fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Almeria, Spania

LEI
COD PORT
LONGITUDINE
-2.473452 0 '
LATITUDINE
36.82997 0 '
euro (EUR)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Almeria, Spania

Almeria este situata in Andalucia, in partea de sud-est a Peninsulei Iberice, pe tarmurile Mediteranei. Este un oras plin de viata, bogat in istorie, cu arhitectura medievala remarcabila, piete colorate si strazi pitoresti. Almeria este recunoscuta ca fiind locul cel mai uscat al Europei, cu extrem de putine ploi in timpul anului. Gazduieste singurul desert din Europa, Tabernas, care a fost de-a lungul timpului locatia a sute de filme, inclusiv Game of Thrones. Almeria este renumita pentru numerosii sai maslini, dar mai ales pentru producerea unuia dintre cele mai bune si pure uleiuri de masline, asa ca o incursiune prin Muzeul Uleiului de Masline este perfecta pentru a afla mai multe despre acest premiat produs spaniol. Orasul dispune de cea mai lunga retea de adaposturi antiaeriene subterane din Europa, folosite de localnici in timpul Razboiului Civil Spaniol de la sfarsitul anilor ’30. Almeria este renumita si pentru plajele sale superbe, cele mai multe fiind complet nealterate, in ciuda popularitatii lor. Cele mai spectaculoase intinderi de nisip se regasesc in Parcul Natural Cabo de Gata, care este cea mai mare rezervatie naturala UNESCO protejata de pe coasta Mediteranei. Aici veti gasi plaje minunate, munti si dune uimitoare si peste o mie de specii de flori. Puteti explora intinderile sale pe jos, cu bicicleta sau calare, minunandu-va in timp ce mergeti spre castelele unde maurii si crestinii s-au luptat odata cu piratii berberi.

ce sa vizitez?

este cea mai mare cetate construita de arabi in Spania, poate fi vazuta din orice parte a orasului, iar din partea de sus a zidurilor se pot admira minunatele privelisti asupra orasului si portului. Constructia sa a fost inceputa in anul 955 de catre Abderraman III si terminata de Hairan, primul rege al Almeriei, in secolul al XI-lea. Dupa cucerirea crestina a fost reformata de catre monarhii catolici si Carlos I. Are trei incinte inconjurate de ziduri: doua cu design musulman si una cu design crestin.
este unica in design. Exteriorul arata mai mult ca o fortareata decat o cladire religioasa, iar interiorul este realizat in stil gotic si renascentist. A fost construita in secolul al XVI-lea, cu dublu rol: ca locas de cult, dar si pentru a proteja cetatenii contra piratilor care au atacat orasul Almeria dupa perioada Reconquista.
gazduieste cea mai mare colectie de vestigii arheologice din regiune, fiind unul dintre cele mai importante muzee din intreaga provincie. Cladirea in sine este aproape la fel de impresionanta ca si exponatele sale. Colectia muzeului include articole din Era Paleolitic de Mijloc si pana in zilele noastre. Acestea provin in mare parte din situri arheologice precum Millares (Santa Fe de Modújar), El Argar (Antas), Villaricos si Fuente Alamo (pesterile Almanzora) si El Cerro de Montecristi (Adra). In muzeu puteti admira o colectie vasta de arme, ceramica si costume populare.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Almeria, Spania

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Almeria este situat in oras, terminalul vaselor de croaziera fiind la o distanta de un kilometru de centru (10-15 minute de mers pe jos). Linia albastra existenta pe jos va ghideaza spre iesirea din terminal, catre centrul orasului. Daca nu doriti sa mergeti pe jos, puteti apela la taxiurile din port. Exista si trenulete care fac turul orasului Almeria. Nu exista wi-fi in port, dar sunt cafenele care ofera conexiune la internet.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Almeria, Spania

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Destinații de vacanta

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!