fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Casablanca, Maroc

CAS
COD PORT
LONGITUDINE
-7.599732 0 '
LATITUDINE
 33.61 0 '
dirham marocan (MAD)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Casablanca, Maroc

Este cel mai mare oras si port al Marocului si totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii.
Principalele articole de comert sunt cerealele, pielea, lana si fosfatii. Printre ramurile industriale importante din acest oras se numara: pescuitul, materialele de constructii, producerea sticlei, prelucrarea tutunului.
Este de asemenea un oras modern plin de istorie.
Un centru important de tranzactionare, Casablanca a absorbit toate influentele popoarelor care au cotropit-o in trecut.
Casablanca ofera turistilor ocazia de a admira moschei, lacase de cult si muzee, printre care Muzeul Evreiesc Marocan, care merita vizitat.
Cel mai important obiectiv turistic este Moscheea Hassan II – una din cele mai mari si mai frumoase moscheei din lume.
Zona veche a orasului este cunoscuta sub numele de Medina, un mic oras medieval inconjurat de ziduri care pastreaza si astazi atmosfera veche a oraselor africane, cu stradute inguste si magazine traditionale.
Plajele cu nisip atrag anual mii de turisti, iar cele mai cunoscute sunt cele din zona Corniche Ain Diab.
In ceea ce priveste gastronomia, produsele traditionale sunt sosurile, kefta si salatele si bastille, un desert celebru in Casablanca.
In Casablanca, transportul public este dezvoltat, autobuzele si tramvaiele au rute atat in interiorul orasului, cat si in afara lui.
Plimbati-va pe stradute pietruite pentru a descoperi olaria artizanala si cafenele fermecatoare.
Casablanca este o destinatie plina de surprise placute.

ce sa vizitez?

Piata este cunoscuta oficial sub numele de Piata Muhammad V, in onoarea fostului rege al Marocului Muhammad V. Piata este cunoscuta popular sub numele de „Pidgeon Square” datorita prezentei abundente a porumbeilor. Piata Mohamed V este piata centrala din Casablanca. Piata gazduieste multe dintre cladirile oficiale importante ale orasului, inclusiv oficiul postal principal, Palatul Justitiei, Prefectura, consulatul francez si principala banca a Marocului. Piata are o fantana centrala si gradini bine ingrijite iar seara este un loc preferat pentru promenada.
Desi cartierul vechi al orasului Casablanca ar putea sa nu aiba o atmosfera atat de exotica ca medinele din Fes si Marrakech, tumultul de labirint ascunde multe de descoperit. Cartierul este plin de strazi labirintice mici si magazine cu produse artizanale. Este unul dintre cele mai autentice locuri de vizitat. Trebuie sa fiti insa in permanenta vigilenti. Comerciantii sunt foarte priceputi si s-ar putea sa sfarsesti prin a cumpara mai mult decat te asteptai.
Moscheea Hassan II este o moschee din Casablanca, Maroc si este cea mai mare moschee functionala din Africa, dar in acelasi timp si a VII-a ca marime din lume. Moscheea are mai inalt minaret din lume, 200 de metri inaltime. Sala de rugaciuni poate gazdui 25.000 de oameni, in timp ce curtea,care are un acoperis retractabil, poate gazdui inca 80.000.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Casablanca, Maroc

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Casablanca nu are terminalul pentru acostarea navelor de croaziera la digul de andocare. De unde acosteaza nava, distanta pana in centrul orasului este de aproximativ 1 km. Digul de andocare a navelor de croaziera este situat in zona industriala a portului si mersul prin port nu este atat de atragator. Portul ofera autobuze gratuite pentru transportul de pasageri de la digul de andocare pana in centrul orasului. Exista de asemenea statie de taxi si este recomandata negocierea tarifului catre centrul orasului.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Casablanca, Maroc

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!