tot ce trebuie sa stiti despre

Bastia, Corsica, Franta

BIA
COD PORT
9.4534155 0 '
LONGITUDINE
42.69867 0 '
LATITUDINE
MONEDA

TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE

Bastia, Corsica, Franta

Corsica este una dintre cele mai mari insule din Mediterana, reusind sa-si pastreze farmecul si atractia limitand dezvoltarea comerciala. Orasul de coasta Bastia este principalul centru comercial al insulei, portul fiind cel care face legatura intre insula Corsica si partea continentala a Frantei si a Italiei. Cea mai veche parte a orasului este dominata de cetatea genoveza de culoarea mierii, care in prezent gazduieste muzeul de istorie. Piata St.Nicolas, din secolul al XIX-lea, este inconjurata de copaci si cafenele. Exista si o serie de biserici interesante, printre care St.Jean-Batiste cu doua turle si St.Croix, cu plafon aurit si o curioasa cruce de stejar negru recuperata din mare in anul 1428. Bucataria de pe insula Corsica este o combinatie minunata de preparate cu influente frantuzesti si italienesti. In satele de pe coasta, fructele de mare sunt proaspete. In oraselele si satele de la munte predomina bucataria rustica si traditionala. Carnea de porc corsican (domesticit si salbatic), branza, mierea si vinul sunt cateva dintre produsele delicioase gasite pe insula.

ce sa vizitez?

VECHIUL PORT Va invitam sa faceti o plimbare de-a lungul cheilor portului vechi, in forma de U, care se remarca prin densitatea restaurantelor, cafenelelor si magazinelor boutique, gazduite de cladiri inguste, vopsite in nuante pale de ocru. Asezati-va la o masa exterioara si admirati cupolele maiestoase ale bisericii baroce St.Ioan Botezatorul, vechile faruri si labirintul de catarguri plutitoare, imaginandu-va flota genoveza ancorata in aceste ape.
PALATUL GUVERNATORILOR Acest palat, construit in acelasi timp cu Cetatea Bastia, a functionat ca centru administrativ pentru guvernantii genovezi care conduceau intreaga insula. In trecut, palatul a avut un rol defensiv, dispunand de un turn de veghe care oferea vizibilitate completa asupra intrarii din port. Caracteristicile sale arhitecturale, extrem de inovatoare pentru perioada respectiva, ar fi ingreunat cucerirea prin asediu, tinand cont de rezervoarele de apa, subterane, care ar fi asigurat aprovizionarea timp de luni de zile. Pana la sfarsitul secolului al XV-lea, castelul a devenit o resedinta permanenta pentru guvernanti, fiind decorata in mod corespunzator.
CAPELA SAINTE-CROIX Capela Saint-Croix face parte din complexul arhitectural al Cetatii Bastia, construita in anul 1380, sub indemnul guvernatorului genovez Leonello Lomelli. Capela dispune de o fatada baroc, si un interior in stil rococo, aproape coplesitor, scaldat in aur, marmura sculptata, statui si picturi murale, amintind de saloanele lui Louis al XV-lea. Un artefact fascinant se poate admira in Chapelle du Christ Noir des Miracles: o statuie de stejar innegrita a lui Hristos, de origine necunoscuta, descoperita plutind pe mare in anul 1428. Aceasta a devenit sfantul protector al pescarilor din Bastia si este purtat in procesiune prin sectorul Terra Nova, in fiecare an, in data de 3 mai.

STIATI CA PUTETI VIZITA

Bastia, Corsica, Franta

PE UN ITINERARIU DE CROAZIERA?

informatii
utile

Portul Bastia se afla in centrul orasului si este compus din terminalul sud si terminalul nord. Taxiuri se regasesc in ambele terminaluri, iar statia de autobuz se afla la 100 metri distanta de terminalul sud si la 500 metri distanta de terminalul nord. Statia de tren este situata la 100 metri de terminalul sud. Portul ofera gratuit autobuze shuttle intre cele doua terminale ale sale.

NAVIGATI IN SIGURANTA LA

Bastia, Corsica, Franta

CU VASELE NOASTRE PREMIATE

Ce spun oaspetii nostri

TestimonialE
clienti

circula-anchor.png

INTRA IN COMUNITATEA NOASTRA!

Afli Intotdeauna Primul Despre Ofertele Noastre Speciale, Primesti Doza Saptamanala De Inspiratie Pentru Urmatoarea Ta Vacanta Sau Cele Mai Noi Articole De Pe Blogul Nostru.

avem cea mai bogata experienta in croaziere si scriem despre asta

blogul nostru