fbpx

tot ce trebuie sa stiti despre

Canalul Suez (pe mare)

SCP
COD PORT
32.583012 0 '
LONGITUDINE
29.9622746 0 '
LATITUDINE
lira egipteana (EGP)
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Canalul Suez (pe mare)

Interes pentru o cale navigabila care sa lege Marea Mediterana de Marea Rosie au existat inca de acum 2000 de ani, cand existau mici canale care legau Nilul de Marea Rosie, si prin extensie, de Marea Mediterana. La acea vreme o legatura directa intre cele doua Mari era considerata imposibila, datorita diferententelor de altitudine.
Canalul navigabil Suez, construit intr-un interval de 10 ani, a fost inaugurat oficial pe 17 noiembrie 1869. La constructia acestui proiect au lucrat aproximatix 1, 5 milioane de muncitori, multi dintre ei sclavi, multi pierzandu-si viata din cauza Proprietarul si cel care raspunde de fluxul navigatiei este Autoritatea Canalului Suez. Se intinde pe o lungime de 193 km si este una dintre cele mai solicitate cai de navigatie din lume. , Canalul separa continentul african de cel asiatic si asigura in acelasi timp si cea mai scurta ruta maritima intre Europa si tarile de pe tarmul Oceanului Indian si Pacific.
La capatul din nord se afla Portul Said, un oras cosmopolit, avand case cu arhitectura de influenta europeana, gradini luxuriante si moschei cu minarete impozante, iar la capatul opus Suez, important centru comercial inca de pe vremea cand orasul era sub stapanirea grecilor. Incepand cu secolul VII Suez devine oras musulman, fiind de-a lungul vremii un important punct de plecare in haji, pelerinajul la Mecca.
La jumatatea croaziei dumneavoastra pe Canal veti putea admira si Ismailia, o pitoreasca asezare cu case datand din secolul al XIX, construite in stil colonial.
In 2014 guvernul egiptean a alocat 8 milioane de dolari pentru modernizarea Canalului, o portiune de aproximativ 33 km a fost largita de la 61 m la 312 m, permitand astfel o tranzitare de circa 50 de nave zilnic, insumand peste 300 milioane de tone anual.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Canalul Suez (pe mare)

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Vasele de croaziera navigheaza pe langa destinatie si nu ancoreaza in aceasta zona, respectiv pasagerii nu coboara de pe vas.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Canalul Suez (pe mare)

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor-1.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru