fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Port Said, Egipt

CAI
COD PORT
32.310682 0 '
LONGITUDINE
31.2601899 0 '
LATITUDINE
lira egipteana (EGP)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Port Said, Egipt

Port Said, al doilea port egiptean ca marime dupa Alexandria, este situat la intrarea de nord in canalul de Suez, inaugurat in 1869 pentru a conecta Marea Mediterana de Marea Rosie. Pe masura ce vasul de croaziera se apropie de orasul impartit intre Africa si Asia veti vedea una dintre cele mai spectaculoase imagini din lume – sirul de nave asteptand sa intre pe canal. Orasul, distrus in timpul crizei Suezului si in razboaiele din 1967 si 1973, a fost in mare parte reconstruit si este o statiune litorala pentru localnicii care fug de canicula din Cairo. Principala strada comerciala este Sharia Palestine, iar arhitectura coloniala de secol XIX este una dintre atractiile centrului orasului. Cateva dintre strazile orasului au cladiri construite in stilul inceputului de secol XX, cu balcoane de lemn.

ce sa vizitez?

Farul emblema din Port Said – cartierul situat pe malul apei are vile din secolul al XIX-lea, iar printre fascinantele cladiri istorice se remarca Farul in forma octogonala si inalt de 56 metri. A fost terminat cu o saptamana inaintea deschiderii canalului in anul 1869, este prima constructie din lume din beton armat si cea mai veche din oras.
Orasul pierdut Tanis – facut celebru de primul film din seria Indiana Jones, “Cautatorii Arcei pierdute” regizat de Steven Spielberg cu Harrison Ford in rolul principal. Orasul denumit Zoan in Vechiul Testament este situat in delta Nilului la 100 kilometri de Port Said si a fost capitala si un bogat centru comercial cu mult timp inainte de Alexandria. Orasul a fost scos la lumina in anul 1939 de arheologul francez Pierre Montet dupa multi ani de sapaturi, gasindu-se un mormant regal cu trei camere mortuare intacte.
Cairo si platoul Giza – in capitala Egiptului sunt de neratat Citadela cu Moscheea de Alabastru si interioarele sale splendide, construita de pasa Muhammad Ali, si Muzeul Egiptului, unde se gaseste masca mortuara de aur a faraonului Tutankhamon. La 20 kilometri de oras pot fi vazute faimoasele piramide de la Giza si misteriosul Sfinx, iar in drum spre acestea Institutul Papirusului ilustreaza arta de a face hartie din planta care creste de-a lungul Nilului.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Port Said, Egipt

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Centrul orasului este la distanta de mers pe jos de port. Se poate merge si taxiuri sau trasuri trase de cai si este bine sa stabiliti tariful inainte de a pleca din port.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Port Said, Egipt

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru