fbpx
croaziere in siguranta
Navigam in siguranta: un plan sprijinit de stiinta, validat de experti

Navigam in siguranta: un plan sprijinit de stiinta, validat de experti

Am apelat la cei mai buni experti si organizatii de sanatate acreditate pentru a elabora un plan sustinut de stiinta pentru a naviga in siguranta.

de Royal Caribbean Romania

Expertii implementeaza masuri sporite de protectie la bordul vaselor si protocoale stricte pentru reluarea croazierelor, in siguranta.

Recomandarile transmise catre Centrul de Control si Preventie a Bolilor din SUA de catre grupul de experti format de Royal Caribbean Group (NYSE: RCL) si Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) este un pas extraordinar catre multasteptata revenire pe mare a vaselor de croaziera.

Specialistii cu experienta in sanatate publica, boli infectioase, biosecuritate sau operatiuni marine, au petrecut ultimele luni studiind si dezbatand cele mai bune masuri ce pot fi adoptate pentru protejarea sanatatii publice si siguranta oaspetilor, a echipajului, dar si a comunitatilor unde vasele de croaziera fac escala .

Cele 74 de recomandari emise de acestia, din cinci domenii principale de interes, sunt menite sa reduca riscul de infectare si raspandire a COVID-19 pe navele de croaziera. Aceste recomandari nu sunt create doar pentru Royal Caribbean Group, ci sunt disponibile pentru intreaga industrie a croazierei si a calatoriilor.

Grupul de Experti a identificat cinci domenii de interes pe care ar trebui sa le abordeze fiecare operator de croaziera pentru siguranta oaspetilor si a echipajului.

DOMENIUL 1

TESTARE

SCREENING

REDUCEREA EXPUNERII

DOMENIUL 2

IGIENIZARE

VENTILATIE

DOMENIUL 3

INTERVENTIE

PLANIFICARE SI EXECUTARE DE URGENTA

DOMENIILE 4 SI 5

PLANIFICAREA DESTINATIEI SI A EXCURSIILOR OPTIONALE

ATENUAREA RISCULUI DE RASPANDIRE IN CADRUL ECHIPAJULUI

RECOMANDARI

Pentru fiecare categorie in parte, panoul a creat recomandari practice pentru a raspunde problemelor specifice de siguranta.
 
Printre recomandari se numara strategii cheie, cum ar fi:
 
• Adoptarea de masuri drastice pentru a preveni patrunderea COVID-19 la bordul vaselor, printr-un training adecvat, screening si testare atat a echipajului, cat si a oaspetilor inainte de imbarcare.
• Reducerea transmisiei prin intermediul strategiilor de gestionare a aerului si a practicilor imbunatatite de igienizare.
• Implementarea unui protocol strict in cazul depistarii unui caz Covid-19 la bord, inclusiv eventuale scheme de tratament, carantinare, evacuare rapida si repatriere.
• Controlul strans al excursiilor la tarm.
• Protectie sporita pentru membrii echipajului.

Dr Scott Gottlieb, fost comisar al Administratiei americane pentru alimentatie si medicamente a declarat: „Recomandarile grupului formeaza coloana vertebrala a unui set robust de protocoale pentru a ajuta operatorii de croaziera sa se pregateasca pentru reluarea in siguranta a operarii” , iar Richard D. Fain, presedinte si CEO al Royal Caribbean Group a spus :

„Intelegem responsabilitatea noastra de a proteja sanatatea si siguranta oaspetilor si a echipajului nostru, precum si a comunitatilor in care navigam si am solicitat comisiei sa ne ajute sa invatam cum sa facem fata cel mai bine aceastei responsabilitati. Am fost inspirati de profunzimea activitatii grupului si de determinarea lor de a ne ajuta sa stabilim cele mai puternice protocoale din industria turismului.”

Richard Fain a declarat ca va folosi recomandarile grupului pentru a dezvolta noi protocoale detaliate, care vor fi prezentate CDC si altor autoritati guvernamentale pentru revizuire si aprobare in urmatoarele cateva saptamani, A subliniat ca urmeaza o etapa importanta in procesul de reluare a navigarii si a remarcat ca aceste concepte cheie sunt deja incorporate intr-un nou set de principii ale industriei de croaziera pentru imbunatatirea sanatatii si sigurantei.

Ti-a placut articolul? Trimite-l prietenilor pe:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Pe aceeasi tema

v-ar putea interesa si:

AZA_DG_2021