fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Fiordul Troll, Norvegia

TRL
COD PORT
LONGITUDINE
14.9353 0 '
LATITUDINE
68.3629 0 '
coroana norvegiana (NOK)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Fiordul Troll, Norvegia

Uneori, cele mai mari aventuri vin in calatorii mici. Desi doar o fasie de doi kilometri din stramtoarea Raftsundet, cu o latime de 3. 724 metri, fiordul Troll este uluitor.
Amplasat intre Insulele Lofoten si Arhipelagul Vesteralen, descoperiti fiordurile arctice ale Norvegiei.
Intalniti cele mai mari populatii de vulturi din lume, admirati pufinul atlantic, o pasare care detine un loc special in etimologia norvegiana, in timp ce vidrele se joaca cu pestii.
Fiordul Troll, luminos si verde in lunile calduroase si acoperit de zapada si glaciar in gerul rece al iernii.
Fiordul este o atractie turistica populara datorita frumusetii cadrului natural si este accesibil doar cu vaporul.
Muntii din jurul sau au o inaltime de pana la 1000 de metri, ceea ce confera fiordului un aspect dramatic.
Fiordul Troll este folosit astazi drept uzina hidroelectrica, dar este cunoscut si sub denumirea de campul de lupta al „Bataliei Trollfjordului” din 1890, cand pescarii cu barci industriale de pescuit s-au luptat cu pescari cu barci traditionale.
Mitologia norvegiana se refera la troli. Oamenii de aici cred ca o multime de pietre si stanci pe care le vedeti in tara, sunt de fapt troli. Trollii nu pot face fata razelor solare, astfel incat daca intra in contact cu soarele se vor transforma instantaneu in piatra.

ce sa vizitez?

In centrul orasului Lofoten, pe insula Flakstad, se afla topitoria de sticla de la Vikten. Aici, tinerii si batranii pot incerca sa sufle sticla si sa creeze opere de arta din sticla reciclata si cuart local. Acolo unde Marea Nordului isi sculpteaza tarmurile in sculpturi frumoase, unde soarele de la miezul noptii coloreaza peisajele in nuante calde, acolo putem gasi sticla din Vikten. In 1977, cand s-au pus bazele topitoriei de sticla, Asvar Tangrand, a fost primul din nordul Norvegiei care a facut acest lucru. Sticla este produsa la Glass Hut. Admirati piesele de arta si artefactele frumos lucrate, alegeti o piesa pe care sa o duceti acasa sau petreceti timpul in turul fabricii.
Henningsver – un sat pescaresc traditional din municipiul Vagan in Norvegia. Henningsver are cea mai bine pastrata arhitectura a satelor traditionale norvegiene, cafenele si restaurante extraordinare, Galeria Hus si o scena plina de aventuri. Cadrul dramatic al lui Henningsver este egal cu Reine(centrul administrativ al municipalitatii Moskenes), cu cladiri colorate care aliniaza portul si muntii abrupti din Austvagoya ca fundal. Podul care face legatura intre Henningsver si insula principala Austvagoya a fost construit in 1981. Cladirile din lemn sunt relicve istorice si este o bucurie sa le priviti.
Muzeul Viking Lofotr din Borg prezinta cea mai mare casa din epoca vikinga gasita vreodata. Impresionanta structura de 83 de metri este reconstruita la dimensiuni mari, chiar in afara locatiei originale a casei. Explorati o asezare originala la „muzeul viu”! Puteti participa la o sarbatoare vikinga, unde veti beneficia de muzica, dans si o masa delicioasa. Vara puteti face o plimbare cu o barca vikinga, trage cu arcul cu sageti sau sa luati parte la alte activitati vikinge. Alaturi de casa sefului, va oferim exponate moderne din descoperiri arheologice, povestea lui Borg si filmul „Visul lui Borg”. In fiecare an, in luna august, Borg gazduieste festivalul Viking, care dureaza cinci zile. Acesta gazduieste peste 100 de vikingi, o piata, spectacole, jocuri, competitii, prelegeri, teatru, concerte si multe altele.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Fiordul Troll, Norvegia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Fiordul este o atractie turistica populara datorita frumusetii cadrului natural si este accesibil doar cu vaporul. Veti admira peisajul glacier de la bordul vasului dumneavoastra de croaziera.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Fiordul Troll, Norvegia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!