Lucruri pe care sa le incercati in Japonia

Lucruri pe care sa le incercati in Japonia

Japonia si-a cucerit iremediabil fanii, iar numărul celor care au fost seduși de farmecul său nu scade nici acum.

de Royal Caribbean Romania

1.

SĂ MERGEȚI LA ONSEN

Termenul onsen se refera la baia termala japoneza: o vizita la onsen este unul dintre cele mai vechi ritualuri sociale, pastrat aproape intact pana in prezent. Centrul oricarui onsen adevarat este un izvor termal, in jurul caruia sunt construite mai multe piscine: cu apa fierbinte, rece, calda si inghetata, in care se intra pe rand. Insa pentru a experimenta pe deplin magia unei experiente la onsen, trebuie sa nu ratati un Ryokan.

Baia japoneză-ca și cultura japoneză-presupune armonie deplină cu natura. 

Ryokan este un hotel traditional japonez, un concept care dateaza inca din secolul al VIII-lea i.Ch.: oaspetii sunt imbracati in kimono, se doarme pe podea, pe rogojini traditionale, in loc de paturi; in loc de balcon sunt gradini din pietre, iar la cina se servesc delicatese traditionale japoneze si sake. Ryokanele au fost intotdeauna construite in jurul conceptului de onsen – nivelul de igiena in Japonia medievala era net superior fata de cel din Europa acelorasi timpuri. Cu siguranta, cel mai renumit loc pentru a explora aceasta cultura este Keunkan Nishiyama Onsen , probabil unic in toata Japonia. Se afla la doar trei ore si jumatate de Tokyo si la cateva zeci de kilometri de muntele Fuji, care de aici ofera o imagine perfecta. Hotelul arata este cu adevarat autentic, iar onsen-ul sau este sapat in stanca de deasupra hotelului. Dar, poate cel mai important, Keunkan este cel mai vechi hotel din lume – deschis in anul 705, acesta nu a fost inchis niciodata si a apartinut dintotdeauna aceleasi familii.

2.

SA URMARITI UN MECI DE SUMO

Este cea mai brutala priveliste japoneza. Principalele concursuri au loc la Tokyo in luna ianuarie, mai si septembrie, dar exista si evenimente mai mici si antrenamente care pot fi urmarite pe tot parcursul anului. De fapt, meciul in sine ocupa cea mai mica parte a spectacolului inconjurat de o multime de ritualuri: o parada de bun venit in costume speciale, o intrare teatrala in arena, o ceremonie de incalzire si o ceremonie de curatare a arenei. Principala arena sumoista din Tokyo este Ryogoku Kokugikan, situata la nord-est de Ginza. Tot aici, in apropiere, exista arene mai mici folosite si pentru antrenamente, unde puteti asista la spectacole intre pauzele dintre competitiile principale.

3.

SA PARTICIPATI LA O CEREMONIE A CEAIULUI

Multi japonezi, intr-o conversatie privata, recunosc: „Da, noi, japonezii, am inventat putine lucruri: toate traditiile noastre sunt imprumutate din China si Coreea. Dar am imbunatatit considerabil ceea ce am imprumutat de la ei!” Acest lucru este evident mai ales in ceremonia de servire a ceaiului. Imprumuta ceaiul din China, japonezii neproducand atat de multe sortimente, dar procesul de servire a ceaiului este transformat intr-o arta aparte, incomparabila, imbogatita cu nenumarate reguli si ritualuri. Salile de servire a ceaiului sunt prezente in multe hoteluri, dar cel mai interesant este sa participati la o asemenea ceremonie in mijlocul unei gradini traditionale japoneze. Cel mai bun loc pentru o experienta autentica este parcul Shinjuku-goen din zona Shinjuku.

4.

SA VA PLIMBATI CU TRENUL DE MARE VITEZA SHINKASEN

Shinkansen inseamna in traducere libera „cale ferata noua”. Lucrarile de constructie a faimoasei linii japoneze de mare viteza au inceput la sfarsitul anilor 1930, cu mult inainte fata de restul lumii. Astazi, trenurile futuriste circula intre toate orasele mari. Daca doriti sa mergeti sa admirati muntele Fuji sau sa va plimbati prin vechea capitala din Kyoto, cel mai simplu e sa ajungeti acolo cu trenul. Shinkansen ajunge la o viteza 300 km pe ora, circuland printre campurile de orez si plantatiile de ceai fiind mult mai interesant, mai rapid si mai convenabil decat sa calatoriti cu avionul.

bonus

CE SUVENIRURI ADUCEM DIN JAPONIA?

1.

KIMONO ȘI YUKATA

Asa se numesc costumele nationale ceremoniale si obisnuite japoneze. Le puteti gasi la piata Asakusa, unde puteti avea norocul sa descoperiti unele exemplare-capodopere contra unor sume ridicole, dar va trebui sa cautati ceva timp. O alta optiune este sa mergeti in unul dintre magazinele din apropierea Garii Centrale din Tokyo. 

2.

WAGASHI

Wagashi este o denumire comuna pentru dulciurile japoneze, care amintesc de biscuti si marmelada si care sunt serviti la ceai, in timpul ceremoniilor, dar nu numai. Wagashi sunt mai putin dulci decat dulciurile  europene obisnuite. 

3.

KATSUOBUSI

Bucatile tari ca piatra de carne de ton, fermentate si uscate astfel incat sa poata fi pastrate cat mai mult timp posibil, reprezinta gustul concentrat al Japoniei. Bulionul din Katsuobusi este baza unei importante parti din bucataria traditionala japoneza. Fara el va fi extrem de dificil sa le reproduceti , daca doriti , acasa.

Ti-a placut articolul? Trimite-l prietenilor pe:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Pe aceeasi tema

v-ar putea interesa si:

5 experiente Wow pentru o vacanta de cuplu in Italia

5 experiente WOW pentru urmatoarea vacanta de cuplu in Italia

Daca Parisul este orasul iubirii, atunci Italia este cu siguranta tara in care dragostea pluteste in aer. Sate pitoresti, sculptate in stanca, perfecte pentru un pranz al fresco in doi. Peisaje dramatice si podgorii intinse pentru un picnic improvizat. Orase fascinante, incarcate de istorie, cadrul ideal pentru acel sarut furat, la care ati visat atata timp.
Aceasta este Italia indragostitilor.

10 delicii culinare pentru o calatorie virtuala in Italia

10 delicii culinare pentru o calatorie virtuala in Italia

Italia ii atrage pe calatorii dornici sa exploreze peisajele uimitoare, cultura unica si gastronomia bogata din Peninsula. Acest tinut mediteranean, iubit de lumina soarelui tot timpul anului, ofera numeroase preparate traditionale, renumite in intreaga lume. Va invitam intr-o calatorie virtuala in Italia cu aceste 10 delicii culinare de mai jos.

AZA_DG_2021

Te-ai abonat cu succes la newsletter