tot ce trebuie sa stiti despre

Puerto Chiapas, Mexic

TAP
COD PORT
-92.402176 0 '
LONGITUDINE
14.712094 0 '
LATITUDINE
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Puerto Chiapas, Mexic

Puerto Chiapas este cel mai sudic port de pe coasta pacifica a Mexicului, in regiunea Soconusco, statul Chiapas, aproape de granita cu Guatemala.

Desi este un oras port relativ nou, construit in anul 1975, este principalul punct prin care produsele agricole ale zonei sunt exportate si are printre cele mai mari produse interne brute pe cap de locuitor din intreg Mexicul. Climatul tropical este torid si umed, mai accentuat in sezonul ploios dintre lunile iunie – octombrie.

Nu ratati ocazia de a gusta preparatele din Chiapas cu influenta lor mayasa. Traditionalul “tasajo” se refera la felii subtiri de friptura de vita marinata in sos de achiote, cunoscut si ca annatto, si chili.

ce sa vizitez?

Orasul cel mai apropiat de port, la cca 30 kilometri, este Tapachula, infiintat de azteci in 1486, cu putin timp inaintea sosirii spaniolilor, si recunoscut oficial in 1813 in urma Constitutiei votate la Cadiz. Istoria orasului a fost influentata si de imigrantii germani, chinezi, japonezi si francezi. In piata orasului sunt, pe langa o biserica si primarie, tarabe si mici magazine sau puteti vizita muzeul arheologic al regiunii.
Plantatii de cafea si cacao – aici cresc si sunt pregatite pentru a fi apoi trimise in intreaga lumea, alaturi de mango Ataulfo si banane, pe care le poti manca direct din copac.
Ruinele pre-columbiene de la Izapa, care, desi nu se compara cu cele faimoase de la Chichen Itza, sunt amplasate interesant de-a lungul unui rau si aliniate cu un vulcan, al saselea cel mai inalt munte din Mexic.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Puerto Chiapas, Mexic

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

In terminalul de croaziera deschis si acoperit cu frunze de palmier, stil palapa, se vand bilete la autobuzul pana la piata centrala din Tapachula; costa cca 10 USD/dus-intors, iar calatoria dureaza cam 40 minute/sens.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Puerto Chiapas, Mexic

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru