fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Insula Diavolului, Guiana Franceza

  • Porturi
  • Insula Diavolului, Guiana Franceza
DVI
COD PORT
LONGITUDINE
-52.5814115 0 '
LATITUDINE
5.2946004 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Insula Diavolului, Guiana Franceza

Ascuns de-a lungul coastei amazoniene, in apropiere de tarmul Guianei Franceze se afla arhipelagul Insulelor du Salut, cea mai mare dintre ele fiind faimoasa Insula a Diavolului, un paradis cu un trecut sinistru.
Avand un peisaj luxuriant, tropical, Insula Diavolului vine cu o istorie unica, fiind locul cunoscutei colonii penale “Le Bagne”, deschisa in anul 1852, care a tinut prizonieri, de-a lungul vremii, criminali, hoti, dar si oponenti politici ai regimului francez; cel mai faimos prizonier al insulei a fost ofiterul francez Alfred Dreyfus, inchis pe nedrept intre anii 1895 si 1899. Viata prizonierilor este infatisata in mod celebru in “Papillon”, romanul lui Henri Charriere. Pentru o perioada de peste 100 de ani, insula a fost cunoscuta si sub numele de Iadul Verde, fiind considerata inchisoarea cea mai dura din colonii, ultimii prizonieri parasind insula in anul 1953. Astazi, padurea tropicala acopera vechile cladiri ale inchisorii, intampinand vizitatorii cu un peisaj luxuriant.
La mica distanta de Insula Diavolului, Kourou este locul perfect pentru a incerca bucataria traditionala franceza guiana inainte de a porni intr-o zi de explorare a insulei.
Un mix exotic de cultura franceza si creola, ascultati povestile cutremuratoare de pe insula franceza, in timp ce serviti un traditional peste la gratar cu cartofi prajiti sau papaya verde gratinata.
Desigur, ar fi pacat sa nu incercati si romul local, asa ca opriti-va pentru un ti-punch inainte de a pleca sa explorati imprejurimile.
Desi accesul pe Insula Diavolului nu mai este permis, Ile Royale din apropiere ofera la fel de multa istorie.
Odata ce sediul comandantului inchisorii, parcurgem si cladirile originale, golite, vizitam Capela prizonierilor, Casa Maicutelor – care au venit sa ingrijeasca detinutii bolnavi, Farul si putem admira privelistea unica a padurii care inconjoara fosta inchisoare.
Cautati testoasele, maimutele si pasarile exotice care inca mai numesc aceste insule acasa.

ce sa vizitez?

Insula a facut de asemenea parte din complexul inchisorii franceze. Aici veti gasi celulele unde erau tinuti detinutii aflati in izolare.Astazi vegetatia acopera o mare parte din cladiri, accesul in interior fiind interzis. Tot aici se afla si principalul cimitir , folosit doar pentru gardienii si personalul inchisorii.Detinutii erau aruncati in apele oceanului.
Pe Insula Royale se afla de asemenea cladiri care au apartinut inchisorii franceze.Veti afla lucruri inedite despre viata detinutilor pe aceste insule, in timpul unui tur care va include rezervorul de apa,casele gardienilor,spitalul inchisorii si farul construit pe insula. Veti face o scurta oprire si la biserica construita din piatra si lemn, precum si la celulele unde erau inchisi detinutii.Exista si un mic muzeu, unde veti gasi documente, fotografii si diverse obiecte realizate de detinuti.
Accesul pe Insula Diavolului fiind interzis de cativa ani,cea mai buna priveliste cu faimoasa inchisoare din Guyana Franceza o veti avea de pe Insula Royale,aflata in imediata vecinatate. De aici veti putea vedea o parte din cladirile inchisorii, dar mai ales cu casuta din piatra unde a fost incarcerat Alfred Dryfus,poate cel mai celebru detinut, despre care ziarele vremii au scris ca a fost condamnat pe nedrept.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Insula Diavolului, Guiana Franceza

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Vasele de croaziera nu pot ancora in port, ambarcatiunile de mai mici dimensiuni va vor aduce pe tarmul insulei Royale, unde veti fi deja pe plaja. Turul insulei se poate face pe jos, in aproximativ 45 de minute.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Insula Diavolului, Guiana Franceza

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!