Informatii utile croaziere Azamara

Pentru propria Dvs. siguranta, va recomandam ca valabilitatea pasapoartelor sa fie mai mare de 6 luni de la data terminarii croazierei. Sunteti, de asemenea, direct responsabil sa va asigurati ca atat Dvs. cat si cei cu care calatoriti, aveti toate documentele necesare: pasapoarte, vize si vaccinuri pentru tarile din itinerariu si ca acestea sunt valabile si corecte. Va rugam sa verificati reglementarile referitoare la vize direct la ambasadele tarilor pe care urmeaza sa le vizitati in timpul croazierei. Vaccinurile obligatorii pentru anumite destinatii intra, de asemenea, in responsabilitatea Dvs.

In vederea emiterii documentelor de croaziera este necesara inregistrarea online. Aceasta se face pe www.azamara.com la sectiunea Booked Guests / Online Check-in, care se acceseaza introducand numele de familie, numarul de rezervare, numele vasului si data imbarcarii. In aceasta sectiune este necesar sa fie introduse unele informatii personale precum adresa, un numar de telefon si o adresa de e-mail, unde puteti fi contactati in caz de urgenta inainte de croaziera, numerele pasapoartelor si datele de expirare ale acestora, numele si numarul de telefon ale unei persoane care ramane in tara si care poate fi contactata in caz de urgenta, modalitatea de plata a cheltuielilor suplimentare care vor fi facute la bordul vasului, etc.

Dupa ce terminati inregistrarea online veti putea printa cartea de imbarcare (Xpress Pass-ul), apoi, cu circa 30 zile inainte de plecare, noi vom emite documentele de croaziera, care sunt electronice si le veti primi pe e-mail.

Tot pe site-ul www.azamara.com la sectiunea Shore Excursions, prin linkul catre sectiunea securizata Voyage Planner,  veti putea achizitiona excursii optionale; acestea se vor achita online, in EUR, cu cartea de credit si veti primi o confirmare pe e-mail. Puteti de asemenea achizitiona pachete de bauturi (altele decat cele incluse in tariful croazierei) si pachete de vinuri imbuteliate sau pachete de internet, folosind formularul din sectiunea Onboard Packages / Book Online. Prin intermediul acestui formular, veti trimite la companie ce doriti sa achizitionati, iar ulterior veti fi contactati prin e-mail sau telefonic pentru efectuarea platii cu o carte de credit. 

Femeile insarcinate sunt binevenite la bordul vaselor Azamara , dar numai daca nu au intrat in cea de-a 23-a saptamana de sarcina la inceputul sau in timpul croazierei. Pentru a putea fi imbarcate trebuie sa prezinte un certificat de la doctor care sa ateste starea de sanatate si numarul de saptamani ale sarcinii. O copie a acestui certificat tradusa in limba engleza trebuie trimisa in avans la departamentul Special Services.

La bordul vaselor Azamara sunt bineveniti pasageri de toate varstele, insa sunt descurajate familiile in a calatori cu copii sub 18 ani, deoarece ambianta vaselor si experientele  de la bord sunt destinate doar adultilor. La bord nu exista activitati pentru copii, iar serviciile de baby-sitting nu sunt disponibile.

Pe itinerariile cu plecare din Europa, Asia, America de Sud, Australia si Noua Zeelanda varsta minima pentru a rezerva o croaziera sau a ocupa singur o cabina este de 18 ani. Pe itinerariile cu plecare din SUA (inclusiv Puerto Rico) si Canada sau care includ una din aceste destinatii, o persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de o persoana care a implinit deja varsta de 21 ani. Orice minor sub 18 ani, care nu calatoreste in compania parintilor sai,  trebuie sa fie acompaniat de o persoana adulta (18 ani in cazul itinerariilor din Europa, Asia, America de Sud, Australia si Noua Zeelanda respectiv 21 de ani pentru itinerarii cu plecare din SUA, inclusiv Puerto Rico si Canada sau care includ una din aceste destinatii) si trebuie sa prezinte in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala legalizata in limba engleza prin care cel putin unul dintre parinti isi da acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor, sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului. Daca aceasta dovada scrisa nu este prezentata, accesul la bord al minorului in cauza nu va fi permis. Compania de croaziera nu poate fi considerata responsabila pentru niciun fel de costuri suplimentare, ce pot aparea ca rezultat al neprezentarii unei scrisori de autorizare, care sa permita accesul minorului la bord. Compania nu va plati nicio compensatie si nu va rambursa nicio suma de bani unui minor al carui acces la bord a fost refuzat din cauza lipsei de documente necesare pentru efectuarea calatoriei.

Va rugam sa luati la cunostinta, ca parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial legalizat in limba engleza (certificate de nastere/divort etc), pentru a dovedi ca sunt parintii/tutorii copiilor in cauza.

Varsta minima pentru ca infantii sa fie acceptati la bord este de sase (6) luni la data plecarii in croaziera cu exceptia croazierelor transoceanice, in America de Sud, Asia, Australia, Noua Zeelanda sau orice croaziera care are 3 zile consecutive pe mare, unde varsta minima este de douasprezece (12) luni. Sanatatea si securitatea pasagerilor constituie prioritatea numarul unu a companiei de croaziere, ca urmare, luand in considerare facilitatile, echipamentele si personalul medical limitate de la bordul vasului, compania de croaziera nu poate accepta derogari sau exceptii de la aceste reguli.

Limita maxima a bagajului ce poate fi adus la bordul vasului este de 90 kg / pasager. Nu uitati insa ca si companiile aeriene au restrictiile lor referitoare la cantitate, marimea sau greutatea bagajului acceptat fara plata unei taxe suplimentare.

Va rugam sa va asigurati ca toate obiectele Dvs. importante sau de valoare (medicamente, bijuterii, obiecte fragile, documente de calatorie sau alte documente importante, echipamente electronice, telefon mobil, laptop etc) se afla in bagajul de mana si nu in cel de cala si nu sunt lasate nesupravegheate in cabina ori in alta parte a vasului. Pentru siguranta, aceste obiecte pot fi depozitate la biroul de relatii cu clientii sau in miniseiful din cabina. Compania de croaziera nu isi asuma nicio responsabilitate pentru obiectele ce nu au fost depozitate la biroul de relatii cu clientii.

Nu aveti voie sa includeti in bagaj si nici sa aduceti la bord vreun obiect considerat periculos sau ilegal (de ex. arme, bombe, droguri, animale, obiecte inflamabile etc). Telefoanele Samsung Galaxy Note 7 nu sunt acceptate la bordul vasului din motive de securitate. Daca doriti, va este permis accesul la bordul vasului cu placa de indreptat parul, conditia este sa fie adusa la bordul vasului in bagajul de cala.  Daca compania sau capitanul vasului considera ca intr-o cabina ar putea exista obiecte sau substante interzise ne rezervam dreptul de a verifica aceasta cabina si de a confisca respectivele obiecte sau substante. Avand in vedere noile reglementari aeroportuare privind imbunatatirea masurilor de securitate, va rugam sa va asigurati ca orice obiect ascutit inclusiv foarfece, lame de ras, unghiere, pensete, cutite si altele, vor fi impachetate in bagajul de cala.

La sosirea in port predati bagajele, pe care trebuie sa fie atasate etichetele cu detaliile Dvs., primite de la personalul de la check-in. Bagajele va vor fi livrate la cabina dupa plecarea vasului din port. Daca nu le-ati primit pana la ora 21.00 trebuie sa sesizati biroul de relatii cu clientii. In momentul imbarcarii puteti pastra doar bagajele de mana.

Documentele necesare de prezentat la check-insunt: Pasaportul, Xpress Pass-ul pe care trebuie sa il semnati si pe care aveti mentionat numarul cabinei Dvs., formularul de sanatate care se completeaza in port si care atesta starea Dvs. de sanatate, vizele necesare destinatiilor din itinerariu. In port vi se va face o fotografie. Daca ati ales ca forma de plata cardul de credit, atunci la imbarcare va trebui sa prezentati si cardul de credit cu care veti achita toate cheltuielile suplimentare de la bordul vasului.

La check-in primiti cardul de acces Azamara KeyCard. Daca ati setat contul de cheltuieli la bordul vasului, pentru plata in numerar atunci dupa imbarcare va trebui sa mergeti la biroul de relatii cu clientii si sa depuneti un depozit in USD.

Daca doriti sa schimbati forma de plata agreata initial (carte de credit sau cash) puteti face acest lucru la biroul de relatii cu clientii. Va atentionam ca exista posibilitatea sa nu puteti utiliza cartile de credit emise de bancile din Romania (cartile de debit nu sunt acceptate), la bordul vasului de croaziera sunt insa disponibile aparate ATM de unde puteti extrage numerar de pe card contra unui comision.

Capitanul sau doctorul de pe vas pot refuza imbarcarea oricarei persoane pe care o considera inapta sa calatoreasca sau daca considera ca aceasta reprezinta un risc pentru cei din jur. In acest caz, compania de croaziera nu are nicio responsabilitate de a rambursa tariful croazierei sau alte costuri suplimentare.

Preturile practicate la bordul vasului sunt in USD, iar aceasta este singura moneda acceptata la bordul vasului. Aveti incluse in tariful croazierei taxele pentru serviciile oferite la bord de catre asistentul de cabine si de personalul din barurile si restaurantele de la bord. Nu sunt insa incluse taxele pentru serviciile oferite la spa la bordul vasului; pentru aceste servicii, se va adauga automat o taxa de 18% din valoarea serviciului pe contul Dvs. de cheltuieli de la bord.

Acest sistem de plata “fara bani” la bordul vaselor utilizeaza cardul de cabina primit la imbarcare (denumit Azamara KeyCard) pentru inregistrarea tuturor serviciilor care vor fi achizitionate de la bord. Pentru a activa Azamara KeyCard-ul se solicita o carte de credit pentru garantie (American Express, Mastercard, Visa, Discover, Diner’s Club) sau depunerea unei sume cash in USD, la biroul de relatii cu clientii. Veti primi o chitanta pentru suma achitata. Consumul acestui depozit presupune o noua reincarcare a cardului pentru a putea face alte cumparaturi la bord. Va rugam sa notati ca in cazul achitarii cu cartea de credit este posibil ca unele sume sa ramana blocate pe card chiar si dupa ce compania de croaziera va face decontarea cheltuielilor. Deblocarea acestor sume poate dura pana la 30 zile, in functie de tipul cardului si banca emitenta. Puteti verifica contul Dvs de cheltuieli la bord in orice moment folosind sistemul interactiv de pe televizorul din cabina.

Cardul de acces Azamara KeyCard pe care il primiti este foarte important pentru ca indeplineste 3 functii:

– este cheia cabinei Dvs.

– documentul pe baza caruia va este permisa coborarea/urcarea pe vas la fiecare destinatie din itinerariu

– este cartea de credit virtuala pentru toate cheltuielile suplimentare de pe vas (bauturi, tratamente spa, fotografii, cumparaturi, internet, casino, restaurante cu specific, telefoane etc). Pentru fiecare achizitie primiti o chitanta in momentul cumpararii, iar un desfasurator al tuturor cheltuielilor Dvs. va va fi transmis cu o seara inainte de debarcare. Atentie: nu pierdeti acest card pentru ca orice re-emitere va fi facuta contra cost!

Dupa verificarea desfasuratorului, suma finala va fi debitata automat de pe cartea Dvs. de credit sau se va deduce din depozitul cash. In cazul unei diferente, veti plati in plus sau veti primi restul corespunzator.

Inainte de plecarea vasului din port este obligatorie participarea la exercitiul de salvare in caz de urgenta la bord Emergency Lifeboat Drill. In momentul in care capitanul anunta pe vas inceperea exercitiului trebuie sa mergeti la statia desemnata pentru cabina Dvs., avand asupra Dvs. cardul Azamara KeyPass pe care l-ati primit la imbarcare.

Azamara ofera posibilitatea de a cina in sistem open seating in restaurantul principal; de aceea nu exista serii prestabilite pentru cina la bordul vasului. Tot in restaurantul principal se pot servi micul dejun si pranzul; meniul este „à la carte”.

Pe durata intregii croaziere, nu este permis accesul in restaurantul principal sau in cele cu specific in blugi, pantaloni scurti, maieu si papuci.

Micul dejun, pranzul si cina se pot servi si in restaurantul cu autoservire Windows Café, cu locuri atat in aer liber pentru a va bucura de briza marii, cat si in interior. Meniul este inspirat de destinatiile vizitate si in fiecare seara la cina exista preparate pentru care s-au folosit produse locale.

La bordul vasului sunt disponibile si restaurantele cu specific Prime C (steak house) si Aqualina (specific italian). Este recomandata rezervarea pentru aceste restaurante; pasagerii din apartamente au acces gratuit, pentru cei din cabinele standard se aplica o taxa de rezervare di circa 30 USD/persoana.

Room service-ul este disponibil 24 ore si este gratuit pentru toti pasagerii de la bordul vasului. Se poate servi micul dejun complet intre orele 6:30 si 10:00 – trebuie doar sa completati formularul pentru mic dejun cu o seara inainte si sa-l inmanati asistentului de cabina. Pasagerii cazati in apartamente au posibilitatea sa comande prin intermediul room service din meniurile de pranz si cina ale restaurantului principal; de acest lucru se va ocupa majordomul desemnat pentru apartamentul Dvs.

In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare (Pursuits) unde gasiti toate informatiile cu privire la portul unde va ancora vasul, prognoza meteo, activitatile, spectacolele si evenimentele care au loc la bordul vasului, inclusiv programul si locatia tuturor restaurantelor, precum si alte informatii. Va rugam sa respectati cu strictete orele de imbarcare in fiecare port vizitat mentionat in programul zilnic, deoarece vasul nu isi modifica programul de plecare sub niciun motiv si cei care intarzie nu vor mai fi acceptati la bord peste ora limita anuntata. Ora pe care trebuie s-o aveti in vedere in orice port este ora vasului si nu ora locala a fiecarei destinatii din itinerariu.

Daca ati facut rezervarea excursiilor optionale pe site-ul www.azamara.com cu minim 4 zile inainte de inceperea croazierei atunci veti primi voucherele pentru excursiile optionale rezervate in cabina. Pe fiecare voucher veti avea mentionate ora si locul de plecare in excursia optionala rezervata. Plata trebuie facuta in EUR, la momentul rezervarii si veti achita cu cartea de credit.

Excursiile optionale pot fi rezervate in limita disponibilitatii si la bordul vasului la biroul Land Discoveries Desk si se vor achita prin intermediul contului de cheltuieli deschis la bord, in USD.

Excursiile optionale se pot anula fara penalizari cu minim 48 de ore inainte ca vasul sa ajunga in portul respectiv. Excursiile optionale care implica bilete de tren sau de avion, sedere la hotel sau evenimente speciale pot avea taxe de penalizare diferite.

Azamara ofera gratuit un eveniment AzAmazing EveningSM pe fiecare croaziera de minim 7 nopti (mai putin pe croazierele transoceanice). Acest eveniment exclusivist este creat pentru a oferi oaspetilor posibilitatea sa interactioneze mai profund cu traditiile si cultura locala. Evenimentul AzAmazing este gratuit si se rezerva ca o excursie optionala (fie online cu pana la 5 zile inainte de inceperea croazierei, fie la bordul vasului). Va rugam sa aveti in vedere ca daca rezervati acest eveniment si nu mai doriti sa participati este necesar sa anulati participarea pana la ora 22:00 cu o zi inainte de eveniment. Pasagerii care nu procedeaza la anularea evenimentului si nici nu participa la el, vor avea o penalizare intre 100 USD si 200 USD de persoana (in functie de complexitatea evenimentului); aceasta penalizare nu poate fi achitata folosind creditul la bord.

Excursiile optionale au 3 niveluri de dificultate: usor, moderat si intens, care sunt indicate printr-un simbol care apare in descrierea fiecarei excursii.

In cazul in care doriti sa rezervati doua sau mai multe excursii in acelasi port, in aceeasi zi, se recomanda sa fie o diferenta de minim o ora intre terminarea primei excursii si inceperea celei de-a doua.

Pasagerii pot aduce la bordul vasului pentru consumul propriu in cabina sticle de bauturi spirtoase, bere sau vin. Fiecare sticla trebuie sa aiba sigla originala a producatorului si sa nu fie contrafacuta. Daca doresc sa consume aceasta bautura adusa personal la bord in locurile publice de pe vas se va achita o taxa de 10 USD/sticla (corkage fee). Bautura alcoolica cumparata de la bordul vasului va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.

La bordul vaselor, varsta minima pentru consumul de bauturi alcoolice depinde de itinerariul croazierei. Pe itinerariile cu plecare din Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda varsta minima pentru a putea consuma bauturi alcoolice este de 18 ani. Pe itinerariile cu plecare din SUA (inclusiv Puerto Rico), Canada siEmiratele Arabe Unite sau pe itinerariile care includ una dinstre aceste destinatii nu se vand sau servesc bauturi alcoolice persoanelor sub 21 de ani. Varsta se stabileste in functie de varsta avuta in momentul inceperii croazierei.

Bauturile disponibile in minibarul cabinei Dvs. vor fi taxate pe contul de cheltuieli deschis la bordul vasului la tariful afisat in cabina.

Pe vasele Azamara exista o zona desemnata pentru fumatori care se afla in partea din fata a vasului pe puntea Pool; aceasta zona este semnalizata corespunzator ca fiind dedicata fumatorilor. Este interzis fumatul in oricare alta zona a vasului; nu se permite fumatul in cabine sau pe balcoanele acestora, in restaurante, pe coridoare sau in orice alta zona publica a vasului. Aceste interdictii se refera si la tigarile electronice.  

Ţigarile, trabucurile si pipele trebuie stinse corespunzator si in niciun caz aruncate peste bord. Incalcarea acestor prevederi presupune o amenda de 250 USD.

Trebuie sa aveti minim 18 ani impliniti pentru a putea cumpara tutun de la magazinele de la bordul vasului.

La bordul vasului se afla servicii de coafor, beauty salon. In cazul anularii unei programari efectuate pentru tratamente, coafor, masaj, spa etc. se aplica o taxa de penalizare.

La bordul vasului exista centru medical pentru urgente care dispune de un doctor generalist si cel putin o  asistenta medicala. Serviciile medicale si proviziile de medicamente de la bord sunt foarte limitate, de aceea va recomandam sa aveti asupra Dvs. o cantitate rezonabila de medicamente de care aveti nevoie. Orice consultatie sau tratament la centrul medical este contra cost. Daca aveti asigurare medicala, la intoarcerea in tara puteti deschide dosar la asigurator pentru decontare, insa trebuie sa pastrati orice document justificativ primit la bord (ex. diagnostic, tratament, extras de cont, desfasuratorul cheltuielilor la bord etc). Pentru mai multe informatii referitoare la decontarea cheltuielilor medicale de la bordul vasului va rugam sa va adresati asiguratorului Dvs.

Pasagerii de la bordul vaselor Azamara au acces gratuit la centrul de spalatorie cu autoservire. Serviciile de curatatorie si calcarea diverselor piese de imbracaminte sunt contra cost. Nu puteti aduce fier de calcat la bordul vasului.

Magazinele duty free de la bord sunt inchise cat vasul este in port, ele fiind deschise doar cand vasul este in larg. In zilele pe mare, magazinele sunt deschise toata ziua. Romania fiind membra UE nu va puteti recupera TVA-ul pe itinerariile cu plecare/sosire in una din tarile Uniunii Europene. 

Pe vasele Azamara, telefoanele mobile functioneaza la sol in roaming in aria de acoperire a retelelor GSM, iar pe timpul navigarii, in sistemul CELLULAR AT SEA asigurat prin sistemul de relee de la bordul vasului. Aceste servicii sunt contra cost.

Exista la bordul vasului internet café eConnections deschis 24 de ore sau puteti folosi reteaua de internet wireless. Se pot achizitiona diverse pachete pentru internet, de la pachet de 60 minute cu un cost de 19.95 USD, pana la pachete nelimitate la tariful de 19.95 USD/zi/aparat.

Pachetele de internet pot fi achizitionate inainte de croaziera prin intermediul formularului din sectiunea Onboard Packages si se achita cu cartea de credit sau la bordul vasului prin intermediul contului de cheltuieli deschis la bord.

Voltajul corespunzator prizelor din cabina este de 110 / 220 volti.

Varsta minima pentru a juca la cazinou este de 18 ani. Plata la cazinou se face in numerar in USD, moneda oficiala la bordul vasului. Plata cash se face la ghiseu si se primesc in schimb jetoane. Este permisa de asemenea plata cu cartea de credit sau din contul de cheltuieli deschis la bord, insa in aceste 2 situatii se percepe un comision suplimentar. Cazino-ul este deschis doar cand vasul este in ape internationale.

In fiecare seara a croazierei la bordul vasului puteti participa la diverse spectacole. Orele si locatiile in care se desfasoara reprezentatiile sunt mentionate in programul zilnic Pursuits.

In ultima seara a croazierei trebuie facuta lichidarea contului de cheltuieli deschis la bordul vasului. Daca ati lasat garantie un depozit cash, va recomandam sa faceti check-out-ul pentru cabina la biroul de relatii cu clientii pana la ora 22.00.  Check-out-ul poate fi facut si a doua zi dimineata, insa in acest caz va rugam sa tineti cont de cozile care se pot forma. Daca ati ales sa garantati cu cartea de credit, veti primi in cabina un extras cu sumarul cheltuielilor. Pe baza acestui extras se va face debitarea automata a cardului Dvs.

Bagajele de cala se pregatesc si se lasa in fata cabinei inainte de miezul noptii. Atentie, toate obiectele ascutite, sticle cu lichide, care pot fi oprite la controlul de securitate din aeroport, este bine sa
fie introduse in bagajele de cala. Veti primi etichetele pe care trebuie sa le atasati fiecarui bagaj de cala. Va rugam sa eliminati toate etichetele vechi pe care le aveti atasate de aceste bagaje.

Bagajele vor fi debarcate si depozitate in terminalul de sosire din port de unde le recuperati a doua zi, bagajele vor fi grupate/ordonate in functie de puntea pe care ati avut cabina. Va recomandam sa
completati corect numele si adresa pe fiecare eticheta in parte si sa nu va uitati niciun obiect personal in cabina sau pe vas deoarece nu exista serviciu de reclamatii si recuperare a obiectelor uitate in ziua debarcarii.

Debarcarea se va face in anumite intervale orare in functie de culoarea etichetelor de bagaje. Aceste informatii le gasiti in programul zilnic Pursuits.

Va dorim o croaziera cat mai placuta!

AZA_DG_2021

Te-ai abonat cu succes la newsletter