fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Havana, Cuba

HAV
COD PORT
-82.341115 0 '
LONGITUDINE
23.13009 0 '
LATITUDINE
peso cubanez (CUP)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Havana, Cuba

Bine ati venit in Havana-un oras al contrastelor: vechi si modern, calm si vibrant, profund si extrem de primitor. Bogat in cultura si istorie, binecuvantat cu zile insorite si plaje nisipoase, orasul Havana este plin de artisti, designeri si alti creatori de frumos, este locul in care orice forma de arta prinde viata. Animat si emotionant, orasul Havana isi etaleaza cu mandrie cladirile pline de culoare, pietele urbane si arhitectura eclectica. Brizele calde va rasfata pe parcursul intregii zile, in timp ce muzica va insoteste in fiecare colt. Strazile sale pietruite abunda in masini de epoca, cluburi de salsa si jocuri intense de domino. La prima vedere, Havana pare a fi neglijata, insa fatadele zdrentuite ale acestui oras magnific ii adauga un farmec aparte. O plimbare pe Prado, prin cartierul istoric Vieja Habana, ofera o incursiune in patrimoniul vechi al orasului, ce dateaza din secolul al XVI-lea. Admirati nuantele pastelate ale celui mai iubit bulevard din Havana, Malecon, o imagine cubaneza autentica. Savurati un pranz veritabil cubanez la un paladar local si mergeti la cumparaturi in Piata Artizanilor, San Jose Almacenes. Vizitati Muzeul Romului Havana Club, unde veti avea si o degustare si explorati o ferma ecologica locala. Pasiti pe urmele lui Ernest Hemingway vizitand resedinta sa, Finca Vigia, apoi aventurati-va intr-unul dintre refugiile sale preferate, satul pescaresc Cojimar, locul unde se desfasoara actiunea din celebrul roman Batranul si marea.

ce sa vizitez?

Gran Teatro de la Habana este un loc important pentru arta in general. Este casa baletului national cubanez si a operei nationale a Cubanei. Gran Teatro de la Habana a intampinat interpreti celebri din intreaga lume, printre care dansatoarea rusa Anna Pavlova si artistul francez de mime Marcel Marceau. De asemenea, ofera vizite ghidate la cladirea impresionanta din punct de vedere arhitectural si la diferitele sale etape. Teatrul a inceput viata in 1838 ca Gran Teatro de Tacón. Pe aceasta baza, sustine ca este unul dintre cele mai lungi teatre de functionare din America Latina. Incepand cu anii 1960, baletele au fost un element principal al programului de evenimente al teatrului. Locul a fost redeschis la inceputul anului 2016, dupa un amplu program de renovare, pentru a-l readuce la maretia sa din secolul XX. Uimeste-te de fatada neo-baroca a teatrului, proiectata de arhitectul belgian Paul Belau. Sculpturile alegorice ale italianului Giuseppe Moretti decoreaza exteriorul. Intrati pentru a descoperi un hol elegant, o scara mare si o sala de baluri stralucitoare, printre alte aspecte de lux. Aflati mai multe despre istoria teatrului intr-un tur ghidat si aveti sansa de a urmari repetitiile vestimentare. Teatrul se afla in Havana Centrala si la capatul sudic al bulevardului captusit de copaci, Paseo de Marti. Este invecinat cu El Capitolio, fostul sediu al congresului cubanez. O modalitate interesanta de a ajunge aici este sa te plimbi de-a lungul Paseo de Marti, care porneste de la Malecón si fusteaza la marginea Vechii Havane.
Cristo de la Habana este o statuie uriasa a lui Iisus Hristos deasupra satului Casa Blanca, la est de Havana veche. Fulgencio Batista si sotia sa Marta au comandat lucrarea in ultimii ani ai dictaturii sale inainte ca Fidel Castro sa preia stapanirea tarii. Admirati aceasta lucrare impresionanta, una dintre cele mai mari sculpturi in aer liber create de o artista de sex feminin. Dupa licitatie competitiva, sculptorul cubanez Jilma Madera a primit posibilitatea de a crea statuia, un simbol religios important in aceasta natiune in mare parte crestina. Ea a creat sculptura din marmura alba de Carrara in Italia, unde Papa Pius al XII-lea a binecuvantat cele 67 de piese inainte de a fi expediate in Cuba. Cititi inscriptia spaniola de la baza statuii pentru a afla mai multe despre istoria acesteia. Sculptura a fost dezvaluita in Craciunul anului 1958, cu doar 1 saptamana inainte ca Batista sa fuga din Cuba pentru a scapa de Revolutia Cubana. Are o inaltime de aproximativ 20 de metri pe o baza de 3 metri si cantareste 320 de tone (290 de tone). Observati cum aceasta imagine maiestuoasa a lui Hristos pare sa ofere o binecuvantare cu o mana usor intinsa. Statuia este deosebit de impresionanta seara, cand este luminata in lumina alba. Traverseaza apa pentru a vedea statuia pana aproape. Admirati munca artistului si incercati sa vedeti dovezi despre loviturile de trasnet pe care statuia a supravietuit. Intoarceti-va de la statuie pentru a aprecia privelisti impresionante asupra orasului vechi Havana. Cristo de la Habana se afla pe un deal, la 51 de metri (51 de metri) deasupra nivelului marii, cu vedere la canalul care ofera intrarea in vastul port Havana. Conduceti la statuie sau luati bacul din Havana Veche spre satul Casa Blanca si mergeti timp de aproximativ 10 minute pana la varful dealului. In timp ce va aflati in partea de est a portului Havana, vizitati Castillo de los Tres Reyes del Morro si Cetatea San Carlos de la Cabaña.
Catedrala Havana (Catedral de San Cristóbal de la Habana) este un exemplu minunat de arhitectura baroca si una dintre cele mai frumoase biserici din Havana. Vizitati catedrala pentru a observa designul sau extravagant si pentru a viziona frescele realizate de artisti notabili. Curios, ramasitele lui Christopher Columb au fost pastrate in catedrala intre 1796 si 1898, inainte de a fi duse la Catedrala din Sevilla. Retineti turnurile de clopot asimetrice care incadreaza fatada. Acestea au fost construite special pentru a incuraja precipitatiile sa curga pe strazile din jurul pietei, care in sine se afla pe o fosta mlastina. Arhitectii catedralei au folosit coralul pentru o mare parte din materialele de constructie. Este posibil sa vedem fauna si flora marina fosilizata in peretii de piatra. Treceti prin usa groasa de lemn pentru a descoperi un interior auster. Are randuri de coloane groase si o podea din dale de marmura alb-negru. Cautati replici de tablouri de Peter Paul Rubens si Bartolomé Esteban Murillo, situate in capele. In spatele altarului sunt fresce de Giuseppe Perovanni. Vezi o statuie a Sf. Cristofor din secolul al XVII-lea de Martin Andújar. Urcati in varful unuia dintre turnuri si bucurati-va de privelisti in piata si Canal de Entrada. Localizati alte repere notabile, cum ar fi Casa del Conde de Casa Bayona si Palacio del Conde de Lombillo. Admirati culorile vii ale vanzatorilor de pe piata, multi dintre ei inca se imbraca in haine traditionale cubaneze. Situata pe Piata Catedralei, aceasta atractie se afla in inima cartierului Vechiul Havana. Este usor si rapid de a ajunge aici cu mersul de la alte atractii majore. Catedrala Havana este deschisa zilnic, iar intrarea este gratuita. O taxa nominala se aplica daca doriti sa urcati in turn

STIATI CA PUTETI VIZITA

Havana, Cuba

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Terminalul de croaziera se afla intr-o locatie minunata, la mai putin de o distanta de cea mai populara zona din Havana – Vechea Havana. De la vasul de croaziera pana in vechea Havana, traseul ar dura aproximativ 10 minute. Terminalul de croaziera se afla la 23 km, 30 de minute cu masina de Aeroportul International. Transportul este foarte usor, exista o multime de taxiuri, care asteapta in afara terminalului, precum si cocotaxis (tip local de rickshaws cu 3 roti), ba chiar si trasuri trase de cai, care ofera tururi in Old Havana. Moneda locala este reprezentata de doua monede diferite – Cubos Pesos Convertible (CUC), utilizat de turisti si Pesos cubanez (CUP), sau Moneda Nacional (MN), folosit de Habaneros. Singurele locuri pentru a cheltui Peso Cubanez (CUP) ar fi la pietele locale, vanzatorii de produse alimentare stradale, cafenelele locale, autobuzele locale, biletele de cinema, taxiurile cu tarif fix. Toate aceste locuri vor accepta si CUC. CUC este legata de dolarul american la 1: 1, dar schimbul de dolari ar fi o idee proasta, deoarece exista in plus un impozit de 10% peste cursul de schimb. Cel mai bun lucru ar fi sa schimbi lire sterline sau euro. Puteti schimba bani la una dintre cele 3 banci majore sau la un birou local de schimb, numit CADECA. Din pacate, nu puteti primi CUC in alta parte, ci in Cuba. Cuba este o tara in care banii sunt rege, deci nu va bazati pe bancomate (exista, dar pot fi greu de gasit) sau carduri de credit. Cardurile de credit ar fi acceptate la marile hoteluri, dar nu uitati ca cardurile de credit emise de companiile americane nu ar functiona. Nu schimbati bani pe strada, este foarte probabil sa fiti inselat. Numarati intotdeauna cu atentie banii la biroul in care faceti schimb de bani, atat in moneda straina, cat si in valuta locala. Orele de deschidere sunt, in mod normal, intre 10 si 18: 00, luni – sambata si 10-1 pm duminica. Timpurile de deschidere notate pe usa s-ar putea sa nu fie intotdeauna 100% fiabile, asa ca este recomandabila o abordare relaxata. Tipsul in Havana este recomandat si considerat normal. Unele restaurante ar adauga acum o taxa de serviciu de 10% la factura dvs. , asa ca, daca este asa, nu este nevoie de un sfat suplimentar. 10-15% este norma. Asa numitii Parquedores – oameni, care se asteapta ca o mica recunostinta sa aiba grija de masina dvs. parcata si sunt, de fapt, legali, s-ar astepta la aproximativ 25 de centi CUC, mai mult la cluburile de noapte si la alte locuri populare. Ora locala este GMT – 4 ore, iar codul de apelare international este + 53 7.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Havana, Cuba

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru

Royal Caribbean International

Royal Caribbean lanseaza noi itinerarii in Asia

Pentru sezonul 2024-2025, croazierele cu plecare din China se anunta mai indraznete ca oricand. Revolutionarul Spectrum of the Seas revine in zona pentru a oferi itinerarii imersive in Japonia. Indragita clasa de vase Quantum, plina de senzatii si emotii, vine cu itinerarii epice de 4-7 nopti catre porturi emblematice.

Citeste mai mult »
WeCreativez WhatsApp Support
Doriti sa aflati mai multe despre croazierele Royal Caribbean, Celebrity Cruises sau Azamara?
👋 Buna ziua! Suntem aici pentru a va consilia in alegerea croazierei potrivite!