10 ani mai tarziu, iar in 1912 a fost eliberat de sub ocupatia turca pentru a deveni parte a Greciei independente. Astazi, atmosfera sa relaxata, statiunile si frumusetea naturala fac din Chios o destinatie populara pentru turisti.
Poate cel mai cunoscut pentru productia sa de mastic, Chios gazduieste 24 de sate cu plantatii de mastic. Cu o productie de peste 300 de tone anual, locuitorii acestor sate bine conservate din secolul al XVI-lea cultiva manual linte sau mastic, care ulterior se utilizeaza in medicina, cosmetica, pentru dulceturi si, bineinteles, la productia de ouzo local. Satele Pyrgi, Olympi si Vessa ofera o privire pitoreasca asupra procesului de cultivare, avand si o arhitectura unica – ksistá, sau „suprafetele zgariate”, de pe fatadele caselor.
Desi Chios este renumit pentru mastic, nu este singura atractie pe care o puteti gasi pe aceasta insula. Pietris negru, nisip alb si ape cristaline – plajele din Chios sunt unice.

ce sa vizitez?

Initial, Castelul Chios, vechi de 11 secole, cuprindea intregul oras pana cand populatia a crescut si s-a extins dincolo de zidurile Castelului. In interior se afla mormantul lui Kara-Ali Pasa, amiralul otoman care a ordonat masacrul de la Chios in 1822.
Una dintre cele mai vechi manastiri din Grecia, Nea Moni este situata intre satele Karyes si Avgonima. Construita in secolul al XI-lea, a fost declarat Monument al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Potrivit traditiei, poetul grec Homer statea pe daskalopetra in timp ce recita poeziile studentilor sai. Acest loc are vedere panoramica la mare si la satul Vrontados.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Chios, Grecia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Nave de croaziera catre insula Chios opresc la Chios – oras-port de pe coasta de est.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Chios, Grecia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!