fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Sarande, Albania

SDZ
COD PORT
LONGITUDINE
20.018742 0 '
LATITUDINE
39.859279 0 '
lek albanez (ALL)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Sarande, Albania

Sarande este unul dintre cele mai fermecatoare orase, ale Rivierei Albaneze, iar in lunile de vara se pare ca jumatate din Tirana se muta aici pentru a se bucura de plaja si de viata de noapte mai aglomerata.
Ceea ce a fost odata un sat pescaresc este acum un oras infloritor, dar care si-a pastrat o mare parte din carisma de odinioara. Numele orasului provine de la Ayii Saranda, o manastire dedicata celor 40 de sfinti;
Ramasitele orasului antic Butrint, un patrimoniu mondial UNESCO, (inclusiv unele fresce conservate) sunt inca ridicate pe dealul de deasupra orasului. Dar si micul castel din Lekursi care ofera o priveliste spectaculoasa si un restaurant bun sau manastirea Sfantul Gheorghe sunt foarte bine conservate si restaurate. Orasul a fost numit Porto Edda pentru o perioada in anii 1940 in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dupa fiica lui Mussolini. Din punct de vedere geografic, este situat pe o prapastie a Marii Ionice in Mediterana Centrala, la aproximativ 14 km de capatul nordic al insulei Corfu. Intinzadu-se de-a lungul Coastei Marii Ionice din Albania, Saranda are de obicei peste 300 de zile insorite pe an. Orasul este cunoscut pentru apele adanci albastre ale Mediteranei.
Saranda este bine conectata cu navele de croaziere care vin din intreaga lume, in timpul verii. In mare parte este plina de turisti in special pentru clima, mancare si frumusete.

ce sa vizitez?

Manastirea celor 40 de Sfinti este ea insasi o oaza de legende si cel mai important monument istoric din orasul Saranda. Cea mai cunoscuta legenda spune ca vechea biserica crestina, a fost construita in secolul al VI-lea si a servit ca loc de pelerinaj pentru atragerea credinciosilor crestini din Balcani. Legenda spune ca in biserica au fost temniti 40 de soldati crestini, parte a armatei romane a Legio XII Fulminata. Soldatilor li s-a cerut sa-si schimbe religia si atunci cand nu au acceptat, au fost lasati sa inghete in frigul de iarna. Potrivit legendei, soldatii au fost torturati si obligati sa ramana goi la temperaturile de iarna. Manastirea celor 40 de Sfinti este situata in dealul din fata Castelului Lekuresi, la aproximativ 4 km distanta de orasul Saranda.
Primul sit albanez inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO a fost Butrint, in 1992. A fost locuit inca din timpuri preistorice si a facut parte din coloniile grecesti si romane. Mai tarziu, a cunoscut o perioada de prosperitate sub administratia bizantina, care a fost urmata de o scurta perioada de stapanire venetiana. Starea actuala a sitului arheologic arata urme din toate perioadele de timp prin care a trecut orasul. Cele mai vechi obiecte gasite la situl arheologic din Butrint sunt un ciocan de piatra si un put apartinand celei de-a doua jumatati a mileniului II B.C. Cele mai extraordinare obiecte descoperite in teatrul lui Butrint sunt statuia lui Apollo, zeita lui Butrint, capetele de marmura ale lui Zeus, portretul lui Agrippina, capul Liviei si multe epigrafe latine si grecesti.
Castelul Lekures a fost construit in anul 1537 de catre sultanul vremurilor, Soliman. Fiind ridicat pe dealurile orasului ofera o adevarata perspectiva asupra portului din Sarande. In interiorul castelului se regaseste un restaurant cu specific care este specializat pe diferite tipuri de mancare locala. Este un sit turistic foarte atragator ce nu trebuie omis de niciun turist care ajunge in Sarande.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Sarande, Albania

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Sarande – se afla la o distanta de 5 km de oras si ofera legaturi cu insula Corfu, care se afla la aproximativ 14 km. Sarande este cel mai mare port din sudul Albaniei si totodata unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona. Portul din Sarande, are dimensiuni reduse si este in curs de extindere astfel incat in viitor sa poata acosta si nave de croaziera.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Sarande, Albania

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!