tot ce trebuie sa stiti despre

Elba (Portoferraio), Italia

  • Porturi
  • Elba (Portoferraio), Italia
EBA
COD PORT
10.327 0 '
LONGITUDINE
 42.8125 0 '
LATITUDINE
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Elba (Portoferraio), Italia

Napoleon a fost candva exilat pe insula Elba impreuna cu o escorta de 1000 persoane si titlul jignitor de Imparat in Elba. Ca Napoleon insusi, Elba este o insula relativ mica, situata la o duzina de mile distanta de partea vestica a Italiei si avand Marea Ligurica la nord, Marea Tireniana la sud si insula Corsica la vest. Secole de-a randul, daca auzeai pe cineva spunand ca se duce in Elba, insemna un scurt exil si munca de sclav in minele de fier, daca nu cumva era soldat sau pirat. Bogatele mine de fier erau o atractie pentru orice cuceritor din Mediterana. Pana sa ancoreze Napoleon in portul Portoferraio in 1814, locuitorii insulei nu au avut o viata prea buna, dar, multumita scurtei perioade petrecute de el aici, Elba a cunoscut o perioada infloritoare, fabricile de prelucrare a fierului aducand prosperitate zonei. Aflati despre istoria insulei la Muzeul Civic de Arheologie sau opriti-va la Villa San Martino, fost resedinta a imparatului. Urcati pana la fortareata Medici, construita in 1474, si veti fi recompensati cu imagini coplesitoare ale marii si ale orasului vazut de sus. Sau luati gondola pana pe varful muntelui Capanne pentru vederi panoramice ale intregii insule, ale arhipelagului toscan si ale marii Mediterane. Puteti participa si la spectacolele teatrului Vigilanti, o veche biserica transformata in teatru de sora lui Napoleon, Paolina Bonaparte. Un lucru e sigur: dup ace veti ajunge aici, nu veti intelege de ce Napoleon si-a droit vreodata sa plece!

ce sa vizitez?

Resedintele Imparatului Napoleon – Villa I Mulini a fost prima resedinta permanenta a imparatului in Elba. Extinderea si renovarea locului, inclusiv a gradinilor, a avut loc sub atenta sa indrumare. La 5 kilometri de oras se afla Villa San Martino, resedinta napoleoniana de vara, amenajata intr-un stil mai elegant decat vila din oras. Dupa moartea imparatului in insula Sf. Elena, vila a trecut prin renovari extinse pentru a pastra memoria si gloria lui Napoleon in Elba.
Oraselul Marciana si muntele Capanne – explorati micul oras istoric Marciana, cel mai inalt de pe insula, inainte de a lua telefericul deschis ce duce spre varful muntelui Capanne pentru o imagine panoramica a intregii insule, a arhipeagului toscan si a Marii Mediterane.
Fortareata Medici – este formata dintr-o serie de bastioane, unul in interiorul celuilalt, fiecare putin mai sus decat celalalt. Pe masura ce explorati urcati de la un nivel fortificat la urmatorul, ajungand la o vedere incredibila a orasului si a marii.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Elba (Portoferraio), Italia

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Cheiul unde ancoreaza vasul se afla in centrul orasului Portoferraio, la baza impresionantei fortarete Medici.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Elba (Portoferraio), Italia

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru